torsdag 28 juni 2012

Dagboksbloggen

                                                             Torsdag 28 juni 2012 klockan 07.21. När det verkar mörkt dyker det nya upp.Reportern från länstidningen kom förbi och hade den nyfödde sonen med sig. Det blir nog en notis så småningom. Här är grått kallt. Carpe diem

9 kommentarer:

  1. Nu ska alla papperslösa och asylsökande erhålla fri sjukvård! En sjukvård som fallit sönder i småbitar och där avdelningar stängs, där överbeläggningar är vardagsmat, där man får vänta upp till 10 timmar vid besök på akuten, där man får ligga i korridorer, där provtagningr blvit för dyra, där äldre som behöver sin medicin nu ska luras i att dom får för många biverkningar av den och i besparingssyfte ska fråntas den, där man måste ha med sig egen medicin hemifrån då sjukhuset inte har råd att dela ut dem, där remiss för bl a fotvård endast får ges 4 ggr per år, lyckas du bli inlagd så skickar dom hem dig efter ett par dagar, där vårdplanering tagits bort och istället ersatts med "trygg hemgång", dvs planeringen görs med den sjuke i hemmet efter ett par dagars vård på avd, detta sparar enomrt mycket pengar, allt enligt vår S-styra region här i Västra Göstaland!.
    Till saken hör att de höjde skatten nu i maj, igår meddelades att regionen höjder skatten igen i höst!!!! Vad liknar detta??
    Till råga på allt elände var det storbråk inne på IVA på Sahlgrenska!! Ett trettiotal personer från två olika släkten som drabbade samman! Dagen efter fullt kaos utanför sjukhuset med skottlossning! Man tar sig för pannan, vad är detta? Ska vi skattebetalare behöva tolerera sådant? Vi som är sjuka och så väl behöver all den vård, som vi förr i tiden tog för given.
    Stroke-avd halveras, finns inga pengar..Jag vill inte vara sjuk och behöva vård när allting nu kollapsat och man får vara rädd t o m inne på salen.
    Hälsnnigar från en stroke-drabbad patient i Uddevalla

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta ...Åh vad roligt att få se den lille nyfödde bebisen, de är så underbara och oskuldsfulla än så länge
    Jag har inte alls samma dåliga erfarenhet av mitt lasarett. Har farit en del ut & in nu på sista tiden p.gr.a diffusa symptom, och alltid behandlats oerhört professionellt. Vad synd när det uppstår situationer som dessa, kanske kan de inträffa på "mitt" sjukhus också om dylik situation uppkommer. Men jag vill ge min bild av sjukhusvården och hittills har den varit god. Situationen är nog olika i landet beroende på var man bor, och så ska det absolut inte vara. Jämlikhet överallt måste eftersträvas och så god vård som möjligt. Det måste vi alla kämpa för

    Idag väcktes jag av en stor solen nu har den gått i moln. Roligt att se den en stund i alla fall

    Ha en fin dag alla vänner
    Kram Maggis
    Carpe Diem !

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta! Jag förstår att din dag fick verkligen en guldkant, att få besök och dessutom se den lilla nyfödda! Det ger en alltid en sådan glädje att se de små som en dag ska ta över efter oss.

    Ja, jag läser vad både du i Uddevalla och Maggis skriver, för min del har jag bara haft gott att säga om sjukvården, men jag vet tyvärr alltför många som blivit hemskickade för tidigt, fått fel behandling, t o m avlidit efter att inte fått en ambulans i tid. Sjukvården i Sveige har problem, men det måste väl gå att lösas på något sätt! Vi har ju ansetts ha den bästa sjukvården i världen har jag hört. Fast det gäller ju inte nu längre, tyvärr. Det t o m blir bråk, våld inne på sjukhuset (Göteborg), våra politiker måste ta tag i detta - nu! Har en dotter som arbetar inom vården och de går på knäna - personalen räcker inte till!

    Här har vi en strålande solskensdag, blir nog att ta en promenad med fika och sitta ute och njuta.
    Ha en bra dag alla vänner.
    Kram!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta så trevligt att få besök av Sandra och den lille sonen.
    Oskyldigt ovetande om vad livet har att ge...bra eller dåligt ..beror nog som vi sagt förut om vem vi är och vad vi bor m m.
    Jag frågar mig också vart är vi på väg?
    Håller fullkomligt med i allt de Du skriver Du från Uddevalla.
    För att vi haft tur att inte få uppleva dessa saker Du skriver om så får vi inte blunda för att andra får och är rädda för att få uppleva de.
    Jag blir så trött på när man skriver insändare om dåligt bemötande eller dyligt..och nästa dag så kommer en kommentar att jag minsann har blivit så bra så bra bemött.
    De blir som ett hån mot den som skrivit om dåligt bemötande.
    Vi måste vara eniga och hjälpa varann ....ingen ska behöva bli illa behandlade eller dåligt bemött bl a av sjukvården. Vi har alla samma värde eller bör ha iallafall.
    Ja de här blev långt men jag har samma funderingar som Du från Uddevalla.....Vart är vi på väg.
    Hoppas Du får en fin dag Gösta och hälsa Sonja.
    Mvh Greta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Greta...du har absolut rätt i dina tankar. Bara för att en del haft "tur" och blivit bra bemötta i vården så ursäktar det absolut inte det faktum för dem som blivit illa behandlade. Det är något som måste påtalas för politikerna, att all vård måste vara jämlik och så bra som möjligt oavsett var i landet man bor. Tyvärr vet jag att det inte är så idag. Alla har inte samma tur att bo i rätt landsting. Jag ställer helt upp för dem som blivit illa behandlade men man måste också få påtala när vården är bra annars blir det för deprimerande och människor blir rädda i stället och tror att all vård är likadan.Det stora dilemmat idag är att pengar styr allt och hur resurser fördelas.
      Hälsning
      Maggis

      Radera
  5. God förmiddag Gösta och alla andra.
    Hoppas solen skiner på Dig idag och Du får lite vitaminer till kroppen.
    Den Är ju gratis och vi alla kan få ta del av den när den vill komma fram.
    Jag instämmer i allt som bla Uddevalla skriver.
    Vi måste protestera mot hur Sverige drivs idag.
    Jag bor 5 km från ett av landets största sjukhus och har fått remiss till ett sjukhus 8 mil bort för att göra en magnetröntgen på mitt knä..och en bekant som bor i den staden ska göra en magnetröntgen också på sitt knä och får åka till de sjukhus som jag har 5 km till.
    Ringde och påtalade detta och frågade om vi inte kunde byta.
    Nej de skulle bli så besvärligt med papper hit och dit så då fick vi avsäga oss våra röntgentider isåfall..
    De är tur att inte alla företag sköts på detta vis må jag säga.
    Till bilden hör att de här är inte alls ovanligt efter att ha pratat med folk.
    Vi åker och röntgar våra knän och kanske kan vi vinka till varann när vi möts.
    Ha en bra dag alla må solen få lysa på varje människa.Hej då Janne.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Janne, horribel "röntgenhistoria" du berättar för oss. Den borde du skicka till Kvällsöppet och till Expressen och Aftonbladet!
      Hoppas ni ändå fick era knän röntgade, fast till dubbel kostnad på grund av resandet. Detta är ju helt sanslöst. //Iris

      Radera
  6. Hej Gösta ! Trevligt att Sandra besökt dig med sin lille son.Önskar alla små nyfödda oskyldiga varelser att dom skall får en bra framtid.
    Jag brukar tänka var skall vårt uppväxande släkte går tillmötes.
    I dag ser inte vår värld ut som när vi växte upp varje dag möts vi av rubriker med olika våld.
    man bli verkligen beklämd när man läser att man inte ens på sjukhus kan känna sig säker.
    Jag håller helt med Udevalla och även Janne samt Greta.
    Jag tycker synd om den personal som jobbar inom vården det kan inte vara lätt för dom.
    Men våra politiker som styr blundar för problemen och så länge dom gör det så kommer det att vara som det är nu och kanske bli ännu värre.
    Det är nog dags att vi är eniga och stå upp för att det bör nog bli en förändring.
    Gösta och Sonja hoppas att er dag fortsätter så bra som möjligt.
    Här är det sol och skönt väder i dag, så det blev en lång promenad,vilket kändes bra.
    Alla här hjärtligt hälsade från Doris

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta!
    Vad trevligt att din alldeles egna reporter dök upp igår med sin lille nyfödde son. Vilken fantastisk människa hon är Sandra, och jag är övertygad om att både du Sonja uppskattade hennes besök. Ser fram emot att få läsa ett litet reportage igen från henne och besöket hos dig och Sonja.
    Sjukvården har skrivits mycket om idag. Och visst är det både si och så med både vården och bemötandet. Det är sorgligt att det blivit så här. På vissa håll är det alltid både god vård och gott bemötande, på vissa håll alltid dålig vård och dåligt bemötande för att sedan på vissa håll omväxlande bra och dåligt. Och det är ju inte bara vården i sig (sjukhus och vårdcentraler), även SOS haltar med jämna och ojämna mellanrum läser vi om i tidningarna, liksom äldreomsorgen, skolan, barnomsorgen osv. Man kan undra vad som hänt med den svenska välfärden vi faktiskt haft och varit kända för i andra länder.
    Men ett är säkert, det behöver bli ett rejält lyft i vårt land inom dessa områden innan allt gått över styr. Jag har själv senaste året vid några tillfällen blivit både ”felbehandlad” och otrevligt bemött och har starka funderingar på att anmäla händelserna, men man måste ju orka med att göra det också. Har försökt skriva ihop lite om det hela, men det är långt kvar innan det kan lämnas till det aktuella sjukhuset/kliniken.
    Nog om detta. Vädret har visat sig från sin allra bästa sida idag. Strålande sommardag och jag har njutit av dagen och bara latat mig. Jag hoppas ni alla haft det bra, även om inte alla haft strålande sol.
    Gösta, varma kramar till dig och Sonja och också till alla er andra mina dagboksvänner från Iris

    SvaraRadera