tisdag 8 maj 2012

Dagboksbloggen

                                                         Dagboksbloggen 07 maj 2012. Att byta plåster kan ibland vara rena äventyret när häftförmågan inte är vad den borde vara. Tanken att använda plåster är att minska på tabletterna men ibland kan det bli motsatt verkan så tabletterna ökar för att stoppa smärtgenomslagen. Det gäller att prova ut den bästa metoden för att få största verkan. Att ha plåster är nog en god tanke när det fungerar. Alternativ är en pump för mer självständig dosering. Carpe diem                                     Klockan är 00.16

4 kommentarer:

  1. Morrn Gösta och Sonja! Hoppas att natten har varit bra och att ni kan möta morgonen och dagen med tillförsikt.
    Du skriver att det kan vara ett äventyr om plåstren inte fungerar som de ska.Menar du, att du själv för avgöra om du skall ta tabletter istället för plåster. Förstår att det är frustrerande när det inte fungerar som tänkt.
    En av mina vänner med samma cancertyp som du har Gösta, fick börja med plåster, men han kunde inte ha dem. Hans hud tålde inte dem, reagerade allergiskt. Nu återstår tabletter för honom.
    Jag har funderat på en annan sak med, Gösta, vad händer för din del när du har plåstren på och om du bli varm och svettig? Släpper plåstren då? När man läser hur du har det med smärtlindring, problemen som kan dyka upp, då tänker man på hur man själv är, som blir frustrerad om man har huvudvärk.Jag hoppas innerligt att din smärtlindring ska fungera med någon av metoderna du nämner ovan.

    Idag är det soligt här, kall morgon, skall höra om jag kan få med mig några äldre ut på en "rollator-prommis", avsluta med fika någonstans. De tar sina rollatorer, jag bär matsäckskorgen, m a o ett modernt lämmeltåg, brukar vi säga.
    Jag önskar alla kära vänner här en fin dag, njut av den, som sagt den kommer inte tillbaka!
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta & Sonja
    Ett citat från boken jag läser nu:
    Det är inte antalet år det kommer an på. Det är antalet timmar och dagar vi tar tillvara. Det går att leva ett meningslöst liv i 100 år om vi inte fyller dem med något. Vad skulle det tjäna till ? Så vi får alla försöka leva efter Göstas motto Carpe Diem, det är det enda som gäller, för oss alla, antingen vi är friska eller sjuka.
    Hoppas att du Gösta får ordning med de smärtlindrande plåstren och tabletterna, det är det viktigaste för dig nu. Att kunna få vara så smärtfri det går och få njuta av stunder på fastutrappan och se den skira grönskan och allt som vaknar upp i naturen.
    Vi hade nattfrost -4 gr c:a, men nu skiner solen och det ser ut att bli en fin dag
    Stor kram till er alla
    Maggis

    Carpe Diem!!

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta och Sonja !
    I dag har jag en dag då det inte händer så mycket.
    Vi hade trivselmöte inom SPF och det var vår grupp som svarade för kaffe och smörgåsar underhållning mm,det blev en heldag,det känns i dag.
    Skönt att ta det lugnt.
    Här är sol men ganska kyligtoch nätterna är det minusgrader.
    Men det är en underbar tid nu med denna skira grönskan
    och en ny tid att gå till mötes. Nu får vi hopppas på det bästa och att du tillsammans med Sonja och övriga här också skall får njuta av den här tiden.
    Önskar en fortsatt bra dag som möjligt.
    Kram och hälsning Doris

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta och Sonja!
    Jag tror nog man kan likna morfinplåstrens häftförmåga med nikotinplåsten. Ibland sitter dom fast som dom ska och ibland lossnar dom ganska omgående och då har man inte nån nytta. Fäster dom bara som dom ska så är det ok. Sen är ju dina smärtor inte att jämföra med nikotinsug, för jag tror att man mentalt kan överbrygga nikotinsug, men det kan man inte med dina smärtor. Och då är det ju bra att du kan kompensera med tabletter alternativt morfinpump. Vet inte hur morfinpump fungerar, men jag antar att du själv kan styra så att du kan få bort smärttopparna.
    Vi har ett underbart väder även idag och jag hoppas det är samma uppe hos dig och att ni kan vara ute lite och njuta av naturens vårdoft och färg.
    Tänker på er och skickar många varma kramar till er och hoppas fortsättningen på dagen blir bra. Kram också till alla er andra här i dagboken.
    Hälsningar Iris

    SvaraRadera