fredag 6 juli 2012

Dagboksbloggen

                                                          Fredag 06 juli 2012 klockan 09.14.  Med viss möda har det varit svårt att komma ur sängen denna dag. Benen har varit en bidragande orsak. Fötterna hade fått en av fotbollens storlekar vilken vet jag inte riktigt men troligen den mindre. Dom minskar väl under dagen med högläge och lite smörjning. Sen blir det klart för att ta strid igen. Doris hoppas att det gick bra sedan igår? Låt de ansvariga få stå till svars för sina beslut som blev fel. Ha en bra dag alla. Carpe diem

8 kommentarer:

  1. Hejsan Gösta,
    hoppas "fotbollarna" återgått i normalstorlek..
    Det är jobbigt när benen "trilskas". Jag är svag i mina, dom känns som spagetti. Dessutom har jag restless legs, har äntligen fått medicin mot det, men jag blir så fruktansvärt irriterad av att apoteket inte har medicin hemma. Häromdagen, efter 45 minuters väntan var det äntligen min tur, skulle endast hämta RLS-medicinen, fick då veta att "den har vi inte hemma, utan måste beställa den", Ja, men ni kanske kan byta till ett annat märke" försökte jag, Nej, vi har inga märken alls hemma.!! Det är så dåligt, vårt apotek här i stan är bedrövligt med sina långa väntetider. Hur som helst, igår cyklade jag till ett apotek i stadens utkant, där var det, som vanligt också fullknökat med folk, väntade 55 minuter denna gång, och nej, dom hade inte heller min RLS-medicin eller annat märke hemma! Jag höll på att gå i taket! Detta är så himla dåligt. OCh jag kan tillägga att det hänt ett flertal ggr, med olika sorts medicinen.
    Fick dock et tips av en vän att man numera kan beställa sin medicin på nätet, jag har nu prövat detta och det ska bli spännande att se om och när den kommet..
    Nu har jag bara babblat om mig, men detta är så frustrerande då det händer ideligen, och när man som jag tyvärr måste äta många mediciner. Och så denna långa väntetid varje gång, fattar inte hur apoteket är organiserat.
    Nu önskar jag er alla en fortsatt fin sommardag, här är det dock mulet idag, men förhoppningsvis så lyser solen på dig Gösta och Sonja när ni sitter och mumsar på de Goda bullarna..
    Kramisar från Ingalill i Trollhättan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ingalill!
      Har inte ni den möjligheten, att lämna in recept för avhämtning, eller hemsändning, senare? Det har vi.
      Trodde detta var normalt för apoteken.
      Melissa

      Radera
  2. Hej Gösta, hoppas att svullnaden har lagt sig i dina fötter, högläge och att smörja in dem brukar hjälpa. Jobbigt när sådana problem kommer, håller tummarna att det blir bättre under dagen.

    När jag läste hur Doris och hennes sambo blev behandlade av vården, blev jag rasande! Något sådant skall inte få förekomma här i Sverige. Kommunikationsproblem mellan läkare, olika avdelningar m m måste kunna rättas till. Ge dig inte Doris, ta upp detta i media eller med politiker där du bor! Säkerligen är ni inte de enda som drabbats på olika sätt.

    Även detta med mediciner som inte finns inne på ens apotek är riktigt frustrerande. Min dotter får regelbundet hämta ut sin MS-medcin på apoteket. Hon måste säga till 3-4 dagar innan den tar slut, så de skickar den från huvudapoteket till apoteket där hon bor.Brukar fungera, men sista gången tog det stopp! Svaret att de skulle beatälla den från Tyskland kom som en chock! Skulle ta 2-3 veckor och hon kan inte vara utan medicinen. Vid kontakt med hennes läkare visade det sig, att ett litet x på en blankett förorsakade detta. Det underliga är, att medicinen fanns på apoteket, men fick inte lämnas ut p g a detta x. Otroligt! Det löste sig i alla fall.

    Idag är det molnigt här, inget regn men mycket kvavt, skulle behövas litet som rensar luften - då menar jag regn naturligtvis!
    Ha en fortsatt bra dag Gösta, Sonja och alla vänner här.
    Kramar!
    Karpe diem!
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta.....det är jobbigt när fötter och ben svullnar. Ett gammalt beprövat knep är vitkålsomslag men det kanske inte passar dig. Man kavlar ett vitkålsblad så saften rinner ut, lägger det runt svullnaden, virar runt lite gladpack och vilar med det några timmar. Anja Persson fick bort svullnad runt ett knä av detta, och en släkting till mig med rapsolja och kålbladet. Hon hade tidigare haft bensår.

    Jag funderar över apoteken som verkar har blivit sämre i sin service överlag. Kan det bero på alla nya monopolfria apotek som poppar upp överallt, bara en tanke. Annars låter det ju bra med hemsändning och varför inte internet. Man får lära sig söka nya vägar.

