lördag 5 maj 2012

Dagboksbloggen

                                                 Dagboksbloggen 04 maj 2012. Att snabbt tala om alla fel som görs enligt Helen, Ellen och Lotta är ju precis vad ni gör just nu så ni är inte så oskyldiga som ni vill påskina. Några nyheter. Det har varit problem med urologer på sjukhuset så väntetiderna har varit långa ända upp till tre månader från diagnos  till första kontakt. Nu har det anställts tre nya urologer s å förhoppningsvis blir det kortare köer. För egen del fortsätter hormonimplantaten och smärtlindringen. Det tar på krafterna och svårigheter med balansen därför är det skönt med stöd i hemmet. Det är ju skönare att få vistas hemma så länge det går. Carpe diem                Klockan är 00.44   

24 kommentarer:

  1. Morrn Gösta, Sonja och alla andra vänner här.
    Det du skriver om så långa väntetider som 3 månader från diagnos till första kontakt, det är fruktansvärt, men nu kommer det säkerligen att bli bättre. Här har vi också haft långa väntetider, men jag är glad att äntligen ser det ut som om man börjat diskutera prostata-cancer, ger mer information och det har även startats grupper för att få igång kontakter för att få bort den "tabu-klassning" som det tydligen varit i ämnet! Kommer att bli föredrag och annat, dit kommer jag att gå för att lära mer.
    Förstår att det är svårt, men du har hjälp av plåstren och får smärtlindring, men det bästa är ju att du har Sonja hos dig! Hon är en pärla! Nu behöver du få sol, värme och kunna få chans att vara ute litet. Det bästa är ju att du kan få vara hemma, Gösta!

    Idag är det mulet och betydligt svalare ute, jag skall snart starta uppladdningen för Melodikrysset och jag hoppas, att du, Sonja tillsammans med dina kryssarvänner löser krysset tillsammans!
    Ha en bra dag, Gösta och alla andra också, ta hand om varandra!
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. Helen Eriksson5 maj 2012 kl. 08:48

    Ursäkta att jag yttrade mig, jag lovar att inte återkomma efter den här gången. Att kalla någon elak illasinnad och ond samt säja att de har idiotiska kommentarer m.m. är tydligen OK men inte att påpeka det. Vill bara avsluta med att ge ett råd: om någon skulle våga skriva en kommentar i framtiden som inte stämmer med era åsikter, ta en diskussion om vad personen menar innan ni trycker till. Det är kanske bara någon som har svårt att uttrycka sig. Det är väl dessutom så att det är först när vi har olika åsikter som det blir en bra diskussion.
    En sista sak innan jag lämnar er, det var inte jag som skrev den anonyma kommentaren som vissa tycks förutsätta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Helen!
      Trist att du kom i kläm. Men det verkar som om denna sida endast är till för "familjen" så du och jag mfl får väl hitta någon annanstans att vara. För här är det ju klubben för inbördes beundrad och allt är rosenrött. Må gott, Mats Ullared

      Radera
  3. Nu måste även jag lägga mig i denna s k debatt, brukar ej kommentera annars.
    Om man har en avvikande åsikt ang ngt, så är man inte självklart elak och ond, alla ska ha rätt i att säga sin mening i en demokrati, att tysta vissa åsikter som andra inte tycker om, det är diktkatur. I en blogg färväntas man få kommentarer, inte bara av ja-sägare då blir det så lamt och tamt,idisslat om och om igen. Är det så man vill ha det så är nog bloggandet inte rätt fourm. Tack för mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. har följt denna blogg länge och för min del har jag inte uppfattat att jag känner att man måste skriva något negativt. Blogga får man göra även om vad man vill, läsaren och den som kommenterar måste sätta sej in i vad bloggen handlar om innan giftpilsbågen spänns. Det är många som väljer att blogga om sin kamp mot sjukdommar, i Göstas fall vet han vem som kommer att vinna. Personerna som skriver dagligen har blivit som en familj där man stöttar varandra. Kan då inte se något fel i det, den som hakar upp sej på det måste vara väldigt ensam. Ser också denna mobbningstendens i många forum på internet, bland annat familjeliv, där några illasinnade kan förstöra en tråd med giftiga kommentarer. Tror inte man kan komma med negativa kommentarer om en cancersjuksom förrän man själv har varit med om den som sjuk eller anhörig.Så Erik med flera sök er till en politisk blogg eller något liknande. Men i en blogg sv en person i livets slut passar det inte. Det handlar om sunt förnuft,, medmänsklighet och god uppfostran vilket "giftpils"kommenterarna inte har.
      Har själv varit med om några nära anhöriga som har haft cancer, vi hade god hjälp och stöd av Storsjögläntan så några fick vara hemma hela tiden.

