onsdag 29 december 2010

Att få glädja någon

Onsdag 29 december 2010. Åter en ny dag att fånga och försöka göra något gott av. Det är ett prov att utföra för att dagen ska bli god. Ta vara på varje tillfälle att glädja någon. Carpe diem             Klockan är 04.11

7 kommentarer:

  1. Morron Gösta, låter som att du mår bra av miljöombytet för du har väl inte åkt hem ännu?
    Blev ännu en sömnlös natt för mig med 7 på smärt-skalan.

    Gert

    SvaraRadera
  2. God morgon Gösta..vad jag gläds med dig att du får ha bra dagar med de allra käraste du har...vad jag lider med dig Gert när jag läser om din sömnlösa natt och denna förbenade smärta..De onda jag har och mina fasansfulla nätter när hur jag än försöker få en ställning i sängen så axel,arm,revben och benet försöker samsas så de inte gör så förtvivlat ont är inget mot vad ni har..men som du brukar säga Gösta stt de hjälper inte dom gångerna att tänka att de finns de som har de värre.De gör inte mina fasansfulla nätter bättre.
    Att få höra dom orden från dig gör de lite tillåtet att få misströsta ibland.
    Att säga att ni ska ta tillvara dagarna med varann är nog onödigt..för de vet jag att ni gör Marianne och Du...och inte minst Janne...Vilka fantastiska människor ni är ni tre.Och de är ni så väl värda...
    ha nu en bra dag allihop...stor kram Ulla..
    Ps vad är sven Ds

    SvaraRadera
  3. Morrn Gösta! Du har så rätt i det du skriver och jag håller helt med Ulla och Gert i vad de säger!
    Det är så litet som behövs för att glädja en medmänniska egentligen: ett värmande ord, en klapp på kinden, ett telefonsamtal eller ett besök.
    Jag själv har fått förstå hur så många lider och har värk, men är ändå positiva att jag ibland tänker hur jag själv är och borde vara.
    Jag önskar dig Gösta och alla er andra som skriver här ett riktigt gott nytt år! Hoppas att 2011 blir ett bra år för alla!
    Carpe diem!
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  4. Jag "svamlar mej" inför nyårstalet på Skansen. TV ringde och undrade om jag kunde rycka in då Jan malmsjö tydligen hade ont i en fot och man är ju inte den som bangar ur när det gäller att ställa upp för svenska folket. Jag krävde att få skriva ett eget tal och få byta ut "ring klocka ring" mot "försvinn smärtor försvinn"
    Dessutom diverse andra inpass om smärtor och hopp. Jag kommer också att tända hoppets ljus där i en snölykta som Skansen-tomtarna byggt.
    De blir la sköj....(tycker han ja)

    Ulla säger något som jag stämmer in i...detta med att det inte hjälper att tänka på att det finns andra som har det värre...
    För mej känns det ännu värre att veta att andra har det ännu värre..
    När man levt med smärtor så här länge så har man nästan utvecklat en känsla för att "nästan" kunna känna hur hemskt ont vissa har.
    För mej går det "skapligt" bra att leva med de smärtor jag HAR men det är när det kommer nya som jag knäar och tappar orken......
    Men man må kalla mej dum...och Gud ska vetq att många gjort det....men jag fortsätter att TRO att jag ska bli bättre....någon gång.....och tar ett steg i taget...en sekund i taget....carpe diem

    NU ska jag öva på talet
    Gert, Ulla, Christina som idag skrivit här ovan mitt inlägg: tack för att ni finns och att ni finns HÄR i Göstas dagbok- den mest omtänksamma och kärleksfulla platsen att vara på

    Till Gösta...vi syns på Skype


    Sven Lindh Mora

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta och alla andra!
    Vad mer kan jag skriva än vad som redan skrivits här ovan? Inget eftersom jag helt håller med tidigare "talare"!
    Ha det så gott det går allihop! Spännande nyårstal som du Sven håller på att skriva. Publicerar du det här sen?
    Varma kramar till dig Gösta och din familj och till alla andra från Iris

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta ! Gott att veta att du har det bra och jag kan tänka mig att du bli om pysslad av Marianne och att hela familjen har det trevligt.
    Här är det ganska bra fast det känns som att det är något på gång.Kanske har jag blivit smittad av mitt barnbarn och hennes familj.Hela familjen har drabbats av vinterkräksjukan och vi har firat jul tillsammans.Har inte haft problem med att bli smittad.Trettio år sedan jag hade maginfluensa.Men får se var det bli av det hela.
    Eller det var för mycket innan julhelgen så det är det som ger sig till känna.
    Hoppas att dagarna du har kvar hos de dina ska bli fortsatt skön så ni kan njuta tillsammns och har det riktigt trevligt och så får vi hoppas att 2011 ska bli ett gott år för oss alla.
    Gert o Sven och alla ni övriga här ni ska ha det så gott. Ta vara på dagen och var rädda om er.
    Sven jag hoppas du sänder ditt Nyårstal så vi får ta del av det.Eftersom jag inte är någon kvällsmänniska är jag orolig för att jag somnar innan kl 24.00 ´men gubben brukar skakar liv i mig det är ofta det händer att jag somnar vid TV.Jag har en väldigt god sömn men är morronpigg.
    vilket jag är tacksam för.Det är en stor gåva.
    Sven jag ringde till radioprogrammet som du skrev om önskade något trevlig låt till dig,Gert och Gösta.Vet ej om det blev något spelat.Var ej säker på vart Gert bor.Men det kommer fler gånger.Kram och hälsningar till Dig Gösta med familj och alla ni övriga.Doris

    SvaraRadera
  7. Doris Doris tack!
    Jo din önskan kom fram i programmet och dom spelade en kul låt för oss tre Gösta, Sven o Gert
    Jag bugar å alla tres vägnar..

    Det var kul att du hälsade.

    Jag försökte själv att få fram hälsningar i programmet men de hade inte datorn på förrän i slutet av programmet och då läste de upp mina hälsningar och spelade mina önskade låtar.

    Ha det nu gott Doris.....och alla ni andra

    Sven

    SvaraRadera