söndag 23 oktober 2011

Mot oxveckan

Söndag 23 oktober 2011. Ny dag den långa söndan. Krysset gick bra igår med geniet i Moras hjälp.Nu är det bara att få söndagen att gå. Ser sedan en vardag med de slentriana göromålen för att sedan möta veckoslutet med krysskampen igen. Carpe diem                            Klockan är 04.20

5 kommentarer:

  1. God morgon igen på dig Gösta, Sonja och alla andra i den stora dagboksfamiljen. Hoppas att natten varit bra och att dagen blir precis som vi gör den.
    Att vi ska ge leenden till varandra visade sig fungera väldigt bra. Måste berätta något för er. Jag stod vid busshållplatsen igår tillsammans med ett antal andra och väntade på bussen. När jag kom fram gav jag ett leende till den närmast stående och fick ett tillbaka. När nya personer anlände, gav den som fått leendet av mig också ett till denne och så fortsatte det! Slutligen började alla tala med varandra och när bussen kom var det en grupp glada passagerare som klev på. Så, ett enda leende åstadkom detta! Vad säger ni?

    Har inga planer för idag, skall titta på alpin sport, slalom, kanske tar en promenad sedan och njuter av den vackra hösten. Skall plocka in litet ljung och arrangera i en stor urna jag har.

    Hoppas att dagen idag blir en söndag där något trevligt händer. Skickar med ett leende till er alla och ett carpe diem!
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta o Sonja !
    Söndagmorgon med stålande sol.Hoppas att solen lyser hos er och övriga i dagboksfamiljen.
    I går fanns det inte tid för mig att lösa melodikrysset. Mitt underbara barnbarn med familj kom på besök och förgyllde dagen med leende och glada skratt.Idag kommer dottern med man och det kommer bli en trevlig dag tillsammans.
    Kanske utrymme för en promenad i det fina höstvädret
    också.Jag blev också bemött med varma leende tillbaka när jag var ute och shoppade i går.
    Sänder varma kramar och hälsningar till dig o Sonja samt övriga här.Önskar en skön söndag! Doris

    SvaraRadera
  3. Sven Geniet Lindh23 oktober 2011 kl. 11:33

    Jag måste erkänna att jag var särdeles inspirerad till krysset med Gösta o Sonja men vill nog tillägga att frågorna förll mej på läppen ganska bra. Svaren klickade fram direktjag hörde första tonerna - men jag är rädd för att det var en engångsföreteelse...Jag kände inte igen mej själv...LINDnerks knäpp...
    Jag har löst väldigt mycket korsord denna vecka så den kan vara det som väckt min trötta hjärna.
    Leendets dag spred jag runt Saxviken på min promenad....fast det var två surpuppor som bara stirrade surt på mej nä rjag sjöng.."säg det med ett leeende och med en glimt i ögonvrån" En del får man tyvärr inte kontakt med men de flesta log tillbaka och tog även tid till en pratstund.Vi blir liksom kompisar alla vi som dagligen går runt detta fina område vi har längs en vik av Siljan..Där är många hundägare och man blir även kompis med hundarna och lär sig deras namn. Går man inte där en dag så blir man saknad och nästa gång man möts så undrar de om man varit sjuk eller så...vi blir som en liten familj som med våra leenden och varma hjärtan bryr oss om varandra. Tråkigt nog fick jag igår reda på att min läkare som jag haft i 20-30 år har flyttat till Motala. Jag tyckte mycket bra om henne och hon har hjälpt mej mycket...så nu hamnar jag väl tyvärr hos någon stafettläkare.....Det är tyvärr stora vakanser på Mora Vårdcentral för alla läkare flyttar...
    Idag blir det nu snart en promenad och sedan fotboll.
    JAG VILL SLUTLIGEN V A R M T REKOMMENDERA ETT RADIOPROGRAM I P4 PÅ MORGONEN SÖNDAGAR KL 07.03
    DET ÄR UR: MIFFORADIO som sänts och gjörs av utvecklingsstörda och det är ett så underbart och roligt program med inspirerande programledare som bjuder på sig själva. Lyssna på det och ni får en radiofavorit.
    Nu all kärlek till er i dagboken...vi höres
    Jag ska nu anmäla er alla till Vasaloppet så jag återkommer med adressförfrågan så jag kan skicka nummerlapparna
    Ha det

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta och Sonja och hela dagboksfamiljen.
    Nu har halva söndagen gått med ett stort soligt leende! Vi har alltså en klarblå himmel, härligt solsken, ingen vind i träden. Men vackra färger i de löv som fortfarande finns kvar på träden. En helt perfekt dag med andra ord, och just idag tycker jag det är skönt att dagen är lång så att man hinner njuta av det fina!
    Hoppas ni har en bra dag och att ni har möjlighet att njuta av den. Jag har varit ute i trädgården lite och alla som gått förbi här har fått sitt alldeles egna leende av mig och jag har fått tillbaka av alla med 2 undantag och det får man väl vara nöjd med.
    Ha en fortsatt bra eftermiddag och kväll önskar jag till alla, främst naturligtvis som vanligt till Gösta och Sonja.
    Börjar redan få ångest inför Vasaloppet ;-)
    Mifforadion hör jag på varje söndagsmorgon, jag gillar verkligen programmet och håller med Sven, lyssna!
    Doris, lycka till nu med din operation, vi i dagboksfamiljen är med dig i våra tankar.
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  5. Ingalill i Trollhättan23 oktober 2011 kl. 22:40

    Go´kväll Gösta o Sonja, o alla övr,

    Jag, som inte gillar söndagar och mest är "surpuppig" då, har fått använda smilbanden flera ggr idag! Min kära syster ringde mig på f m och medd att hon skulle komma förbi o fika! Jag har ju flyttat nu till mitt lilla radhus på landet, hon bor i stan, nåja, hon kom med en stor fräck modern tavla i grått/lila/vitt som passade perfekt ovanför min nyinköpta svargrå soffa med divan! det ni...Till det hade hon köpt panellängder i lila och grått, göörfint! Hon är "flitig som en myra" och vips så hade hon både fållat upp dem, strukit och hängt upp, allt medan jag satt o klappade hunden...får skylla på min dåliga rygg och synskada. Till saken hör att hon har en mera modern stil än jag haft, jag har haft ryschpysch i rosa, allt i rosa egentligen och fluffiga gardiner, men nu när jag flyttade så bestämde jag mig för att ändra stil, till en mer strikt, modern sådan! Jag tror mig trivas utmärkt med detta, men, jag skulle själv behöva en storstayling, de gråa stråna har nu blivit för många, och antingen får jag snagga mig så att allt blir grått från grunden, eller så tona ner mitt f ö bruna hår till ljust och ja, jag vet inte..Det är konstigt egentligen, jag känner mig ju inte gammal (är 55) inombord känns det som 30, men spegeln ljuger ju inte..tyvärr..men vill jag bli gråhårig, nä det stämmer lliksom inte..Jag får lägga mig nu och fortsätta fundera på saken..
    Nu har jag bara babblat om mig själv, men det beror på att jag är så glad över denna söndag!
    Det behövs inga dyra saker för att man ska känna sig lyxig, tavlan kostade bara 149 och gardinerna 75 per par, och det är så fint...
    Gösta, jag hoppas verkligen att veckan blir bra för dig och Sonja, och för er andra också förstås.
    Sven - med min otränade bullgödda kropp blir det nog svårt att hinna komma iform till vasaloppet, kom igen om ett par år..
    Kramisar från Ingalill

    SvaraRadera