torsdag 24 februari 2011

Ett ljus

Torsdag 24 februari 2011. Denna natt har varit lite sådär. Hoppas att det blir bättre under dagen. Carpe diem                               Klockan är 04.02

12 kommentarer:

  1. God morgon på dig Gösta! Är så tacksam att du skriver några rader varje dag. Natten har varit litet sådär skriver du, vilket ju för oss som läser innebär jobbig. Nätterna är alltid värst. Jag bara undrar: varför måste du ha det så? Man läser om allt som sjukvården kan ställa upp med för att hjälpa dem som bor hemma, varför görs inte det för dig?! Du ska inte behöva ha sådana jobbiga nätter, Gösta. Vi är så många här som tänker på dig, vill ditt bästa, men vad kan vi göra mer än att tänka på dig och försöka med tankens kraft finnas där för dig.
    Här är det kallt idag -20 gr, brrr.
    Jag hoppas att dagen blir bra för dig, att du kan ta en tupplur då och då.
    Många kramar och ett carpe diem.
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. Hejsan Gösta,
    hoppas Din dag blir bättre än natten. Har du pratat med distr.sköt/hemsjukvård, att du vill, och behöver, hjälp hemma av palliativa vårdteamet?? Om inte, gör det. Dessutom, så innan du skrevs ut från sjh så måste det ju ha gjorts en Vårdplanering! Vad innebar den?
    Jag, och många med mig, anser att du har all rätt, och ska, inte behöva vara ensam om detta.
    Kramar från Lennie i Göteborg,-13 i morse

    SvaraRadera
  3. Hejsan Gösta
    Hoppas din dag kommer bli bättre än natten. Du finns i mina tankar. -25 när jag steg upp i morse, känns som man håller på frysa ihjäl, det värsta är att det inte hjälper ett dugg att elda.
    STYRKEKRAMAR Ingalil från ett kylslaget Skutskär.

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!
    Jag instämmer med dom som skrivit ovan. Är lite undrande över vad dina senaste röntgenundersökningar visade, om du fått något svar på det och om man ev kan ändra i din behandling. Men det är klart, det tar väl tid att få svar från dom.
    Hoppas din dag blir så bra den bara kan bli och mina tankar går ofta till dig flera gånger om dagen.
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!
    Kanske du kan få lite råd och tips angående lungorna genom George Schotti från "Himlen kan vänta". Läs hans blogg "George med Liemannen bakom axeln". Genom bloggen kanske du kan få kontakt med honom.
    Varma hälsningar från Kurt i Småland

    SvaraRadera
  6. Hej alla! Vad det gäller pallitativ vård så är jag för frisk och rörlig för att få den.Vad det gäller syrgas så är lungväggarna för hårda så det är bara avslappnande inhalation som ska hjälpa.Det finns ingen vårdplanering mer än den kontakt som behövs vid akut behov.Tack för ert deltagande det värmer. MVH Gösta

    SvaraRadera
  7. Tack Gösta, för att du förklarade för oss! Nu förstår jag varför syrgas inte kan användas!
    Nu mer än någonsin ger jag dig all den styrka jag kan via dagboken!
    Tror, jag kan säga det från de andra här också!
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  8. Gokväll Gösta
    Vad bra att du förklarade för oss som är oroliga för dig och vill ditt allra bästa. Nu vet vi alla vad som gäller. Då får du försöka men olika tips att underlätta andningen, mycket kuddar bakom ryggen, försöka andas rätt(en sjukgymnast måste kunna hjälpa dig med det) lyssna på musik eller böcker som avleder en stund.Finns säkert mera, inte lätt när paniken dyker upp av att inte få luft, men rädslan kanske gör det ännu värre.Hoppas du får sova inatt
    Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  9. Tack Gösta för din omtanke om oss med din info om vad som gäller! Som Maggis skriver här så är vi, dina bloggvänner, oroliga för dig och vill det absolut bästa för dig! Maggis tips är också bra, men du kanske känner till dom redan, radio och musik har du ju berättat om tidigare.
    Men nu har du åter igen bevisat vilken fantastisk person du är med all din empati och omtanke om oss och vilken kämpe du är som orkar och vill ge oss info.
    Hoppas natten blir bättre inatt!
    Kramar från Iris

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta ! Tack för din omtanke att delger oss inte kan ha hur det är och varför du inte kan använda dig av syrgas.
    Hoppas att din natt inte ska bli för jobbig.Önskar dig en skön natt.
    Här är kallt och blåsigt längtar så till våren.
    Men det är skönt med varm bostad.
    Har i dag varit på middag hos min gamla faster.Gott att slippa laga mat en dag bara njuta. Nu önskar jag en god natt till dig.
    Kram och hälsning. Doris

    SvaraRadera
  11. God kväll Gösta!
    Hoppas dagen har varit bra och att natten bli lugn!
    Kram från Elisabeth, en medmänniska från Skåne

    SvaraRadera
  12. hej igen gösta det var jag som kom med det konstiga tipset om vick (isbjörnen) halstabletten. har du någon kontakt med storsjögläntan som är ett team som hjälper patienter i livets slutskede?.helt underbar personal som kommer hem till patienten.både läkare och sjuksköterskor som man kan tala om hur man vill ha det och vad man vill ha hjäp med.fråga om du kan få hjälp av dom det skulle säkert hjälpa dig mycket kram från lottie i grytan

    SvaraRadera