söndag 3 juni 2012

Dagboksbloggen

                                                             Söndag 03 juni 2012 klockan är 07.15. Det finns förvisso många behandlingssätt. För min egen del har jag 200 mikrogram per timme plus tabletter för att förstärka plåstren. Därutöver får jag hormoner var tredje månad. Det är all hjälp som gäller för min del. Carpe diem                                 

6 kommentarer:

  1. Hej Gösta! Skönt att det finns bra smärtdämpande preparat.Hoppas dom gör god nytta.
    Här på västkusten är det sol 13 grader o lite vind. Sverige är ju just nu bara såå vackert.Man vill stoppa tiden....
    Hälsningar Marianne i Varberg

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta ! Det är bra att du fått en anpassad dos smärtstillande som jag hoppas hjälper dig för det mesta. Och hormonpreparatet som du får också, det är skönt när man vet att de sätter in någon behandling.

    Elisabeth...vad livet är jobbigt ibland, när man vill göra så mycket för att hjälpa till. Det enda man kan göra då är att bara finnas där intill som ett stöd.

    Det är så vackert ute nu, även om vi har hårda vindar här idag runt knutarna. Lupinerna är på väg att slå ut, smörblommor, hundkex och midsommarblommor blommar för fullt. Och i trädgården står den rosa pionen i full knopp. Man får ändå försöka glädjas åt det som förändras i naturen. Det förgängliga,som strax blommat över, men som kommer igen och igen.

    Hälsa Sonja så gott, ha en bra dag alla ni därute..Förresten, var är alla män nu igen, de tycks ha försvunnit. Hoppas ni återkommer, Sven o alla ni andra. Vore trevligt för Gösta.

    Kram Maggis
    Carpe Diem !

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta! Den smärtstillande medicin du har fått anpassad för dig hoppas jag ger dig den lindring du behöver. Hormonpeparat är det många som får och det kan hjälpa- dock inte för alla tyvärr. Det äe så mycket man själv skulle vilja åstadkomma för alla dem som man vet har det vårt, det enda jag kan göra är att bara finnas där och försöka göra mitt bästa för att vara ett stöd.

    Du får hälsa till Sonja så gott att vi tänker även på henne och att konverteringen denna gång går bra.

    Vi har haft 3 långa dagar med massor med regn och blåst, men nu ser jag faktiskt litet blå himmel, kanske solen tittar fram - det blir en guldkant på dagen.

    Ja, jag håller med Maggis, vart tog alla män vägen? Treligt för Gösta att höra från er, men även vi kvinnor kan ta till oss mycket av vad ni skriver. Jag för min del har fått lära mig en hel del.

    Ha nu en så bra dag det går, kramar!
    Carpe diem!
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta o Sonja o alla andra som finns med här. Vad är det du får ta varje timme Gösta?Själv får jag ta 9st piller på morgonen o 11st på kvällen.Som jag berättade tidigare så svarade jag inte på cellgifterna men nu har jag fått ett nytt piller som måste tas varje morgon i samma tid. Det innebär inget ätande o drickande 2 tim före intag av tabletterna och 2 tim efter intag. Då är det svårt att bestämma när dom ska tas. Det måste vara prick 24 tim emellan vilket gjorde det svårt att bestämma vilken tid på dygnet man skulle inta dom. Vi bestämde halv 6 på morgonen för då är minsta risken att man ätit innan och sen somna om i två timmar. Tar man dom efter 26 tim eller för tidigt så har man sabbat det dygnet. Konstigt att det kan vara så tidsinställt.
    Ha de gott och så håller vi tummarna för Sonja.
    Din kompis Gert.

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Det verkar som Du har en perfekt avvägd behandling med tanke på att Din antagna livsläng, hittills, har ökat med 400%

    Lev väl!

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!
    Du har så rätt i att det finns många behandlingssätt, och det gäller nog att hitta rätt sätt för rätt person. Alla vi människor har olika så kallade smärttrösklar och behandlingen vad gäller just smärtan måste passas in. Detta plus övrig cancerbehandling, t ex i form av hormonbehandling måste ju också anpassas så långt det är möjligt, tror i alla fall jag.
    Undrar hur det går med dina ben, får du dom lindade fortfarande med jämna mellanrum?
    Gerts beskrivning av hans nya medicin låter lite jobbigt, men det är ju väl värt att prova och jag hoppas verkligen medicinen har effekt.
    Hoppas dagen har varit god så här långt. Vi har haft näst intill storm, så något uteväder har det inte varit.
    Nu är det snart dags för finalen av Mästarnas mästare som jag ska titta på.
    Ha en fortsatt skön kväll alla, hälsa Sonja och jag hoppas provtagningen för henne blir bra i morgon.
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera