måndag 6 december 2010

Olika tillstånd

Måndag 6 december 2010. Planerar att åka till dotra under julen. För att få lämpligt färdmedel ville riksfärdtjänsten ha ett intyg från läkaren. Har fått ett sådant och blir förvånad över alla sjukdomar jag har. Först är det cancern sedan hjärtsvikten och bältrosen samt det senaste rosfeber. Så är det vätskan i benen och den stora ansamlingen i buken. Alla framkallar smärta i olika grader och styrka och behandlas därefter vilket ger olika effekter på kroppen. Nu återstår att se om det blir någon riksfärdtjänst. Carpe diem              Klockan är 04.18

15 kommentarer:

  1. Godmorgon Gösta
    Hur mkt skall du behöva gå igenom, jag tittade på bilder på googel ang dina sjukdomar det va skrämmande, hoppas verkligen du slipper mer nu, och att du klarar av att resa till Marianne i jul. Jag satt o pratade med min syster om hennes man som hade cancer, fast han trodde det va annat i kroppen som värkte, hon va på ett sätt glad att inte ha fått reda på vilken smärta han hade, vi förstår inte hur han kunde ha det så. Nu blir det ju hennes första jul utan honom o den kommer att bli jobbig för alla för man ser ju att nått fattas. Carpe diem Kram Barbro Göteborg

    SvaraRadera
  2. Morrn Gösta! Det skrämmer mig att läsa när man ser det nedskrivet alla de sjukdomar du har! Det är ofattbart, att en och samma människa kan drabbas av allt detta!Nu mer äm förr inser jag, hur stark du är Gösta, som orkar och som dessutom skriver i din dagbok!
    Helt klart ska du få riksfärdtjänst! Du - om någon - borde få kunna fira julen med din familj!
    Jag tänker även på Gert och alla de andra som finns med här i bloggen, hur deras jul blir! Jag hoppas, att alla får en skön och så smärtfri jul som det går! Jag själv kommer att dela upp julen tillsammans med mina barn och barnbarn.
    Skickar med varma kramar och att du skall få besked med positivt svar om riksfärdtjänsten, Gösta!
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  3. jag hoppas verkligen att det ordnar sig med färdtjänst. det är slaskigt och grått i skåne men snön kommer nog tillbaka.

    SvaraRadera
  4. Gösta!Om du orkar så stå på dig! det är din rättighet att ha riksfärdtjänst! Inget att pruta på. se bara till att få det beställt i tid för det krävs viss tid innan. får du inte det så får vi göra revolt!
    Carpe Diem
    Gunnel i Jönköping!

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta! Hoppas av hela mitt hjärta du orkar stå på dig. Kan inte ha sagt det bättre själv än det som Gunnel uttrycker. REVOLT! det vore något att bita i.

    STYRKEKRAMAR
    Ingalil

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!
    Det låter jättetrevligt att du planerara julhelgen hos dotra och att Riksfärdtjänsten nu tar fram ett lämpligt färdmedel åt dig efter att dom fått läkarintyget. Men som andra sagt här ovan, puffa på ständigt så att man inte skyller på så kallad tidsbrist att ordna lämpligt färdmedel. Tyvärr är ju samhället så att man måste "tjata" på såna här inrättningar. Åtminstone där jag bor, kanske är bättre hos dig vilket vi hoppas.
    Om dom inte ordnar det hela så ställer jag mig bakom REVOLTEN, för det är klart du ska till Marianne i jul!
    Hoppas natten varit god för dig och att du får en bra dag idag!
    Många varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta
    Det låter så bra att du planerar inför julen. Jag tror också att det kommer att gå så bra trots alla dina krämpor. Bara man har något att se fram emot får att man får ny energi. Det ordnar sig säkert med färdtjänsten också, det måste det bara göra.
    Varma Kramar från ett vintrigt Småland
    Maggis