      Radera
  4. God morgon Gösta..Jag hoppas att Sonja inte behövt vara ute och skotta snö idag på morgonen.
    Här kom ingen snö som tur var men de har regnat mycke inatt ...tunnorna är fulla till bredden med härligt regnvatten..de bästa man kan ha att vattna med i växthuset där fröerna börjar att gro.
    Ja på tal om gro..jag för min del tycker att de börjar gro en bitterhet och tråkighet i kommentarerna..
    Några har skrivit att de beror på hur man tolkar saker...så sant..ibland som i de vanliga livet så tolkar vi saker och ting olika beroende oftast på hur vi mår och i vilket sinnelag vi är.
    Jag tycker att de är väldigt tråkigt om man ska känna att man inte deltar i "bloggfamiljen" och därför slutar att skriva i Göstas blogg.
    Är de där som den ömma punkten är?
    Jag kanske har missförstått allt...men har bara en stilla undran.
    Någon skrev att man måste vara beredd på att få både onda och goda kommentarer!!
    Va då..riktade onda kommentarer kan Du väl ändock inte mena hoppas jag..jag kanske tolkade fel.
    Ang anonyma kommentarer..ja se där så fel de kan bli..alla känner sig anklagade för att en feg och usel person inte vågar stå för vad den skriver.
    Nej in med lite glädje och solsken igen i bloggen..bitterhet och ilska tar för mycke energi av livet.
    Ha en riktigt bra dag Gösta ..kram Ulla

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta & Sonja....Här är vädret idag soligt men kalla, känns nästan som nordanvindar.
    När jag läser kommentarerna där "familjen" anges så känns det lite hånfullt. Vore jag psykolog vilket jag inte är skulle jag kanske kalla det en viss avundsjuka, att inte få tillhöra...Att se att det faktiskt finns bloggar som andas tillit och vänlighet mot varann. Javisst är världen ond också men varför dra in det här. Det är ju ingen politisk blogg utan den skapades av Gösta för att underlätta för sin sjukdom. Och det har den gjort tror jag, han har blivit "lyft" av alla positiva kommentarer.
    Och jag undrar, hur vill ni att Gösta och vi skall bemöta de kommentarer som avviker och som han anser kränker...jag bara undrar. Skall vi inte låtsas om dem

    Gösta & Sonja och andra underbara människor
    Ha en fin dag i det positivas anda...
    Stor kram
    Maggis
    CARPE DIEM !!

    SvaraRadera
  6. Och Lotta, Gösta har säkert märkt av det onda och svarta genom sin sjukdom som han så beundransvärt bekämpar och är våra stora förebild i livet då det känns svårt....Kanske du skulle resonera annorlunda om du själv eller någon i din familj skulle drabbas av svår sjukdom, då skulle du vilja ha all uppmuntran som fanns att få tror jag
    Maggis

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta och Sonja!Skönt att Sonja fått vara hos dig över 1maj.Hoppas att det går bra för henne, nästa gång hon får komma till sjukhuset.Jag önskar att du också får ha det någorlunda bra dagar och nätter,annars kan nätterna bli långa och ensamma. Det är tre veckor sedan jag var inne och läste din blogg.Det har verkligen hänt en del,både trevliga och mindre trevliga saker.Det är bara blunda och ta nya tag,man kommer aldrig ifrån olika människors attityder.Det är iallafall trevligt att läsa din blogg höra hur du har det,och övriga inlägg. Kom från Gysinge förra lördagmorron-efter två veckors akvarellkurs.Tog sängen direkt.Har legat i förkylning hela veckan,är reumatike,har inte kunnar ta mina sputor i veckan.Jag mår ganska bra idag. Jag har ingen GPS,men jag har en inbygd "kompass"som tar mig till"PARADISET" när jag så önskar.Kompassen börjar ticka i kroppen.Den vill upp på vindan,till vävstolen.Det är gott nog åt mig.MÅNGA VARMA KRAMAR TILL ER ALLA PÅ BLOGGEN.Margit från ett snöigt Piteå. vi ska få en hel del snö,ca1,5dm.

