fredag 1 juni 2012

Dagboksbloggen

                                                             Fredag 01 juni 0212 klockan 05.53. Det finns antagligen många sätt att ta sig an olika behandlingar så man får väl se upp Carpe diem   

4 kommentarer:

  1. Godförmiddag Gösta och ni andra vännerna
    Jag har lärt mig något nytt och som jag inte hade en aning om av de senaste kommentarerna från några män i vården. Att bli mer eller mindre påtvingad något man inte bett om. Kan inte läkarna ta reda på vad som är viktigast för patienterna i just detta känsliga läge när man kanske funderar på om cancern har spridit sig eller ej. I det läget är dessa hjälpmedel inte det viktigaste. Hoppas dessa frågor kommer upp till öppen debatt någonstans, så förhållningssättet ändras.

    Solen är på väg att spricka fram genom molnen, c:a + 10 grader här just nu. Hoppas på en fin dag...
    Ha det bra alla. Ge ett leende till era medmänniskor och Lycka till Sonja!
    Kram/Maggis
    Carpe Diem!

    SvaraRadera
  2. Vad bra Maggis! Förhållningssättet känns i många lägen som respektlöst och alldeles för intimt och personligt. Man har inte riktigt förstått varför man som patient sökt och i många fall även fått vård för sin sjukdom, alltså det primära. Det sekundära i form av biverkningar såsom inkontinens och impotens känns just nu helt oviktigt och skapar bara ångest och ökad känsla av otillräcklighet. Vill bara vara/bli botad. Tack även Lennart för din kommentar! Per i Visby.

    SvaraRadera
  3. God middag Gösta och alla andra vänner här!
    Ja, det var mycket jag fick lära mig av vad som skrivits här. Hade ingen aning om att män behandlades på detta sätt!
    Så jag kan bara säga tack till både dig Maggis och Per för att ni tar upp detta tillsammans med andra här! Vore jag man så skulle jag naturligtvis först vilja veta om cancern har spridit sig, allt annat kommer i andra hand.

    Här är det mulet och grått och småregnar och bara 8 gr ute, men finns värmen inombords hos oss, då finns det också leenden.
    Ha en så bra dag det går alla!

    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta och Sonja!
    Åska, hällregn blandat med näst intill hagelskurar har gjort att datorn har fått vila denna dag.
    Hoppas allt har varit och är så gott som det kan vara hos er och jag ser fram emot fortsatt debatt från igår om behandlingar och information till kvinnor contra män ang cancersjukdomar.
    Önskar en fortsatt bra kväll så läses vi i morgon igen.
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera