lördag 25 augusti 2012

Dagboksbloggen

Lördag 25 augusti:
Igår limmades lungan, så förhoppningsvis gör det nytta.
Själva limningen i sig gjorde inte ont, men sedan efteråt, kom en molande känsla som fortfarande håller i. Men enligt vården så tyder det på att limmet har den effekt som det ska.
Så vi får väl avvakta och hoppas att det ger med sig med tiden.

Dagen idag, ja , då blir det nog melodikryss och fika.

Carpe Diem
/Marianne
 

13 kommentarer:

  1. Hej Marianne, tack för den vackra blomman och din info, som du är så snäll och ger oss.
    Nu är limningen gjord, hoppas verkligen, att denna gång lungan skall fungera för Gösta.
    Nu behövs vila, samla kraft och kanske ett Melodikryss med gott kaffe.

    Några rader jag vill ge till Gösta:
    Jag önskar jag hade
    en sådan förmåga
    att tända en hälsans
    läkande låga.

    Då skulle den särskilt
    för dig få brinna
    - få allt det onda
    att helt försvinna.

    Den skulle se till
    att kurvan vänder
    och att du får omsorg
    av goda händer.

    Dag och natt
    hos dig den skulle vaka
    och ge dig all kraft
    att få hälsan tillbaka.


    Många kramar till Gösta, Sonja, Marianne och naturligtvis alla andra vänner i bloggen!
    Carpe diem!
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  2. Hej på Er! Gösta, du är ju en kämpe! Hoppas helgen blir bra.Önskar allt gott!
    Hälsningar
    Marianne i Varberg

    SvaraRadera
  3. Hej Marianne!
    Nu har jag äntligen fått fart på datorn.
    Tankarna har ofta varit hos Gösta och hur det gått med honom och limning av lungan.Men igenom din information i dag ser jag att den delen gått bra.
    Hoppas att Gösta inte har allt för ont.
    Vi får nu hoppas att det ska bli bättre för varje dag och att det denna gång ska fungerar med limningen.
    Det känns skönt att datorn är ok.Jag tror att det farit troll in i huset.Datorn streckade min skrivare fungerade inte,den ena nyckeln till bilen var borta.
    Är väldigt noga med mina nycklar.Nyckeln har jag inte hittat men kommer säkert till rätta.Men idag fungerade både datorn och skrivare.Underbart egentligen inte klokt att man blivit så beroende av dessa ting.
    Jag önskar nu Gösta bättring och sänder en bamsekram till honom. Så är ni varmt hälsade alla tre och även övriga här på bloggen. Kram från Doris
    PS tack för alla fina blommor du berikar oss med DS

    SvaraRadera
  4. Hej Marianne...jag blev så glad idag när jag såg att limningen av lungan fungerade. Hoppas nu att det håller. Jag kan också förstå att det gör ont några dagar, det är ju dock ett ingrepp, men att teamet fixar det med bra smärtlindring. Håller fortfarande tummarna för att det går bra...

    Jag blir så inspirerad av er som skriver dikter, idag var det Christina V-ås som gav oss en sån fin dikt. Här kommer några strofer som visar att vi inte kan leva någon annans liv men att vi kan följa med på vägen och vara ett stöd.

    Jag ser att du är trött
    men jag kan inte gå alla stegen åt dig
    Du måste gå dom själv
    Men jag vill gå dem med dig
    jag vill gå dem med dig

    Jag ser att du har det svårt
    men jag kan inte gråta alla tårarna åt dig
    Du måste gråta dem själv
    Men jag vill gråta dem med dig
    jag vill gråta dem med dig

    Eg ser-Bjorn Edsvog (norsk sångare o präst)

    Doris...jag har varit med om samma oförklarliga saker som du, någon vill skoja med oss, men sakerna kommer alltid tillrätta till slut och det ordnar upp sig
    Önskar framför allt dig Gösta en bra dag som blir lite lättare, och alla övriga vänner önskar jag detsamma. Idag har vi c:a 18 grader så ett ganska skapligt väder,men mulet än så länge Men solen finns ju där bakom molnen, eller hur ?

    Stor Kram
    Maggis
    Carpe Diem !

    SvaraRadera
  5. Ps...Marianne, tack för den röda blomman, rött symboliserar kärlekens färg som Gösta behöver nu
    Kram Maggis

