onsdag 22 augusti 2012

Dagboksbloggen

Onsdag 22 augusti:
Jaha, ja, dags för ett bakslag igen. Igår så kollapsade lungan igen så nu är maskinen inkopplad för att återigen försöka få upp trycket. Känns hopplöst att inte lungan orkade av egen kraft i ens 24-timmar.

Smärtlindringen i övrigt är väl ganska okej trots allt, men man fortsätter att prova och utvärdera.

Humöret är just nu av förklarliga skäl inte helt på topp, men vi får väl se vad denna dag har att erbjuda.

Carpe Diem
/Marianne

10 kommentarer:

  1. Sänder styrkekramar <3 /Åsa i Piteå

    SvaraRadera
  2. Hej Marianne! Det gör mig så ont, att läsa att lungan kollapsat igen! Att slitas mellan hopp och förtvivlan är så hårt, men vi får inte ge upp. Maskinen får ta över ett tag till, ändå bra att höra att smärtlindringen är så bra det går, hoppas nu att man kommer på en bra lösning på den, så att Gösta kan få lindring och litet krafter tillbaka!

    Tack Doris och Maggis för er medkänsla för mig, men nu får vi alla försöka ge Gösta, Marianne och Sonja allt stöd vi kan! Vi finns med er i våra tankar!
    Varma kramar till familjen och naturligtvis vännerna i bloggen med.
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  3. Hej Marianne !
    Verkligen tråkigt att det skulle bli bakslag igen för Gösta. Förstår om hans humör inte är på topp och att det är jobbigt för er också.
    Men vi får hoppas på att det bli en positiv vändning.
    Tänker på er alla tre och en extra tanke och stöd till Gösta som har den jobbiga biten.
    Kramar och hälsningar till er tre och övriga här.
    Från Doris

    SvaraRadera
  4. Åh nej...vad trist att det inte lyckades denna gång. Men viktigast av allt är att inte ge upp, nästa gång går det säkert bättre. Men bakslag och besvikelse blir det när man hoppas på något och det inte lyckas. Så jag kan känna frustrationen. Men det går över...Och vilken tur att maskinen finns där.

    Skönt ändå att de lyckas hålla smärtan på en bra nivå, att vara något sånär smärtfri gör att det läker fortare.

    Styrkekramar och värme till dig Gösta, Marianne och Sonja och hälsningar till er alla vänner med önskan om en så bra dag det går för oss alla
    Maggis

    Carpe Diem !

    SvaraRadera
  5. May-Lis i Årjäng...betr Göstas dagbok. Jag tror att Gösta väntade på att försäljningen av bok nr ett skulle ta slut(finns en del ex kvar att köpa) innan han tänkt påbörja bok nummer två. Detta var innan han fick åka till sjukhus med sina nuvarande problem. Så uppfattade jag det, men rätta mig om jag har fel, Gösta eller Marianne. Roligt också att du tycker om vad vi skriver, vi trogna Göstas beundrare och som försöker stötta honom så gott vi kan, tack
    Ha en bra dag
    Maggis

    SvaraRadera
  6. Klart att man blir frustrerad när det inte blir som man tänkt, att dee kommer bakslag m m.
    Men jag, som alltid varit en pessimist och befarat det värsta, ändrade mig faktiskt när Maggis, eller om det var Christina,(bägge kloka "gummor":)) skrev, en gång, att "pessimitn ser molnen bakom solen, medan optimiten ser solen bakom molnen". Såå kloka ord..
    Sen kan det vara svårt att se det ljusa när man har mycket smärta, och allting känns hopplöst, men, som sagt, efter regn kommer solsken.
    Varma styrkekramar till dig Gösta och jag hoppas innerligt att dagen blir bra för dig.
    Kramisar även till Marianne, Sonja och alla övriga rara vänner..

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta Sonja o Marianne! Har sagt det tidigare o jag säger det igen: Gösta måste ha bästa smärtlindring och ångestdämpande medel.
    Det han upplever nu är fruktansvärt jobbigt.
    Det finns hjälp att tillgå på kemisk väg.
    Hälsningar o kramar från
    Marianne i Varberg

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta!
    Vi får hoppas på det bästa, vänta och se vad det blir av den dåliga lungan.
    Jag önskar er alla tre i familjen allt gott, tur att Gösta har er i sin svåra situation.
    Varma kramar/Viola

    SvaraRadera
  9. Hej Marianne!
    Tråkigt att lungan kollapsade igår igen, men hoppas maskinen har lyckats fixa trycket under dagen idag.
    Hoppas också det går framåt med smärtlindringen dag för dag. Tänker mycket på Gösta och hur jobbigt han måste ha det nu, men han är ju en riktig kämpe. Förstår att humöret inte är det allra bästa, men jag hoppas han kan se ”solen bakom molnen” även om det inte är lätt.
    Christina, missade igår att beklaga förlusten av din vän.
    Hoppas Göstas dag varit lite bättre och skickar varma tankar och kramar via dig Marianne till honom, till Sonja och till dig själv plus alla övriga bloggvänner från Iris

    SvaraRadera
  10. Hej Marianne!
    Hoppas att problemet med lungan går att rätta till.Vet av egen erfarenhet att när man har värk så är"Stubinen kort"som jag sa till mina barn. Vi får se vad morgondagen erbjuder. En stor och mjuk kram till er tre hopp om bättring. Margaretha i Jönköping

    SvaraRadera