lördag 9 juni 2012

Dagboksbloggen

                                                         Lördag 08 juni 2012 klockan 07.21. När en diagnos med så svårt utgångsläge drabbar en person rasar oftast hela omgivningen och allt blir totalt mörker. Då är det till stor hjälp om det finns någon som kan vara en stötta och hjälp när svårigheterna kommer. Att ha någon som hjälper till att bara lyssna och låta all ilska få rasa ut och helt få tömma ut allt som verkar orättvist och som drabbar bara mig. Bara vara. Carpe diem

8 kommentarer:

  1. Hej Gösta. Det är precis som du säger det är till fördel om man har någon med sig då man får besked om en svår sjukdom som cancer. Jag hade inte det då jag fick besked om min prostatacancer men däremot hade jag en bollplank i en kille som drabbats 3 år före mig. Därför talar jag om vid mina föredrag om prostatacancer vad man bör ge akt på för att ev upptäcka att det är nåt fel t.e.x svårt att komma igång eller strålen är spridd .Man bör även kolla om någon i släkten drabbats av cancer och när man tagit PSA prov och om man då får en kallelse ha någon med sig när svaret ges.Förra veckan hade jag en föreläsning utanför Gävle fö ca.70 personer. Hälsningar Nisse från Skutskär

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta..det du skriver idag säger allt. Att det viktigaste är att få ut sina känslor och kunna försonas med sitt öde. Vem som helst kan drabbas, kanske jag ,idag eller imorgon, kanske är jag redan drabbad, vem vet. Men det skulle inte hjälpa mig att ondgöra mig över andra människors glädje och vilja att dela sitt liv. Tyvärr tror jag några personer som hade viktiga saker att skriva har skrämts bort från bloggen, ni vet vilka jag menar och det tycker jag är hemskt. Jag ser heller inget fel med barnbarn eller bullbak. Om man vill så tror jag någon finns där för att hjälpa om man själv vill sträcka ut sin hand. Det kan vara läkaren, kurator, en vän, någon som gått igenom samma själv. Så sök hjälp på något sätt om man mår så dåligt, det hjälper...
    Nisse här ovan gör något beundransvärt, att sprida kunskap om sin sjukdom genom föreläsningar, Gösta började med sin blogg, det finns många vägar att vandra. Christina, Doris, Iris och alla andra, fortsätt att delge oss av ert liv, det berikar även mitt liv och Göstas också är jag övertygad om.

    I alla fall, nu har solen hittat fram bakom molnen efter en uppfriskande regnskur.

    Må så gott och ha en trevlig lördag alla
    Kram Maggis
    Carpe Diem !

    SvaraRadera
  3. Sven Lindh

    Cancerforskningen går framåt. I Georges blogg som jag följer står följande intressanta läsning som jag här klistar in. Det ligger i fas med min egen inställning att alltid försöka sprida ett hopp och ett ljus även i mörkret. Och det är ju alltid i mörkret som ljuset syns mest....



    Ur Geoerges blogg:

    Ny medicin nytt hopp, en ny framtid!
    Posted in survivaL by georgeschottl on juni 8, 2012

    Jag vet att det är tråkigt att jag ibland klistrar in nyheter från andra media men detta kan jag inte blunda för!
    Detta handlar om en helt ny behandlingsmetod som jag har haft ögonen på den senaste dagarna !
    Läs och bli glada, läs och hoppas!
    Läs och tro på framtiden!
    (detta är något jag idag publicerade på Lungcancerförbundets website för de besökarna att läsa)
    Gå gärna in på siten : http://www.stodet.se

    George
    Omtumlande 7milasteg om ny behandlingsmetod

    Här är en text som publicerades för några dagar sedan och nyheten sprider sig som en löpeld i media.
    Man har lyckat med tester att mer eller mindre ”bota” 2 av 3 obotliga cancerpatienter inom en kort tidsperiod.
    Testerna har visat sig vara så effektiva att man går omedelbart in i fas 3 tester i kliniska studier med detta preparat.
    Om detta fungerar (som verkar vara väldigt lovande) tror jag att vi har en helt ny typ av medicin och en ny typ av behandling inom en kortare tid än de vanliga 6 åren.
    Vi hoppas att studierna i fas 3 motsvarar och överträffar de förväntningar cancervärlden har på de nya medicinerna som är på väg!
    Framtiden kommer är dag!

    ------------slut citat

    Carpe Diem

    SvaraRadera
  4. God förmiddag Gösta! Hoppas att du har haft en natt utan alltför mycket smärtor och att dagen kan ge dig litet positiva saker.
    Nisse, det du skriver förklarar verkligen för mig hur det är, stort tack för att du delger oss det.
    Maggis, som vanligt skriver du så kloka ord, ingen av oss vet något om framtiden, vi kan alla drabbas av något. H¨åller med också om att de som tidigare skrev här i bloggen inte skriver längre, snälla kom tillbaka! Alla som skriver betyder något för oss alla.

    Gösta, jag hopps att du har hört från Sonja och att allt gått bra så hon snart är hemma hos dig igen!

    Ja här tittar solen just nu fram mellan molnen, regnet behövdes för allt som växer.
    Ha en fortsatt trevlig lördag alla vänner.
    Kramar!
    Christina V-ås
    Carpe diem!

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!
    Ja, vad mer har jag att tillägga idag till det du och övriga skrivit. Det är så bra och sant skrivet och jag instämmer till fullo.
    Hoppas din dag varit så bra den kan och att du haft lite kontakt med Sonja. Tänker på er båda och hoppas på positiva besked från Sonja i början på veckan, så att hon kan komma hem till dig igen snart.
    Här har åskat och regnat hela dagen, men nu skiner solen och det är 19 gr varmt så nu blir det en kvällsfika på altanen.
    Varma kramar till er alla från Iris

    SvaraRadera
  6. Varför ska det vara så viktigt att Sonja kommer hem?
    Hon har väl ett eget hem att ta hand om?
    Eller är det meningen att hon ska sätta sitt eget liv på paus, för att pyssla med Gösta? Ibland kräver folk mer av andra än vad de själva är villiga att ställa upp på. Bara en ren reflektion efter att ha följt bloggen. Hälsningar från Ture i Bromölla

    SvaraRadera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  8. God middag!
    Ursäkta mig men kan inte låta bli att bemöta dig, Ture!!?? Kan inte på något sätt se vitsen med din kommentar... Jag tolkar den utifrån ett perspektiv att du inte mår bra... Önskar och hoppas att du mår bättre under dagen!
    Omtanke kan ge en viss lindring när man har det svårt. Att vara en medmänniska bland alla andra har varit det som har genomsyrat den här bloggen hela tiden. Låt det så vara...
    Varma kramar till Gösta, Sonya och Marianne som har släppt in oss andra i ert livsöde. Läser och tänker på er varje dag trotts att jag inte har skrivit här på länge.
    Passar på att sända alla andra en hälsning från ett soligt Kalmar!
    /Åsa

    SvaraRadera