    SvaraRadera
  8. Göstas blogg besöks av så många tusen varje dag att det egentligen är fantastiskt att under den tid bloggen funnits så har "bara" ett fåtal bittra och beska och elaka inlägg dykt upp. det är således en liten försumbar krets som inte kan räkans i % ens som spritt sin galla. Det bästa är nog att bara vända andra kinden till och låta det passera.
    Ni är också välkomna att vara hur BITTRA OCH ELAKA NI VILL PÅ MIN MAIL: hate.striver@gmail.com

    Jag heter Sven Lindh och bor i Mora på Hantverkaregatan ifall ni vill kasta ruttna tomater på min dörr.

    För alla er som vill vara bittra och elaka och kasta skit så öppnar jag min mail......
    Men eftersom jag är en driven skribent så är ju risken stor att ni får tillbaka det sura i lika stora doser

    När man som vissa kommentarer lägger sig i hur Gösta bor, var han bor eller hur han och Sonja valt att dela sin tid tillsammans då har man gått för långt.
    När det gäller de ämnen vi diskuterar på bloggen så är det en annan sak för där pratar vi om allt från väder och vind till liv och död.....
    Men att gå innanför skinnet på en människa och lägga sig i det personliga och göra det med etter och galla anstår inte en mogen empatisk människa utan hör mera till ett amöbastadium.

    Välkommen med er bittra galla till min mail

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  9. Jag tror att jag återkommer med vad är ett leende värt

    Vad är ett leende Värt
    Det kostar ingenting- men ger mycket.
    Det gör mottagaren rikare
    utan att göra givaren fattigare.
    Det varar ett ögonblick
    men minnet av det kan vara för alltid.

    Ingen är så rik att han kan vara utan det.
    Ingen är så fattig,att han inte kan ge det.
    Det är en vila för den trötte.dagsljus för den nedslagne,solsken för den sorgsne
    och naturens bästa motgift mot bekymmer

    Ändå kan det varken köpas,tiggas,lånas
    eller stjälas. För det är är inte till någon som helst nytta förrän det ges bort.

    Och när du träffar en människa som är för trött
    för att le, ge henne ett leende själv i stället.

    För ingen behöver ett leende så mycket som den,
    som inte själv har något kvar att ge bort.

    Författare okänd: Carpe Diem / Gulli

    SvaraRadera
  10. Att allt i livet inte är gulligullgull måtte väl Gösta som kämpar med en dödlig sjukdom veta liksom alla vi som är hans vänner. Jag tror inte att du anonyme har en aning om bakgrunden till bloggen, Göstas situation eller den gemenskap som så många funnit just här.

    Avvikande åsikter har aldrig bemötts illa på denna blogg för här kan vi prata om allt från väder och vind till preventivmedel och Gud eller hin håle.

    Det är när någon börjar peta i något som är var och ens ensak som man reagerar.
    Det finns väl ingen som har något som helst att göra med var och hur Gösta väljer att bo och hur han och Sonja väljer att umgås. Det är bara upp till dem att välja detta.Det är med andra ord inget som någon behöver snacka om lika lite som att min egen mamma bor i mitt hus i Bergkarlås och har hemtjänst tre gånger om dagen. Det är fullständigt orimligt och sjukt att anonyma människor ska lägga sig i sådant. Integritet ...

    Det är också synd att ni bittra aldrig fått uppleva att ett leende kan värma men jag förstår varför ni aldrig får några leenden....

    Som sagt
    hate.striver@gmail.com

    Deet är en bra mail ifall ni vill vara bittra....svar kommer ni att få..

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  11. Hej igen Gösta, Sonja och alla andra vänner!
    Ett stort, stort tack till Sven, Maggis, Ulla Gulli, ja till alla er som vet hur det är att livet inte alltid är snällt mot en.
    Gösta är en underbar människa, som kämpar mot en svår sjukdom, ger inte upp, dessutom finns han som stöd för oss, ger oss av den energi har själv besitter! Otroligt! Det har växt fram en vänskap mellan oss vänner här, det finns så mycket empati, omtanke och allt vi kan ge för att stötta Gösta och andra som behöver det, det försöker vi ge.