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta.
    Är inne och läser din blogg varje dag, du är en hjälte för oss alla som du kämpar och hoppas det ordnar sig till jul för dig så du kommer iväg till Marianne.
    Hälsningar Västkustbo

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta hoppas dagen har varit bra.Jag har mailat över en artikel till Dig som stod i dagens UNT...ett litet hopp i mörkret...
    Om de är någon annan som är intresserad av artikeln som handlar om Att råg kan ge skydd mot prostatacancer som är gjord av bl a Rikard Landberg SLU...Sök på namnet så hittar man lätt artikeln...Intressant tycker jag
    Ja de va vad jag kunde leverera idag.
    Stor kram Ulla

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta. Blir så glad,att du planerar att fira julen hos Marianne.Jag önskar verkligen resan blir av,det är du värd.Så kämpa på" jag tror du firar jul i Sthlm. Hälsningar o kram Kristina.

    SvaraRadera
  11. Gokväll Gösta!

    Skriv till mig om du INTE får den hjälp du vill ha!Du har min adress.
    Kram

    SvaraRadera
  12. Hej alla vänner!

    Då efterfrågan på våra stulna julgranar varit så stort måste Gösta och jag ut i natt igen och stjäla de granar som Ni här på sidan beställt av oss. Gösta kommer att leverera granarna när han far ner till dotra men ni som bor söderut om stora staden får granarna med Tomte-expressen.

    Självklart ska Gösta få denna resa annars får vi banne mej ruska om de som bestämmer. de ska ju finnas där för att hjälpa dem som behöver INTE stjälpa och sätta hinder. Sven Lindh blir så FÖRBANNAD att jag skriver ordet en gång till FÖRBANNAD och Gud får stå ut med min svordom.
    Nån´djä...ordning ska det ändå vara. Man ska inte behöva hålla på att älta och stå i för att få det självkalra beviljat.
    VAd är det för samhälle vi fått?
    Vad är det för människor som sitter och bestämmer
    Och varför låter vi dem sitta och bestämma?

    Sven Lindh i Mora

    SvaraRadera
  13. Hej Sven!
    Jag tror vi är en enad skara vänner till Gösta som är beredda att Revoltera omm inte Gösta får sin färdtjänst med lämpligt färdmedel mot bakgrund av alla hans olika sjukdomar och problem.

    Gösta - du måste informera oss alla så att vi tillsammans kan trycka på "dom som bestämmer" i din hemkommun. Som du läser här ovan så är vi många som kommer att trycka på om det skulle strula. Men jag tror faktiskt inte att det blir några problem, jag är född optimist.
    Hoppas du sover gott nu, det är precis det jag ska försöka göra nu.
    God-natt-kram från Iris till Gösta, Sven och alla andra vakna läsare!

    SvaraRadera
  14. Varför går alla och lägger sig. Det blir så ensamt i natten säger jag Sven Lindh i Mora. Jag lyssnar på radio men nu har P1 slutat sändningarna och det är bara vågskvalp...
    Jag funaderar om jag ska titta på dvd och då står Hercules Jonssons Storverk på tur....denna underbara julkalender av och med Tage Danielsson...

    Så sjutton...arton eller nitton ...jag känner på att lägga mej än...nej..

    Det lyser så fint i fönstren runt om i hyreshusen.

    En macka och ett äpple slant ner alldeles nyss så nu tar jag och kollar ovanstående julkalender...och myser.

    Sov så skönt nu och känna att Sven i Mora vakar över er


    Natt

    sven i Mora

    SvaraRadera
  15. Instämmer med hela långa raden av kommentatorer idag, Gösta ! Hoppas innerligt att du fixar det med resan och vistelsen hos dotra till jul !!!!! Innerligt hoppas jag det, för ÄR NÅN VÄRD DET SÅ ÄR DET DU GÖSTA - nu när ni äntligen fått så fin kontakt!!!
    Håller tummarna och tänker på dej.
    Heja Gösta! säger vännen Anders

    SvaraRadera