lördag 21 maj 2011

Biverkningar

Lördag 21 maj 2011. Det blir tidig notering denna dag p.g.a  biverkningar som inte syns mer än att det har väldigt dåligt inflytande. Hoppas att det lindrar under dagen. Alla krypningar är rena katastrofen. Carpe diem                                     Klockan är  03.30

8 kommentarer:

  1. Hej Gösta ! Hoppas att det är tillfälligt och att det ska bli bättre för dig,att du kan får den vila du behöver för att samlar krafter för att möta dagen.Jag önskar dig en bra dag och att krypningarna avtar,det måste vara en obehaglig känsla för dig.
    Du och Sonja får varma kramar och hälsningar och ett hopp om en bra dag. Kram Doris

    SvaraRadera
  2. Morrn Gösta! Det var nog för bra för att vara sant, att det inte skulle bli några biverkningar, tyvärr. Jag hoppas verkligen, att dessa går över så fort som möjligt! Borde inte läkarna förberett dig på vad som kunde komma? Dessa krypningar är förfärliga, jag vet, Gösta.
    Mina tankar kommer att vara hos dig mycket mera nu och att du ändå kan få en så bra dag tillsammans med Sonja som det går.
    Många styrkekramar och carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta
    Hoppas de där krypningarna försvinner snart och att det blir bättre under dagen. Du vet, nätterna är alltid värst. Kanske du kan vara ute en stund i det fina vädret och skingra tankarna lite....
    Kram
    maggis

    SvaraRadera
  4. Hejsan Gösta,
    förhoppningsvis mår du lite bättre nu, om det är myrkrypningar du mensar så är det hemskt. Jag har det i ben och armar i stort sett varje natt, går ej att sova. Har pratat med min läkare, men han vill inte skriva ut ngn medicin då "den inte är så forskad på o eg för parkinson"..
    Förstår att du har det jobbigt, men vi är med dig. Stor kram på dig.
    Caråe diem
    Lennie

    SvaraRadera
  5. Biverkningar

    Strålbehandling kan också ge biverkningar. De vanligaste är täta urinträngningar och diarré eftersom blåsan och ändtarmen ligger nära prostatakörteln. Strålbehandling kan även leda till impotens, men risken är klart mindre än vid operation.

    Vid smärtlindrande behandling är effekten vanligen mycket god och efter 1-3 veckor är patienten helt eller nästan smärtfri. Om magsäcken och huvudet är med i strålfältet kan patenten uppleva ett kortare illamående.

    Vid botande terapi används högre doser som koncentreras till prostatan. Eftersom urinblåsan och ändtarmen ligger nära prostatan får patienten mest biverkningar från dessa organ. De vanligaste biverkningarna är täta, framför allt nattliga, urinträngningar och lösare avföring. Besvären klingar av inom 4-6 veckor och bestående besvär är relativt sällsynta. Lite info bara/
    Hej Gösta detta med krypningar är otroligt jobbiga, hoppas dom släpper snart.
    Carpe diem Barbro Göteborg

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!
    Tänker på dig och känner med dig. Att fånga dagen är bra, men svårt när det är tungt och motigt. Kanske är det bättre att fånga de goda stunderna och fylla dagen med dom. Hoppas att du får många sådana.

    Många kramar
    Maud

    SvaraRadera
  7. Hej min vän, hoppas att du känner dig bättre nu, att ha krypningar är mycket jobbigt......
    Många varma kramar till dig från mig // Hjördis

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta!
    Har varit "tagen ur drift" några dagar, men är nu åter vid skärmen. Har i eftermiddag i efterhand följt dig under veckans strapatser. Jag hoppas nu behandlingen ska ge god effekt och att biverkningarna du nu upplever ger mig sig inom en inte alltför avlägsen framtid. Maud skrev här ovan så bra; fånga de goda stunderna och fyll sedan dagen med dom! Mycket bra skrivet, det finns goda stunder som vi kan ta till vara och minnas under de mindre goda som dyker upp på dagarna.
    Har min "bortovaro" tänkt på dig och de dina, och gör så fortfarande. Här kommer mina varmaste kramar till er från Iris

    SvaraRadera