måndag 2 juli 2012

Dagboksbloggen

                                                             Måndag 02 juli 2012 klockan 06.05. Att se på livet från ett underläge p.g.a sjukdom är påfrestande och behöver därför allt stöd för en dräglig tillvaro. Det krävs då av anhöriga och omgivningen att det finns tollerans för skiftningar i humör och sinne. När smärtor och andra motigheter kommer är det svårt att vara lugn det kan lätt bli irriterad stämning och hårda ord som sedan kan vara svåra att ta tillbaka. Tänk först innan det blir för mycket att ta igen. Njut av dagen när det går tids nog kommer det grå. Carpe diem

7 kommentarer:

  1. God morgon Gösta! Tack för dina alltid så kloka ord. Du har så rätt, att befinna sig i underläge pga sjukdom det är bland det svåraste man kan hamna i. Vikten av nära kontakt med anhöriga, stöd och medkänsla från vänner betyder oerhört mycket. Det kan ibland vara svårt att riktigt veta hur man ska bete sig mot en som har det svårt, man liksom får "känna av" och vara mycket skonsam med vad man säger. Att bara finnas där, en liten kram, ett telefonsamtal betyder så mycket.
    Skriver av egen erfarenhet ska ni veta, så Göstas ord beskriver verkligen vad vi alla skall tänka på. Ingen av oss vet vad som väntar, så var dag är betydelsefull - för alla!

    Gösta, Sonja och alla andra vänner här, hoppas er dag blir så bra den kan bli med sol och litet värme.
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. så mycket älskar vi livet
    att vi dör för att få leva
    och ber om morgondagen så intesivt
    att vi glömmer att vi redan fått den


    Sven Lindh poet

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta ja de är mycket tankevärda ord Du skriver idag.
    Åsa som skrev för några dagar sedan har etsats fast i min hjärna och jag hoppas så innerligt att Du Åsa har någon kvar i Din närhet som kan bara vara för Dig.
    Att Du som Gösta skriver inte behöver gå och bära denna börda av sjukdom ensam.
    Jag skulle så gärna vilja nå Dig men de får väl stanna vid att Du ska veta att de är många som tänker på Dig som läser den här bloggen.
    Stor kram till Dig Åsa och Gösta från Maria.
    Och tack Gösta för jag tror att Du gav tillåtelse till att jag fick skicka en hälsning till Åsa.

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!
    Det du skriver idag är så bra och så sant! Jag vet det själv, och det är så lätt att tappa tålamodet och brusa upp och säga sånt som normalt aldrig skulle sagts. Men när orden väl är sagda så har man sårat en medmänniska och också sig själv. Och att ta tillbaka orden går ju inte. Ordspråket Tala är silver och Tiga är guld är så sant. Det är inte lätt att vara den som är sjuk och det är inte heller lätt att vara den som är anhörig eller vän.
    Det gäller för oss alla att njuta av dagen och stunden så ofta vi kan och därutöver tacksamt ta emot anhörigas och vänners stöd, hjälp och uppmuntran.
    Hoppas din dag tillsammans med Sonja gett lite njutning, kanske har ni som vi haft en härlig sommardag med fika utomhus och fågelsång och blomdoft.
    Till er och till alla andra här önskar jag en trevlig avslutning på denna dag och skickar varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  5. Bäste Gösta. Nu är det kvällen och den stunden jag tycker bäst om. Ta en insomningstablett och snart somna. Sen är det en annan sak att jag vaknar vid två tiden.Jag har hög tinnitus därför orkar jag inte vänta in sömnen.Tyvärr vaknar jag kl 5 med skallvärk. sen blir det sumatriptan panocod panodil efter varm dusch o sen iskallt på huvet.kryper ner igen ogår upp på staplande ben. enn timma senare sitter jag i bilen till jobbeb.Låter hemskt, På em börjar jag rätta till mej, dag efer dag har jag det så här, Ibland tror jad det är migrän iblandspänningshuvudvärk eller vaskulär värk.Har NI några goda råd att ge,Det tar så mycken energi okraft från mej.Jag blirlåg och avtrubbad av migränmedecinenIblad lessen och besviken..Vad har jag nu gjort? Inte festat inte smakat öl choklad.vin mm,Jag är 60 år och hsr hsft det den 20 årsåldernn då min bror omkom.Om det kan vara den utlösanefaktorn tro.10 15 dagari varje månad går bort till detta, men emellan är jah helt frisk och på topp o glad,Finns det någon klok person somser en lösning? margareha i Halmstad,

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Margaretha. Jag tycker du ska pröva akupunktur i 10 behandlingar i nackregionen jag tror du får viss lindring. Hälsningar Gösta

      Radera
  6. Jag tackar ödmjukast för ditt råd. Lustigt nog är nålar det enda jag inte provat på allvar till fullo.Gillar inte när nålen vrides om i tumvevket.Det skall bli spännande att se om det funkar. Margaretha.

    SvaraRadera