    Önskar er alla en fortsatt bra dag
    Kram Maggis
    Carpe Diem !

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta o Sonja !
    Det är jobbigt när ben och fötter svullna ,men lättar när man lägger något under fötterna även under benen.
    Jag har även lagt på något kallt och då har svullnaden gett med sig.När jag var ute på långresor med buss hände det att fötter och ben var jättesvullna,så fort jag kom upp på hotellrummet spolade jag på kallt vatten för att kunna gå till matsalen.
    Maggis skriver om kålblad och jag vet att det är bra mot bensår.
    Jag har haft tanke på att ta upp hur min sambo fick vänta så länge och sedan blev inskriven på sjukhuset och strax efter besked om att du får åka hem.
    Läkaren som lovade att han skulle framföra till personalen om beställning av sjuktaxi hade glömt att säga till och gått hem för dagen,sambons rumkompis sa att du får nog gå ut och höra efter för det är inte säkert att taxin är beställd.Ingen visste något så därför blev det sena kvällen innan han kom hem och då mycket trött efter denna dag.
    Nu skall han åter upp på måndag för operation tisdag. Vi får se om det bli så denna gång eller han får vända tillbaka hem i oförrättat ärende.
    Jag skall köra upp och vara kvar tills jag har fått bekräftat att han får stanna och att det bli av som är bestämt.
    Tack för din omtanke och även övriga här, det känns så gott när någon bryr sig.Alla behöver vi denna omtanke. Nu hoppas jag att svullnaden har lättat det räcker Gösta med det du har utan ytterliga besvär.
    Tack för att du finns. Kram till dig och Sonja samt övriga här.Hälsningar från Doris.

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!
    Du är en riktig kämpe! Försöker tänka mig in i ditt helvete, men kan inte. Jag skriver då och då på din blogg och läser den. Jag vill på detta lilla enkla sätt skicka dig en styrkekram och till alla dina nära och kära som är dina stöttepelare.

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!
    Hoppas dina fötter har minskat i storlek under dagen, dom är väl knappast så små som pingisbollar, men näst intill normalstorlek hoppas jag dom är nu och att du i övrigt haft en ganska så bra dag tillsammans med Sonja.
    Doris historia blir ju bara ”värre och värre”, glömt beställa sjuktaxin – detta är ju helt sanslöst. Och till Doris – det här ska du absolut gå vidare med till media, sjukhusledningen, sånt här får bara inte hända. Hoppas din sambo blir bättre omhändertagen till veckan när han ska tillbaka.
    Sen var det apoteken och våra mediciner, där är även jag rejält kritisk. Det fungerar mycket dåligt numera. För att slippa åka flera gånger för att medicinen inte finns hemma på mitt apotek har jag nu börjat ringa Apotekets kundtjänst c:a 2 veckor innan mina mediciner är slut för att kolla att just mitt apotek har medicinen i lager. Finns dom hemma så reserverar jag dom i mitt namn, finns dom inte hemma så beställer kundtjänst hem dom och jag får ett datum när jag kan hämta. Detta fungerar jättebra nästan varje gång, tror bara det missats en gång. Sen är det ju också viktigt att läkarna sätter ett litet kryss när dom gör receptförskrivningen om ett läkemedel inte får bytas ut av apotekspersonalen. Om inte det krysset finns så har apoteket rätt att byta läkemedel till ”något likvärdigt” har jag fått lära mig den hårda vägen.
    Sedan apoteksmonopolet försvann så har servicen blivit betydligt sämre tycker jag. Och långa väntetider har det blivit av någon anledning, vi har fått utökning med 2 apotek här jag bor, men väntetiden för att bli expedierad har fördubblats. Ja, det var min erfarenhet av apoteksverksamheten.
    Nu önskar jag en trevlig fredagskväll till dig Gösta, till Sonja, Marianne och alla övriga här i dagboken och skickar varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  7. Godkväll alla ni...vill göra ett litet tillägg till dagens diskussioner. Tycker det är fantastiskt bra att utbyta tankar på detta sättet. Få små råd och knep. Något jag inte visste var betydelsen av det där x:et på receptet. Och Iris tillvägagångsätt för att verkligen få sin medicin var ju bra att veta, när man är så beroende av den. Finfina tips...tack

    Bra också att få veta hur man kan bli bemött inom vården. Vore intressant att av någon ansvarig få en förklaring till hur det kan bli så här tokigt.

    Fredagskvällarna har dåliga TV-program på somrarna, ja, friidrott är det ju annars får man spela lite spel. Gösta, Hoppas dina fötter rättat till sig nu
    Kram Maggis

    SvaraRadera