tisdag 30 augusti 2011

Handlingsdag

Tisdag 30 augusti 2011. Lugn natt och en ny dag har börjat. Handlingsdag för Sonja. För mig är det en helt vanlig dag utan något speciellt i görningen. Hoppas att det får vara lugnt. Carpe diem  Klockan är 04.56

8 kommentarer:

  1. Hej Gösta ! En godmorgon hälsning till dig och Sonja och om en lugn dag för er båda.
    Handlingsdag för Sonja,då bli det säkert lite godsaker också att njuta av.
    Tänker på dig och Sonja och vilken lycka att du har denna ängel och även din dotter med familj.
    I början när jag följde din dagbok var du så ensam.Men nu har du en familj och det måste vara underbart för dig.
    Sänder varma kramar och hälsningar till er och även till övriga här.Kram Doris
    PS är det någon som hört något om Gert ?
    Trevligt att Sven är med oss igen. DS

    SvaraRadera
  2. Morrn på dig Gösta. Skönt att du har haft en lugn natt, jag satt som vanligt uppe och tittade på idrotten, så spännande.
    Ja du kan vara lycklig, som har både Sonja och Marianne somm finns nära dig.
    Idag blir det litet handling för mig med, fökjer med min dotter, hoppas det inte blir regn, det är mulet och bara 11 gr ute - höstlikt.
    Ja, Sven fick mig verkligen att dra på smilbanden, han har en härlig humor och piggar upp oss alla.
    Jag har mailat ett par gånger till Gert, men är ledsen att säga, att han inte svarat. Hoppas, att han inte blivit sämre, vi får alla tänka på honom och tänka positivt.
    Önskar dig och din familj och naturligtvis alla er andra här också en bra dag.
    Carpe diem!
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  3. Sven Bacon Oskar Herbert Lindh30 augusti 2011 kl. 10:53

    Hej mina vänner, här är djungel-Svenpa igen
    Ja jag tänkte faktiskt göra ett djungelbesök i Hemus igen idag trots huggormar. Är man modig eller dum...det återstår att se. Går jag inte tillbaka dit igen så vågar jag väl aldrig gå där mera och hur ofta har jag sett ormar där? Jo två gånger på alla dessa år. Jag sätter på mej ett par kängor som ä rhöga så är det inte så lätt att bita. Nej nu börjar jag gruva mej igen när jag skriver detta.....
    annars är det väl som vanligt...man "smärtar" sig genom dag efter dag..med "ups and downs"
    Däremot verkar detta nyponpulver funka mot den "krypvärk" jag hade i mina småleder som i fingerlederna, handlederna, armbågar, fotens leder och så vidare. Mot mina diskbråck har det ingen verkan vad jag kan utvärdera så här långt efter två burkar.
    Men för alla som har värk i småleder kan det vara värt att pröva.
    Vidare har jag kört med denna fettdiet som man predikar om och magen krymper ganska fort. Bacon och ägg på morgonen, men jag äter inte ägg så jag tar stekta tomater till. Som diabetiker har jag även slutat med potatis och mjukt matbröd. Men till kaffet tillåter jag mej att njuta Bullen Gösta och Bullan Sonjas goda kanelbullar eller en kexchoklad.
    -------
    Det här blev ju Trinda-Linds Hälsoruta det...
    ...
    Nu ska jag samla mod ur en kaffekopp och en Rörö-bulle och sedan mina vänner...ut på ormexpedition..

    Brrrr

    Sven Lindh Mora

    SvaraRadera
  4. Sven Snoken Lindh30 augusti 2011 kl. 11:08

    http://kamera.mora.se/skidstadion.php

    På denna länk kan ni Hemus skidstadion där jag passerar. Om ni tittar så långt bort i bilden ni kan så är det där jag såg ormen. Det lutar ner i en sandbacke där och precis på kanten slingraden den sig..
    Det är cirka 200 meter från omklädningsrummet som ni ser taket på...

    http://kamera.mora.se/skidstadion.php

    Oj fanken....av bara farten så klämde jag nu i mej två Rörö-bullar medan jag skrev.....

