fredag 4 maj 2012

Dagboksbloggen

                                                             Dagboksbloggen 03 maj 2012.a Det blev ett avbrott utan att det var avsett för ett sådant. Dagen hade både sol och blåst i sitt släptåg så den gick att genomlida tack vare färska bullar med en stor åtgång. Carpe diem       Klockan är 00.02

22 kommentarer:

  1. Morrn Gösta, Sonja och alla andra kära vänner här i vår lilla familj. Först välkommen tillbaka Sonja, förstår att det är jobbigt, att du måste göra om proverna igen, men så är det nu.
    Ni hade verkligen blandat aprilväder, här nere var det sol, idag lär det bli sämre väder med regn. Kanske bra för alla dem som lider av pollenallergi.

    Jag kan se för min inre syn hur du mumsar på Sonjas nybakta bullar, blir riktigt avundsjuk.
    Idag börjar ishockey VM, det känns litet konstigt när vi har vår, väntar på sommar och skall se ishockey! Hur som helst, jag kommer att följa de matcher som Sverige spelar.

    Jag hoppas att ni alla får en fin dag, passa på att vara ute eftersom vi kommer att få sämre väder nu. Skåne ligger långt före oss här uppe, hörde att de redan skördat årets första potatis! Kostar 300 kr/kilo!
    Ta hand om varandra, ett leende piggar upp.
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. Hej min vän, länge sedan jag tittade in hos dig, men här kommer nu en hälsning och en kram från ett snöigt Lillhärdal, våren kom av sig än en gång // Hjördis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helen Eriksson4 maj 2012 kl. 10:36

      Jag har läst den här bloggen under flera år men aldrig tidigare lämnat någon kommentar. Men nu tycker jag att det är dax. Jag tycker att det blivit väldigt "lågt i tak" och inkonsekvent i kommentarerna. Ni vill ha nya deltagare men så snart man skriver något som inte passar den självutnämnda "familjens" åsikter blir man betraktad som elak, illasinnad, t.o.m. ond och ens kommentar är negativ, kränkande och idiotisk. Vad säger det förresten om era egna kommentarer? Många gånger rör det sig säkert dessutom om tolkningsfrågor. Det är inte så länge sedan någon gjorde ett inlägg som blev helt nergjort. Det visade sig sedan att det inte alls var menat så. Har den personen återkommit? Naturligtvis inte. Vill man bara ha önskade kommentarer bör man kanske använda ett annat forum, t.ex. facebook där man kan välja vem man vill vara vän med. Att vara anonym är kanske dumt men vad säger en signatur om vem jag är? Kan ju också ha missat att signera.

      Tack för mig.

      Ps Tar risken att bli betraktad som ovälkommen.

      Radera
    2. Hej Helen. Tack för ditt påpekande du har ju delvis rätt i vad du skriver men när det blir lite för närgånget om sådant man inte vet så kan det vara bra med öppenhet. Visst är vissa kommentarer hemmahörande i ett annat forum. Du har ju möjligheten att ta upp något som är intressant så vi kommer över taket. Att det har börjat kallas för familjen är väl för att dessa som kommenterar bara vissa saker känner en närhet till varandra och det har bara blivit så.Du är välkommen och jag hoppas kunna få utbyta meningar med dig som ligger över taknocken. Välkommen Helen hälsar Gösta

      Radera
  3. Hej Gösta o Sonja !
    Jag Instämmer med Sven nej åter nej.Sluta inte att fortsätta skriva.Elaka och avundsjuka människor har alltid funnits och tyvärr kommer dom att finnas och unnar ingen annan glädje. På ren svenska skit i anonyma skrivare.Låt dom inte får den glädjen att du skall sluta skriva.
    Jag har aldrig och kommer aldrig förstår dom människorna som bara håller på att göra livet surt för andra.Gläds i stället,men förmodligen mår dom dåligt själva.
    Kramar och hälsningar till dig och Sonja och övriga här.Från Doris

    SvaraRadera
  4. Hej svejs Helena Eriksson
    ...i begynnelsen var ORDET
    Vi vet alla vad ORD kan betyda
    Det kan såra, det kan glädja, det kan forma beslut, det kan göra sammanfattningar.
    Att väga sitt ord väl innan man säger det eller sätter det i skrift.
    Jag respekterar allt det du skriver i din välformulerade och genomtänkta kommentar. Du har läst bloggen i många år MEN har tvärtemot mej..uppfattat det mesta annorlunda. OCH DET HAR DU RÄTT ATT GÖRA
    Jag uppfattar det inte som att det är lågt i tak. Vi har diskuterat precis allting här på bloggen när det gäller ÄMNEN...så lågt i tak är det inte.
    Däremot har det inte varit så stora varianter vad gäller empati, medkänsla, kärlek och förståelse. Där har de flest stått på samma grund, haft samma värderingar. Vi har räckt ut våra händer och hjärtan till varandra och hjälpt varandra genom och i det som livet bjudit i form av sjukdom, glädje, sorg.....
    Vi har varit VÄNNER, vi har varit STÖD, vi har funnits här på bloggen genom åren och kommer att fortsätta vara det. Så när det gäller kärlek, empati, medkänsla och förståelse så är deet mycket högt i tak...eller ska jag säga i rymd.
    Ingen av oss som du kallar "familjen" har haft behov av att såra, hata eller så split...vi är inte den sortens människor.Vi vill hjälpa varandra och alla andra att må så bra som möjligt, att se ett ljus fast det är mörkt, att känna att där finns ett hjärta som bryr sig fast man känner sig ensam, en hand som sträcks ut för att hjälpa OCH INTE EN KNUTEN NÄVE SOM SLÅR

    Alla har rätt att ha sin åsikt och alla har rätt att besvara den.

