lördag 22 oktober 2011

Leendets dag

Lördag 22 oktober 2011. Om vi ser på varandra med ett leende ger vi en positiv signal som tar oss och andra över många hinder under dagen. Vilken känsla att få dela med sig utan att det kostar något. Gå genom lördagen och le. Det går säkert lättare att lösa melodikrysset också. Carpe diem Klockan är 04.17

6 kommentarer:

  1. God morgon Gösta, Sonja och alla andra!
    Ja du Gösta jag håller helt med dig, ett leende betyder så mycket! Tänker på den gamla schlagern "Säg det med ett leende"! Det som kan betyda så mycket för någon annan kostar ingenting alls.

    Jag vill också önska Doris lycka till med operationen den 26:e, vi är många som tänker på dig!
    Idag blir det Melodikrysset och det har blivit ett måste för mig på lördagarna.
    Jag brukar lyssna på Karlavagnen och igår var temat "laster". Jag har en last: korsord. Kan inte släppa en tidning med korsord i. Jag inbillar mig, att jag kanske kan hålla huvudet klart i många år. Man lär sig mycket också.

    Jag hoppas ni alla får en leendets dag, ta hand om varandra och lycka till med kryssandet Gösta!
    Carpe diem med ett leende.
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta!
    Jag löser ju inte Melodikrysset, men jag lovar att jag ska le mot alla jag möter denna dag. Det är ju som du säger, det kostar inget men ger så mycket till den som får leendet. Och det bästa av allt är att det smittar av sig, så den som får mitt leende ger det vidare till nästa som den möter.
    Tack för att du väckte tanken, den sprider glädje till mig och många.
    Hoppas Melodikrysset går bra och att ni får en bra dag!
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta o Sonja
    Det sägs att man skall även le i telefon, då känner den andra människan att man ler och blir väl till mods. Jag försöker alltid le mot dem jag möter och får nästan alltid ett leende tillbaka. Ha en bra leende lördag..
    Kram till alla här
    Maggis

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta o Sonja !

    Ett leende betyder så mycket.Vad solskenet är för blomman är leendet för människan.
    Det betyder så mycket med ett leende särskilt i dessa dagar, då det är så mycket stress och ondska i vår värld.
    Att bemöta vår medmänniska med ett leende kostar inget men det kan ge mycket igen.
    Ha nu en bra lördag och hoppas att det går bra med melodikryss och korsord.
    Leende hälsningar från ett regnigt Småland.Doris

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta, Sonja och dagboksfamiljen!

    Tror att det var Iris som instiftade detta förenande med dagboksfamiljen.

    Gösta har tre bra goda livsinställningar tror jag.

    * Tror på hoppet.
    * Gör det bästa av det svåra.
    * Har återkommande tankeväckande funderingar.

    Alla goda ting lär ju vara tre, men skulle tro att det finns mycket mer bra med Gösta.

    Så idag har jag tänkt att instifta det leende tidevarvet från idag den 22 oktober fram till första advent. Det kommer att vara en återkommande leende tidevarv varje år denna tid
    på året eftersom vi behöver lite extra uppmuntring under hösten, och det är Gösta som har väckt tanken. Naturligtvis är det frivilligt att delta eftersom det trots allt är en stor konst.
    Har själv försökt att samla på leenden idag under min cykelfärd ner till centrala Mora och under stavgångspromenad. Kan tyvärr inte säga att det är lätt. Fick ungefär fem leenden, och lika många neutrala,förvånade eller känslan av smått sura miner tillbaks. Men det är inte lätt att glädja masar och kullor. Det vet jag som icke "inföding", och det finns en viss känd person i dessa dabokssammanhang som inte är lättflirtad, men är en desto större ord ekvilibrist av största sort när det gäller insändare. Tror att det var i måndagens Mora Tidning som det var ett mycket bra debattinlägg.

    Tänker på om det finns några leende ord så här i skrivsammanhang, men kör helt stopp. Istället kommer jag på en melodi: When your smiling...Det är bara för alla att instämma i sången, så kanske det kan väcka ett leende.
    Just musiken har en fenomenal förmåga att lyfta fram det bra i stunden som är.
    Sänder med en värmande kram till alla från Christina i Mora.

    SvaraRadera
  6. Ingalill i Trollhättan22 oktober 2011 kl. 22:09

    Hej Gösta o Sonja och alla andra,

    Gösta, som vanligt tänkvärda ord. Jag tänkte på detta med leenden häromdagen, när jag nyinflyttad till en mindre ort, gick till affären. I gatuhörnet stod 2 gamla "gubs" och pratade, tittade på mig och sa glatt hej, efter en stund mötte jag en kvinna med hund, hej sa hon också. Va roligt tänkte jag, och vips mötte jag en tant som också glatt hejade på mig. Idel ädel leenden en fin solig höstdag, vilket gjorde att solen inte bara sken ute, utan även inne i mig! Kom på mig med att nynna en låt och kände mig bara så glad, trots sjd och värk/smärtor i rygg o ben som gör att jag går dåligt och med krycka. Så Gösta, en negativ, tråkig dag kan ändras genom att folk ler och ser varann.
    Kramisar o leenden från Ingalill

    SvaraRadera