    Snart närmar vi oss september och då är det dags att ventilera KAFFE och jag hoppas att ni kan komma med lite tips. Vilken sort tycker ni är godast? hur tillagar ni? Brygger...kokar...pressar? Mal ni bönorna själva ?
    Jag är själv en kaffetok som prövar allt i sorter och tillagning och återvänder alltid till ett kaffe när jag prövat "mängder" och det är Zoegas Blue Java. Kaffetipset som jag fick av Bullen Olofsson, det vill säga ICA:s Skånerost hamnar också på samma plats. När det gäller att mala egna bönor så är zoegas Hacienda ett bra kaffe men de godaste bönorna köper ni på specialbutiker antingen på nätet elelr om ni har en på orten. Det är stor skillnad på de bönor de säljer och de som finns i vanliga affärer. Men som sagt de bästa bönorna som finns i vanliga affärer är enligt min smak - och vi har ju alla olika smak - är Zoegas Hacienda.
    Så har jag kommit fram till genom idogna tester.
    Tillagningsmetod då...
    Ja man får fram en till dimension i smaken på sitt kaffe om man använder pressbryggare. Men ibland och ganska ofta föredrar jag ändå vanlig bryggning. Drick inte kaffet för varmt för smakerna kommer fram bättre när det fått svalna något...

    Nu brrrr....Anna anaconda..

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta, och Hej Sven, du är för härlig..Skulle vilja ge er bägge en Stor Kram, dock ej omslingrande....

    Ang kaffe så anser jag att Classic mellan är absolut godast, till jul köper jag Zoega Julkaffe, har man då en god bulle till så - mums.

    Jag har också provat nyponpulver mot mina leder, med ett lite svävande resultat. Bäst är nog ändå Diklofenak och Tradil, fast "lilla" (eg STORA magen protesterar). Får väl pröva samma diet som Sven, om man inte ska fortsätta med att se ut som en spärrballong....

    Ha de´nu gott och sköt om er (Sven-kolla noga i toan innan du sätter dig, man har ju läst en del hisnande historier om ormar somm...brrrrr)

    Många o varma kramar från Ingalill i Trollhättan

    SvaraRadera
  6. Sven "så klart" Oskar Herbert Lindh30 augusti 2011 kl. 16:00

    Hej Ingalill och alla andra. Classic gör ett högkvalitativt kaffe. Det är små nyanser som gör att vi upplever att oliak sorter smakar bra eller bättre. Det är som med vin...det finns inget "bästa" vin utan var och en av oss har vår egen smak coh det vore kul om ni alla berättar lite om era kaffefavoriter så klart. Och om ni brygger eller kokar eller pressar...mal egna bönor eller...?
    --------
    Jag såg inga ormar ute i skogen kring Hemus idag. Jag hade satt på mej mina eccokängor med högre skaft och var uppmärksam. Det enda jag såg var en "äropila". Ja kära läsare nu får ni gissa vad en "äropila" är för något..
    --------
    Ska man nu behöva kolla innan man sätter sig på toan också....menar du att det hänt att ormar krupit upp där..
    Det här börjar låta som en King-roman....så klart
    .........
    Ingalill, ja jag åt också sönder magen på starka värktabletter under en period men fick sedan en apparat som kallas TENS som man med plattor fäster på det onda och kör elektriska vibrationer...ja det funkade på mej då jag var som sämst och det gjorde att jag kunde reparera magen något och sluta med de starka smärtlindrarna...Nu använder jag värmedynor, TENS och har en TEMPUR-madrass att ligga på när det är som värst..
    ---------
    Nu är det väl dags att sätta en punkt så klart

    Ha det
    Sven Lindh i Mora så klart

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta, du kanske sover nu, men jag lyssnar som vanligt på Karlavagen, ikväll är ämnet mobbing och det berör så djupt.

    Hej Sven, jo, det är sant..dom kan dyka upp där och när man minst anar det, akta dig....
    F ö så hörs TENS vara ngt som jag vill testa, men Tempurmadrass, är det såna där ulliga saker, med täcken, som det kan krylla lite i...Vet ej om det är sånda du menar, dom säljes via dagsresa till nåt utflyktsmål, Tror i så fall att jag hellre ligger i nymanglade lakan..

    Ang kaffet så brygger jag nu förtiden, men tycker kokkaffe är godast, speciellt kokt på björkved...

    Nattisar från Ingalill i Trollhättan

    SvaraRadera
  8. Hej igen
    Ingalill...
    Nej Tempur är inte alls det du pratar om
    Slå Tempur på nätet får du se
    Det är något alldeles speciellt när det gäller madrass att sova på. Ett speciellt skum som formar sig efter kroppen och avlastar. Det går inte att beskriva hur det känns att ligga på en Tempurmadrass.
    Viktigt ämne i Karla absolut....
    Nu god natt
    Jag kollar extra noga när jag öppnar toalocket

    Sven

    SvaraRadera