tisdag 21 december 2010

Den längsta natten

Tisdag 21 december 2010. Vilken tur att skay finns. Nu gick  det lite tid i samtalet med Sven.  Annars har det varit en jobbig natt. Nu skulle det sitta bra med något upplyftande i tiden. Det går ju mot ljusare tider efter denna den längsta natten på året. Carpe diem                Klockan är 04.12

8 kommentarer:

  1. god morgon gösta...ja vad gjorde man utan denna fantastiska uppfinning ...data...
    vad gjorde man utan gösta sven och gert och era ord och kontakter..och sån tur att vi inget vet om vad som väntar en..inte kunde jag för 12 dagar sen tro att jag skulle sitta här med avslagen arm krossad axel och revben som är bräckta eller vad de heter..och som grädde på moset inflammation i hela knät efter vurpa i källartrappan.inte kunde jag tro att jag skulle sitta här varje dag och vänta på att hemtjänsten ska komma och tvätta och klä på mig..så snabbt allt förändras..men med smärtstillande och morfin och goda vänner genom din dagbok gösta så går allt trots allt...vad är de du brukar säga...ta en morfin och må fint...eller...stora problemet ju nu är att få lilla katten att förstå att jag inte kan komma ner lyfta upp henne...de går inte med griptången heller...och att hon inte kan trampa runt på arm axel och bröst..aj aj så ont de gör då..men om ett år så ska de vara bättre säger läkarna...tänker på er alla som inte har den framtidsutsikten..
    har du packat nu gösta inför resan ...glömmer du några tabletter så har jag ett helt apotek med diverse saker och de e ju inte långt till marianne...nåja de va lite på skoj och de vet jag att du förstår...
    stor kram från ...ARM ULLA....

    SvaraRadera
  2. God morgon Gösta och ni alla underbara människor som läser Göstas ovärderliga blogg och ni som skriver till mig. Ni som här undrar hur jag mår...
    kan inte formulera orden i text vilken tacksamhet jag känner...
    Har fått lite sömn inatt efter gårdagens Metastron-behandl. som är isotopen Strontium-89
    isotopen söker upp cancerceller och skall isol.den och lindra smärtan.Ger kanske resultat om 6 vec.Så det är att ta lång- och kortverk. morfin i mängder och be till Gud.
    Hoppas jag ger rätt fakta.
    Gösta, Stig,Ulla med flera och alla ni andra ha en brada i julstöket, var rädda om er
    Carpe diem

    Gert

    gert.ivar@hotmail.com

    SvaraRadera
  3. Morrn Gösta, ja du det du skriver om längsta natten, det håller jag med om. Undrar om ni kunde se den röda månen däruppe? Här nere är den under horisonten, så det blev inget av med det.
    Jag önskar SÅ att jag kunde ge dig litet upplyftande saker, men kan inte tyvärr- Du skriver vi går mot ljusare tider, visst gör vi det, men just nu är det långt kvar.
    Däremot hoppas jag att det blir snabbt ljusare tider för dig Gösta, när du skall åka ner till Stockholm.
    I och med detta vill jag säga till alla er som skriver här att ni får en bra jul och möjlighet till avkoppling och samvaro.
    Här är det -15 gr ute nu, brrrr.
    Många varma kramar och ett carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta ! Varma tankar och hoppas att du ska få en bra resa trots alla varningar om snö och halka.Framför allt att du ska orkar med resan och julen hos dina kära så ni kan njuta tillsammans.
    Natten har varit lång jag var så trött men hade svårt att somna. Var mycket tankar. Så till Gert ,Ulla o Sven hoppas att julen ska bli så bra som möjligt för er också trots allt det onda ni har att ni ska få en bra jultid.Även till er andra här önskar jag allt gott och var rädda om er.Kramar och hälsningar. Doris

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!
    Ja, nu har årets längsta natt passerat, nu blir det bara ljusare, även om vi inte märker så mycket än. Det är ju för trist att nätterna ska vara så jobbiga, tur du och Sven kan ha lite kontakt även på dygnets mörkaste timmar.
    Sven skrev så fint igår, och egentligen gör han ju det alltid och med glimten i ögat. Ni är nog själsfränder, båda har humor och glimten i ögat trots all värk och allt elände. Skönt att Gert fått sova lite natten som gick, vi får hoppas behandlingarna ger resultat. Och till Ulla, vilken otur att göra vurpa i källartrappan, krya på dig!
    Här har varit en härlig men jättekall vinterdag, nu dalar solen och det sprider sig ett ljusrosa skimmer i horisonten. Vackert!
    Skickar här en varm julhälsning till ALLA läsare och skrivare i dagboken!
    Vilken dag är det planerat att du ska resa till Marianne, Gösta? Hoppas du haft en bra dag och att natten blir bättre än tidigare nätter. Varma kramar från Iris!

    SvaraRadera
  6. Bra Gösta att du ser fram mot ljusare tider!

    Är du vaken klockan 00.38 i natt så tänk på att Jorden just då passerar platsen från vilken Solen åter börjar stiga så sakteliga. Jordens hastighet är hela tre mil per SEKUND så redan efter EN MINUT har vi ALLA färdats 180 mil på det nya solvarvet! Att veta detta är mentalt stärkande och ett bra läkemedel! Lycka till Gösta.
    Ingemar H.

    SvaraRadera
  7. Det här Ingemar säger är fantastiskt att tänka på inatt när alla vi som vakar är uppe. Visst är det märkligt. Jag har själv börjat att läsa lite om kvantfysik och "detta som är det minsta av allt" och det gör att man får en annan syn på allt.....livets uppkomst...ja allt..Och på den nivån, ja där gäller inte längre teorierna om ljusets hastighet..och helt förvirrande blir det när det tydligen är så att dessa kvantar ..kvarkar,,,kan vara på två ställen samtidigt??????

    Om jag vore en kvant..kvark...så skulle jag förutom att vara i Mora minus 25 grader vara i soliga Spanien plus 25....det ni.

    Ikväll klockan 18.00 så har Radio FeelGood lokalradion i Mora julsändning. Det är enormt roliga människor där som spelar härlig vinyl....hör ni vinyl alltså gamla vanliga Lp-skivor och singlar av vinyl. Man kan ringa och önska en låt till mej eller till Gert eller till Gösta eller Ulla eller Iris eller Christina eller Doris eller Ingemar..ja till alla.

    På denna länk kan ni lyssna ikväll och långt in på natten, det ska jag

    http://fgradio.se/valkommen.html

    Apropå Gösta och mitt web-kamera-pratande på nätterna så håller jag på att bli så tjock att jag inte får plats i webkameran. Det är ju så att medan vi pratar så dricker vi kaffe och doppar pepparkakor och det blir mackor och allt...så när jag nu knäppt upp alla knappar i byxlinningen så är nästa steg att skaffa större skärm och web-kamera. Snart rullar jag fram med en härlig rondör och charm..

    Men carpe diem kaffe kopp
    carpe diem kaka dopp
    carpe diem bygg din kropp


    Sven Lindh med kärlek till Er alla


    Kaffe nu och Radio Feel Good på länken

    http://fgradio.se/valkommen.html

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta! Nu är det väldigt länge sedan jag skrev, men jag har läst din blogg så gott som varje dag.Du är så tapper och har en enorm kämparglöd. Vill nu passa på att önska dig en MYCKET TREVLIG JUL och att resan gåt bra.Tänker på dig sååå ofta.
    Många kramar till DIG från Märta i Sollefteå

    SvaraRadera