    Har idag varit hemma hos min dotter och vi har grävt upp stora stubbar, det var ett hårt jobb, men vi lyckades! Mina tankar fanns hos er alla, tankar om människor, som inte kan förstå, att medmänsklighet, omtanke och det minsta lilla leende kan göra dagen ljusare för andra.
    Kram till er alla, till dig Gösta, ta hand om varandra du och Sonja.
    Ett STORT leende från ett blåsigt Västerås och naturligtvis:
    carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  12. Hej Gösta och Sonja ! Hoppas att er dag varit så bra som möjligt, med solsken och att ni kunnat njuta tillsammans.
    Jag har läst och kommenterat i Göstas dagbok under tre års tid.Under resans gång har det kommit till en hel del nya personer.Allt har varit trevligt och vi har gläds tillsammans med Gösta och deltagit i hans kamp mot hans sjukdom.Jag har också fått stöd och känt värme både från Gösta och övriga här då jag också haft en svår tid.
    Varför kan vi inte gläds tillsammans och strö lite solsken för varandra,jag tycker att det är så mycket osämja och elände i vår värld.
    Jag är absolut inte ja sägare till allt och jag gilla inte falskhet,men jag vill vara till glädje för mina medmänniskor och det tror jag att alla vi som skrivit här vill vara.Fel och brister finns säkert hos oss också.
    Om ni nu tycker att bloggen här är så tam och idisslat om och om igen samt lamt.Det finns möjlighet att skapa en blogg där man kan diskuterar det ni vill ta upp.Men jag tycker inte att Göstas blogg är ett forum för det.Låt oss fortsätta i samma trevliga anda och gläds med varandra.Ha det så gott allesammans och njut av livet den korta tid vi vandrar här.
    Kramar och hälsningar Doris.

    SvaraRadera
  13. Varför går ni alla igång så fruktansvärt så fort det är någon kommentator som inte tycker som ni i familjen.Varför tror ni att vi är avundsjuka? Ni positiva kommentatörer är ju inte helt felfria heller, det märks ju på alla kommentarer idag snacka om att få igång er alla. Ska det vara på det här sättet så är det ju lika bra att ni lägger ner bloggen.Eller be Gösta skriva tydligt att det är endast för medlemmar. Mats, Ullared

    SvaraRadera
  14. Hej Gösta och Sonja!
    Skrev nyss ett inlägg, publicerade det och läste det i dagboken, men nu finns det inte kvar. Detta har, som jag skrev för några dagar sedan, hänt mig några gånger senaste tiden. Det var ju problem för länge sedan för flera av oss, men det försvann och har funkat bra sedan dess.

    Det jag ville säga är att jag blev så jätteglad när jag läste att man utökat antalet urologer i Östersund, så att patienterna slipper vänta onödigt länge på undersökning och behandling. Är också glad över att du får fortsätta med hormonimplantat och smärtstillande, så att du kan få vara hemma så länge som det bara är möjlig och vara tillsammans med Sonja.

    Sedan vill jag helt och fullt ställa mig bakom Christinas sammanfattning av dagens inlägg och också det Doris skrivit här ovan. Vi är många som följt Gösta under flera år och som har lärt oss mycket av honom och förhoppningvis har vi gett lite tillbaka. Vi har under åren delat glädje och ”sorg”, framgång och motgång och alltid haft en trevlig och gemytlig ton till stor glädje och tröst för såväl Gösta (vad jag förstått) som för alla oss andra. Sven har vi också att tacka för mycket här i dagboken och som jag uppfattat är en mycket god vän till Gösta just genom den här bloggen.
    Gösta, du är en fantastisk person som med din sjukdom lärt oss vad ödmjukhet och empati betyder för alla människor, vad ett leende betyder och vad omtanke om varandra betyder! Och vi beundrar dig för att du orkar dela med dig av dina med- och motgångar.
    Jag vill sluta mitt inlägg med Doris avslutning, som säger så mycket: Låt oss fortsätta Göstas dagbok i samma trevliga anda som hittills och låt oss glädjas med varandra. Ha det så gott allesammans och njut av livet den korta tid vi vandrar här. Ge varandra ett varmt leende, ömhet, ödmjukhet och empati istället för nålstick till den/dom av oss som redan har tillräckligt med nålstick.
    Varma kramar till dig Gösta, till Sonja, Marianne och ALLA mina goda vänner här i dagboken från Iris

    SvaraRadera
  15. Hej Gösta hoppas att dagen har varit bra och att melodikrysset gick bra att lösa.
    Jag har en fråga till Dig och till dom som skriver kommentarer,när kom begreppet familjen in i bloggen?
    Det verkar som de är ett infekterat ord,att man känner sig utanför på något vis.
    Ja de var bara en undran jag har.
    Ha en bra kväll hälsar Greta