    SvaraRadera
  6. Hej Marianne!
    Skönt att limningen i sig gick bra igår, även om Gösta fått lite obehag efteråt. Men det är säkerligen läkningsprocessen som ger besvären, hålet ska ju växa ihop med hjälp av limmet kan jag tänka mig (uttalade från en novis).
    Hoppas obehaget lindrats under dagen idag och att även den övriga smärtan lättar successivt.
    Gösta är ju en riktig kämpe, men jag skickar lite extra varma styrkekramar och tankar till honom, likaså till dig och Sonja.
    Det har skrivits så många fina dikter/verser här nu några dagar och jag tror Gösta uppskattar dom. Själv är jag ingen poet, men jag gläds åt det fina jag fått läsa, tack alla.
    Många varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  7. Hej!
    Jag är ny här. Det vill säga, jag har följt Göstas blogg under en tid, men inte vetat vad jag kan skriva och säga i ett inlägg som skulle kunna vara till tröst och hjälp...
    Jag kan ändå säga, till sist, att jag tycker det är smärtsamt och obegripligt, att vissa människor ska behöva lida så mycket! Finns det ingen gräns, frågar jag mig....
    Jag tror på GUd. Jag tror att det finns en Gud som har skapat allting, jorden, universum, djuren, människorna,blommorna, ängarna, allt fantastiskt som finns...
    Jag är inte troende på det viset att jag tillhör någon kyrka eller församling, eller predikar om ditten och datten hela tien, jag har helt enkelt en lågmäld vardagstro som inte gör något större väsen av sig, men som i olika, ibland väldigt svåra situtationer, kan vara mig till stor hjälp.
    Jag har mitt lidande, jag vet vad lidande, ångest och oro är. Jag är mycket väl bekant med den delen av livet.
    Vad jag kan göra nu, det är att be för Gösta. Bönen har en enormt stor kraft. Det är ju på det viset att Gud kan inte verka om vi inte ber Honom om hjälp. Han tränger sig aldrig på någon. Jag har kanske aldrig varit riktigt bra på det där, att be, men jag ska be för Gösta. Att han inte ska behöva ha det så svårt i fortsättnigen...
    Jag hoppas och tror att Gud ordnar allt till det bästa för honom....
    Tänker även på dig! Du verkar vara helt fantastisk, Marieanne......
    VARM KRAM,
    Britt-Marie

    SvaraRadera
  8. Hej alla goa bloggarvänner med Gösta i Toppen,
    och en fantastisk stödjande omgivning!

    Tänk vad mycket idéer och liv vi kan få i den här dagboken. Allt från Gud till varma tankar, och vem vet det kanske är samma sak. Jag blev så förälskad i
    "Jeg ser" av Björn Eidsvåg (det är lite svårt med stavningen då han är norsk), så jag blev nödgad att kolla upp hela dikter. Den kändes så stor, så jag kände mig plötsligt så liten i mitt skrivande. Men jag gillar att huvudsaken är att man gör så gott man kan.
    Kom ihåg Iris med fler att en gång har alla börjat fösta gången att skriva dikter, så det är bara att sätta igång och träna, precis som man kan försöka träna till vänliga tankar både för sig själv och andra. För det är du fenomenal på precis som många andra. Dikter har den förmågan att de är nästan alltid bra för skrivaren, och så får ev. läsare tycka som de vill.
    Nu ska jag ut och cykla för nu pågår "Hela Dalarna cyklar".
    Goa hälsningar från Hallonlandet och Mora Stina.

    SvaraRadera
  9. Jag håller helt med Stina att du Iris är en mycket varm och kännande människa. Trots att du har egna svårigheter ibland så har du alltid ett värmande ord över till Gösta och oss andra och alltid så positiv och uppmuntrande. Jag är glad över sådana människor. Och ni är många som är sådana, men jag nämner Iris just för att hon säjer att hon inte är någon poet. Fast det tycker jag du är ändå.....
    Kram Maggis

    SvaraRadera
  10. Tack mina vänner för dom fina, värmande orden!
    Dom kommer att ge mig en god nattsömn, vilket jag hoppas att ni alla läsare inklusive Gösta, Sonja och Marianne också ges!
    Kram och god natt från Iris

    SvaraRadera
  11. Ja,Så är klubben för inbördes beundran åter igång.
    Utan en reell tanke på Gösta.
    Varför skapar ni inte en egen blogg, där ni kan gotta er? T ex "Maggis".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men snälla Änkeman Karl....den vi mest tänker på här i bloggen är ju Gösta. Det är han som är huvudpersonen och som vi vill allt gott och det bästa. Men det utesluter ju inte att man kan lovorda och ge lite beröm till övriga medmänniskor här på bloggen som är ett så stort stöd för Gösta. Jag kan inte förstå ditt resonemang hur mycketjag än försöker. Vad är det för känslor som ligger bakom ???
      Maggis

      Radera
  12. Så småningom godnatt alla!
    Hoppas alla får den nattro som så väl behövs. Tyvärr verkar som den största "sjukdomen" i Sverige är ensamhet och avundssjuka. Det är hög tid att vi gör något åt detta tillsammans! Om vi tänker minst en gång till innan vi sänder iväg skrivna ord här, så kan det vara en början.
    Jag känner mig starkt träffad av Karl, och kommer att "ligga lågt". Det är märkligt vad vissa ord kan få en trist påverkan. För vissa förblir "glaset tomt" utan att de själv fattar det synd nog. Men Gösta med fler har säkert förmåga att tänka bort energibovar.

    MVH Christina Börjesson



    SvaraRadera