söndag 2 september 2012

Dagboksbloggen

Söndagen den 2 september:
Gårdagen förflöt tämligen lugnt och stilla. Det värsta är att det känns som att lungan har börjat bråka igen, men vårdpersonalen vill avvakta till morgondagen, så får vi hoppas att det var falskt alarm.
Melodikryss och kaffe blev det i alla fall.

Sonja kom förbi och hälsade på, innan hon återvände hem till sitt.

Gösta skickar sina varmaste hälsningar till er alla och Carpe Diem.

/Marianne

 Uppdatering 09:47: Lungan har kollapsat igen. De ska försöka åtgärda under dagen.

9 kommentarer:

 1. God morgon Marianne! Tack för den vackra blomman och tack Gösta för dina hälsningar!
  Hoppas Melodikrysset klarades av utan problem, ibland brukar det vara knepigt. Undrar om Sven i Mora var med o "kryssade" med Gösta igår?

  Litet oroande med lungan, hoppas att det bara var en tillfällig känsla. När situationen är som denna blir man så uppmärksam och oroad på minsta förändring och nu håller vi alla tummar vi kan för Gösta!

  Vi har mulet idag, mend dock uppehåll, så det blir nog en titt hem till min dotter.
  Skickar med varma kramar och ett hopp att dagen blir lugn och bra för Gösta och att styrkan återkommer -naturligtvis kramar till er alla andra här i bloggen med!
  Carpe diem!
  Christina v-ås

  SvaraRadera
 2. Hej Marianne....det var ett tråkigt bakslag för Gösta och er. Jag vet att det kan vara svårt att åtgärda men vi får verkligen hoppas att nästa försök lyckas. Man får inte tappa hoppet, kanske lätt för oss att säga. Jag fortsätter att hålla mina tummar hårt

  Skickar en extra varm hälsning och kram till Gösta idag Även övriga vänner här önskar jag en bra dag.
  Regntunga skyar..får ta på stövlarna för en skogspromenad och sedan pyssla inomhus idag

  Kram Maggis
  Carpe Diem !!

  SvaraRadera
 3. Det känns tungt när bakslagen kommer. Konstigt vore det ju annars. Man kämpar och kämpar och ändå går det på tok, kan det tyckas. Jag tycker ni är fantastiska som mitt i allt det svåra, ändå lyckas hålla modet uppe,och tar vara på de ljusa stunder som trots allt finns mitt i det mörka. Som melodikrysset igår, kaffet som smakade bra... det ligger en hel del livsvisdom i detta. Om man har en bra grundton i sitt innersta, en ljus tonart, då kan man mitt i allt svårt, ändå uppleva ögonblick av glädje. Jag tror att det är få av oss som har den där ljusa grundtonen, men jag tror också att det är möjligt för oss alla att skaffa den. Hur som helst gör ni det mycket bra, ni kämpar på, ni lyckas för det mesta hålla modet och humöret uppe. Det hjälper långt.
  Jag hoppas och ber att det ordnar sig med lungan. Ett steg i taget, det är det som gäller nu!
  Tack för bilden av den vackra blomman. Trots allt, det finns vackra blommor i världen...
  Varm styrkekram!
  Britt-Marie

  SvaraRadera
 4. Håller tummarna och skickar massor med kramar till er
  Hjördis i Lillhärdal

  SvaraRadera
 5. Det är inte lätt att hålla modet uppe när det krånglar, men Gösta är ju en kämpe och med din närhet Marianne tror jag det går lättare. Sänder en stor varm styrkekram till er bägge samt kramar till övr rara här på bloggen. Glädjande ändå att det blev Melodikryss och kaffe igår, när man är sjuk och har smärta betyder de "små" sakerna mycket, saker som många inte tänker på, men som skänker livsglädje för andra.
  Kramisar/Ingalill i ett idag regnigt Trollhättan

  SvaraRadera
 6. Hej Marianne!
  Tack för blomma och information. Och lika glad som jag blev igår över den positiva trenden i Göstas sjukdomsbild, lika ledsen blir jag idag när jag läser att lungan kollapsat igen. Hoppas nu bara att läkarna försöker åtgärda det hela under dagen. Men Gösta är stark och en riktig kämpe, så han reder säkert ut detta också.
  Många varma tankar och kramar till Gösta med tack för hans hälsning, och också till både dig och Sonja. Även hälsningar till alla vänner här i dagboken från Iris

  SvaraRadera
 7. Hej Marianne ! Tråkigt att det på nytt blev ett bakslag med lungan. Förhoppningar att allt ska ordnar sig för Gösta under dagen.Tänker på Gösta som har det så jobbigt men även tankarna går till dig Marianne och Sonja.Förstår hur jobbigt det även är för er när det bli det ena bakslaget efter det andra.
  Har själv upplevt lidande och svårigheter på nära håll där det har växlat mellan hopp och förtvivlan.
  hur mycket det tar på kraftern.
  Gösta är en stark kämpe och jag hoppas verkligen på det bästa. Kramar och hälsningar till Gösta samt till dig och Sonja och övriga vänner här.Tack för att du håller oss informerad om Gösta och hur det är.
  Kram från Doris

  SvaraRadera
 8. Hej igen...hoppas det löst sig med Göstas lunga. Jag läste något tänkvärt och jag refererar till Inga-Lill ovan om vad små saker kan betyda när man är sjuk och som jag vill dela med mig.

  "Många önskar att de inte sköt upp saker till morgondagen. En del önskar att de kunde.

  "De flesta av oss tänker aldrig på hur många dagar vi har kvar.Men vissa tänker inte på något annat. Tid är den dyrbaraste av tillgångar. Och för den vars dagar plötsligt går att räkna, är varje ny dag värdefull på ett sätt som vi andra aldrig kan förstå"
  Kram Maggis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maggis,
   så klokt, nycket tänkvärt för var och en. Förr i tideen hade man ofta vepor med diverse kloka citat, även okloka.;), och dina ord skulle bhövas sitta uppe, så att man tänker till och inte baa "går på i ullstrumporna".
   F ö växer min lilla katt, hon är buig, men å snäll och sussar intill mig varje natt. Hon skänker mig sådan glädje och värme, "glömmer" att jag har ont och är så tacksam över att lilla Iza-Stina kommit in i mitt liv. Bara detta med beröring, det saknar många och jag tror att många, speciellt äldre ensamma livas upp av ett underbart husdjur.
   Kram igen/Ingalill o ett mjau fr Iza-Stina

   Radera