    SvaraRadera
  16. Hej alla.Vet ej när begreppet familjen kom till användning och har inte tänkt så mycket på det. Men det verkar vara dags att slopa uttrycket och ej använda det. Min blogg skulle inte bli ett ställe att slå på varandra utan en plats till hjälp och stöd i svåra situationer när kontakt med en medmänniska är till nytta. Att kunna bli ett bollplank under en behandlingsperiod när det bäst behövs. MVH Gösta

    SvaraRadera
  17. Men du Mats....du har gått på DEJ själv
    Det måste vara den största mina man kan gå på....
    Nu börjar jag faktiskt ömka DEJ Mats
    Och Jag tycker synd om DEJ

    För resten Ullared
    Var det inte där Galne Gunnar höll till?
    E ni släkt?

    Välkommen till min mail:

    hate.striver@gmail.com

    Vi har nog mycket att prata om Du och jag
    Vi verkar vara lika omkansvärda och tyckasyndomiga

    Ha det nu så fint i Ullred du härlige skämtsamme Mats

    Sven Lindh

    Carpe Diem

    SvaraRadera
  18. Hej Gösta! Jag vill tacka dej för att du fortsätter skriva din blogg. Vi är så många som finner stöd och värme från våra medmänniskor här. Du behövs!! Jag önskar dig och Sonja allt gott!

    En fråga till Mats: Varför läser du över huvud taget denna blogg?? Och varför denna dumma och onödiga kommentar? Jag förstår det inte så det skulle vara intressant att veta anledningen. / Nina

    SvaraRadera
  19. Ikväll är det fullmåne och då kan en del bli galna! ge akt på vad ni skriver! Snälla hälsningar till er alla som samlas här runt samma anledning.Maggan.

    SvaraRadera
  20. Go kväll Gösta..Ja Du Gösta jag tror de kommit in någon elakartad virus i Din blogg...Jag blir alldeles matt när jag läser en del kommentarer ikväll....
    De e synd om människan sa Strindberg...
    Ser fram emot att läsa Din dagbok i morgon igen...om de inte blir så att jag går upp i natt och läser den.
    Och Gösta mitt i detta elände..så glöm inte hur tacksam jag varit för att Du vägledde mig när jag vårdade mina barns pappa tills den dagen kom då allt var slut.
    Precis som Du skrev..bloggen skulle vara till hjälp och stöd..
    Tack och God natt Gösta..försök sova så gott de går.kram Ulla

    SvaraRadera
  21. Hej igen, jag återkommer igen. Har nyss tittat på ishockey, gick in här och läste de obeskrivliga kommentarer som kommit in. Man blir mållös, den sorg och ledsnad jag känner nu går inte att beskriva. Skulle ge mycket för att ta på mig dessa påhopp för att skona Gösta!
    Vi är många som skrivit här i bloggen länge, vi kan varandras namn, känner en samhörighet och vi delar med oss av vår vardag, får också många glada skratt att pigga upp vardagen med genom Sven i Mora! Var dag tar vi till os Göstas kloka ord och varma omtankar.
    Vi är dock vuxna människor allesammans, det ska inte behöva vara så här.

    Jag ställer mig själv frågan: varför?? Vi lever ju inte för evigt någon av oss, vi vet inget om morgondagen, varför inte visa varandra medmänsklighet, tänka på dem som har det jobbigt för att en sak är klar: dagen idag kommer aldrig tillbaka så därför skriver jag:
    carpe diem, med en stor kram till Gösta och Sonja och andra vänner.
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  22. Med anledning av kommentarerna kom jag att tänka på en dikt som Birger Franzén skrivit:

    Ord är så mäktiga

    Ord är fantastiska
    har du tänkt på det -
    man kan smeka med ord
    mjukare än med handen
    man kan slå med ord
    hårdare än med handen

    ord är så fantastiska
    de kan lindra sorgen
    och förstärka glädjen
    ord kan vara så flyktiga
    men även beständiga
    - i ett hjärta

    ord är så mäktiga
    de kan starta krig
    och sluta fred
    ord kan förlåta
    men också så hat
    och bitterhet -

    därför ber jag dig
    använd orden väl
    använd orden rätt
    men framför allt
    - använd orden
    den som äger orden
    kan aldrig bli fattig

    /Åsa

    SvaraRadera