torsdag 10 februari 2011

Röntgenpanik

Torsdag 10 februari 2011. Natten har förflutit som de tidigare. I dag är det dags för magnetröntgen. Har fått en kallelse till en annan röntgen på måndag en skelettröntgen med isotoper. Det har blivit tätt på given. Undrar om det är något som inte blivit gjort ? Magnetröntgen har aldrig gjorts tidigare men de andra har gjorts förr. Kanske man försöker komma ikapp med något som skulle gjorts tidigare? Svaren får utvisa det. Carpe diem         Klockan är 04.08

12 kommentarer:

  1. Morrn Gösta! Jag hoppas att resan och magnetröntgen går bra och att det inte tar allt för mycket på krafterna. Magnetröntgen har jag ju hört talats om , den brukar ge tydligt svar om hur situationen är. Dina funderingar är helt normala och jag undrar också, varför denna röntgen inte gjorts tidigare. hur som helst, nu har du mycket att gå igenom.
    Här väntas det en hel del snö idag och kallare.
    Skickar med dig många kramar och ett carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. Godmorgon Gösta!
    Jag blir lite förvånad att du inte har fått genomgå de olika röntgenundersökningar som finns.
    Som jag har berättat fick jag en isotopbehandling
    i slutet av förra året.
    Det tar ca 5 vec. innan resultat ses. Jag har tur och tillhör de första 40%.
    Otroligt att ha varit så sjuk tidigare och mår så bra nu.
    Gud har nog ett finger med också.
    Jag har också reducerat medicin intaget.
    Cirka 40 procent av prostatacancerpatienterna förväntas få en påtaglig smärtlindring och ca 40 procent får en viss lindring, men ca 20 procent har ingen nytta av behandlingen.
    Hoppas att du Gösta får all den hjälp du kan få.

    Gert

    SvaraRadera
  3. God morgon GÖSTA och alla andra..Jag förstår dina funderingar vad gäller sjukvården.De känns som att köpa en lott..nitlott eller en med vinst.Jag ska oxå till sjukhuset idag ..de första riktiga återbesöket ..de är idag 2 månader sen jag ramlade..och mina funderingar är hur mycke har man missat men jag har en lista med frågor med till doktorn.Samtidigt ska jag hälsa på en släkting som förra onsdagen ramlade och slog sönder axeln..efter 3 uppskjutna operationer så opererades hon igår efter en vecka..man skruvade ihop axeln..operationen tog 6 timmar.Behöver jag ens nämna att hon är 75 år..de är inte klokt hur man behandlar människor idag.
    Jag tänker på Dig och alla alla människor som behöver lida så fruktansvärt..
    Stor kram Ulla...

    SvaraRadera
  4. Gomorron Gösta !
    Men så skönt...Att det händer något, nu hoppas jag att du får en skräddarsydd behandling så du kommer att må bättre(se på Gert) Även om det är jobbigt med undersökningarna så leder de ju alltid fram till något. Hoppas du får en liknande isotopbehandling som Gert, det tror jag kommer att hjälpa dig bra...Försök att ha hoppet levande, det hjälper dig mycket. LYCKA TILL nu med både magnetröntgen och röntgen med isotop. Håller tummarna så allt går bra

    Varma Kramar
    Maggis

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta . Ja det var verkligen mycket på kort tid. Hoppas även de kan svara dig på varför de inte gjorts tidigare.- Gläder mig att läsa Gerts kommentarer.-Önskar dig lycka till idag, och att du också får all hjälp du kan få.-Hälsningar o kram Kristina carpie diem

    SvaraRadera
  6. Gomorron Gösta
    Tänker på dej och lycka till med det som ska göras nu.
    Kram
    Karin

    SvaraRadera
  7. Ja de verkar lite hysterisk aktiva nu. jag förstår din misstanke. men det är ju ändå jättebra att man gör rtg nu och kan skräddarsy behandling.

    SvaraRadera
  8. Go´morgon Gösta, hoppas natten varit god.
    Jag förstår inte varför dom inte gjort magnetröntgen, du har kanske glömt det bland alla andra us. Det är ngt av det första man gör för att se om/var/hur cancern spridit sig. Mkt konstigt!! Ta upp det med läkaren.
    Kram från Lennie

    SvaraRadera
  9. Önskar dig Gösta krafter i dag till att orka med resan och undersökningen! Men jag säger som de andra: vaför iallsindag har inte magnetröntgen gjorts? Det brukar man ju göra på ett tidigt stadium, men bättre sedna än aldrig!
    Snöiga vinterhälsningar från
    Gunnel i Jönköping

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta ! Lycka till i dag och hoppas att det inte ska bli allt för jobbigt för dig.Konstigt att du inte fått gå igenom magnetrtg tidigare.jag har två bekanta som drabbats av samma problem som du. Båda har gått igenom magnetrtg och har fått cellgift och strålbehandling. Själv har jag gått igenom magnetrtg av huvudet för att kolla upp att jag inte hade någon tumör i huvudet.Förstår att du känner oro.Jag var väldigt orolig inför rtg men samtidigt kändes det bra och allt var tack o lov bra. Kram och hälsningar tänker på dig.Doris.

    SvaraRadera
  11. Hej min vän. Hoppas av allt mitt hjärta att allt går bra i dag och håller mina tummar för dig, skickar en stor varm kram från mig till dig.....
    Hjördis i Lillhärdal

    SvaraRadera
  12. Hej Gösta!
    Har tänkt på dig hela dagen och hoppas undersökningen och resan gått bra! Sen tydligen ny undersökning på måndag igen. Men du får ju ett par dagar att pusta mellan varven, även om resorna kan vara lite jobbiga fram och tillbaka.
    Det vi hoppas på är att dom ska komma till rätta med dina problem och att din medicinering kanske kan justeras så du får må bättre efter att dom sammanställt de här båda undersökningarna.
    Många varma kramar till dig från Iris

    SvaraRadera