torsdag 31 maj 2012

Dagboksbloggen

                                                            Torsdag 31 maj 2012 klockan 06.48. Det tog på något sätt fyr i pannan igår. Verkligheten ser faktiskt lite värre ut än vad som kom fram. Enligt socialstyrelsen ska en större genomgång göras varför kvinnor får mindre information om barnafödande vid en cancerbehandling och varför läkarna ägnar så liten tid åt den. Äntligen ska Sonja få sin konvertering. Hon ska ta prover och ekg på måndag och om det är bra blir konverteringen på tisdag morgon. Här är grått och regntungt. Carpe diem

6 kommentarer:

  1. Gomorron Gösta....Nu håller vi alla tummarna för din Sonja så att behandlingen blir av.
    Bra också att Socialstyrelsen gör en ordentlig undersökning av kvinnors behandling vid cancer så att synsättet ändras. En början till något i alla fall.

    Vi har också en mulen dag c:a 8 gr. En liten harunge har skuttat omkring i vår trädgård några dagar nu. Får se om den tänker bosätta sig här.
    Önskar er alla vänner en bra dag
    Kram Maggis
    Carpe Diem !

    SvaraRadera
  2. Morrn Gösta!
    Ja, jag hörde också om Socialstyrelsen och den genomgång som skall göras. Det skulle ha gjorts för länge sedan, kanske att det i slutändan blir mera jämlikt.

    Nu får vi alla hålla tummarna för att Sonja denna gång får sin behandling gjord. Kram från mig Sonja!
    Bara denna väntan är ju så påfrestande.

    Ja här är det soligt och jag har ett duvbo ovanför mitt köksfönster. Tyvärr använder de mitt köksfönster som toalett, när de flyger ut från boet. Men, men, men det är härliga fåglar att iaktta.

    Ha en så bra dag det går nu och glöm inte att det minsta leende kan lätta upp en grå dag.
    Carpe diem!
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  3. Önskar er lycka till av hela mitt hjärta !
    Funderingar kring gårdagens "debatt".
    Kanske har dessa "snoppdoktorer" ekonomiska intressen i läkemedelsbolagen? Så enträgna som dom är förvånar det mig inte ett dyft !!!
    Per i Visby.

    SvaraRadera
  4. Lycka till Sonja.
    Och hoppas de går bra för Dig Gösta dom här dagarna när Sonja är borta men hemtjänsten får väl göra de dagarna till så bra som de går.
    Mycke bra inlägg och tankar som Per i Visby har ställer mig fullkomligt bakom Dina tankar och funderingar.
    Lennart.

    SvaraRadera
  5. Kanske något för "Uppdrag granskning". Det är ju ett påtagligt tjat och påprackande av dessa "hjälpmedel"som får mig att känna extra obehag inför återbesöken. Det är väl nog med att ha en täranade cancersjukdom som ett ständigt orosmoment. Lars, pat på K.S.

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!
    Ja, det blev fina reflektioner på ditt inlägg igår, trevligt. Och också bra att Socialstyrelsen ska titta igenom det här med information om varför kvinnor som cancerbehandlas får mindre information än männen. Ska bli spännande att följa den utredningen.
    Sen blir jag så glad att Sonja nu ska ta nya prover och Ekg och sedan äntligen få konverteringen gjord. Sedan dröjer det inte många dagar förrän hon är tillbaka hos dig antar jag.
    Här har varit ett väldigt omväxlande väder idag, solsken blandat med ösregn, men ingen åska. Åskan och mer regn har dom lovat till i morgon.
    Hoppas att ni haft en bra dag även om det varit lite halvdåligt väder och hälsa nu Sonja så mycket och ge henne en extra kram.
    Skickar mina varma kramar till er båda och till alla vänner här i övrigt. Hälsningar Iris

    SvaraRadera