    Min mailadress är: hate.striver@gmail.com

    Jag heter Sven Lindh ifall du vill diskutera mera direkt med mig

    Ha det nu fint Helena och jag ser fram emot att läsa mera av dina tankar här på bloggen.

    Till alla er andra så vill jag säga att jag nu får gå ut och skotta snö för här i Mora vräker det ner

    CArpe Diem

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta och alla övriga vänner....Nybakta bullar..mmmm...finns det något mera hemtrevligt än att känna doften av dem, jag brukar ha hälften med kardemumma och hälften med kanel.
    Jag tycker också det skall vara "högt" i tak vad beträffar olika åsikter. Men vad är "högt" i tak ? Det finns ju åsikter som är direkta personangrepp, och det är är inget ovanligt fenomen och vet att det är problem i många bloggar. Det finns de som haft sådana angrepp att de måste godkänna kommentaren först innan den läggs ut. Alla som har åsikter tycker de har rätt, för att spetsa till det så tycker ju också Anders Brejvik att han har helt riktiga åsikter och gjort rätt. Och en anonym signatur kanske inte säger så mycket men det är alltid bra med ett namn även om den som utger sig för att heta Kalle eg. heter Putte... Vet att det är problem även på Facebook, och att folk fått lägga ner sina sidor där

    Idag är det mulet men varmt c:a 18 gr, nej nu börjar solen titta fram ser jag när jag tittar ut
    Ha en bra fredag alla, mycket hockey idag
    Varm Kram
    Maggis
    CARPE DIEM !

    SvaraRadera
  6. Hej!

    Bra skrivet Sven. Heder åt dig. Hörde på radion i morse att det kommit snö i Dalarna. Hans i Tidaholm

    SvaraRadera
  7. Det är väl SKOTTÅR i år Hans så man får väl ta det...
    Eller kom hit och hjälp mej med snön....

    nej jag bor ju i hyreshus så jag slipper snöröjning och skulle inte klara det för ryggen heller men det känns kosntigt när det vräker ner såhär nu

    igår var det soligt och somrigt och jag åkte en cykeltur men nu är det skidorna som gäller

    hörde att vasaloppet planerade ett lopp TILL nu när skänken kom från ovan...

    ha det bra Hans och tack för din eloge..

    sven i mora

    SvaraRadera
  8. Jo jag glömde säga att Ullas dator har pajat så hjon känner sig isolerad i Laggabo
    Hon skulle nog bli jätteglad om ni mailade ett svejsan till henna
    Hon har mobil 0705824111

    Alla vet vi ju hur det känns när datorn inte funkar och man sitter där isolerad och ensam

    Ha det

    Sven

    SvaraRadera
  9. Håller med i Helen Erikssons kommentar. Har man en blogg, så får man faktiskt vänta sig både onda och goda kommentarer, man kan inte bara stryka medhårs.
    Meningen med att blogga går ut på att delge läsare dagliga göromål och tankar, det blir tråkigt om man som kommentator inte "får" tycka till.

    Ellen

    SvaraRadera
  10. Och just därför Ellen TYCKER JAG...har JAG den ÅSIKTEN att du SKA plantera luktärt på din balkong samt humle. Jag TYCKER att du ska sätta tomater mot väggen. Jag tycker du ska köpa dej ett växthus.
    Men jag tycker inte att du ska titta på ishockey idag utan istället se när Blackpool försöker kvala till Premier Laegue.
    Det TYCKER jag. Men har JAG rätt att TYCKA vad DU ska göra???

    Var och hur du ska bo med mera???

    JAG TYCKER DU SKA BO I MORA

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  11. Sven...du är våra talesman, med skrivandets gåva. Du uttrycker allt det jag tycker och vill säga och många med mig. Tack för att du finns här på bloggen. Synd att du har snö i Mora, men imorron har snön smält bort snön. Och Hans, du skrev så bra om Sonja och Gösta som särbo som är så modernt numera.
    Nyss hemkommen från skogspromenad 4,8 km och med en stor bukett vitsippor i handen. Skogen är full av dem här, ingen snö....
    Ps När det gäller "onda" kommentarer som ev kommer upp så kan man bara ignorera dem eller plocka bort
    Kram Maggis

    SvaraRadera
  12. Hmmm...har solen smält bort snön, fel ovan (snön smält bort snön ?????????)
    /Maggis

    SvaraRadera
  13. Hej Gösta och alla vänner!
    Förutom mitt inlägg igår, som jag vidhåller, så ställer jag mig helt bakom såväl Doris, Maggis och Svens inlägg här idag. OCH det står var och en fritt att läsa så många bloggar man vill och hinner, men om man inte gillar det som skrivs tycker jag att det är enklast att låta bli att fortsätta att läsa. Alla kan inte älska alla och allt och då bör man avstå från det man inte älskar/gillar och istället ägna sig åt sånt som har eget intresse. Tycka kan man alltid, men man behöver inte strö salt i sår för andra.
    Och Gösta - elaka och otrevliga kommentarer kan du ju som bloggägare bara radera utan att publicera om du vill och själv glömma att dom existerat.
    Hoppas du och Sonja har en bra dag, ni är så väl värda all kärlek och omtanke ni kan få och njut av varandra! Du betyder så mycket för oss och vi ("familjen") vill dig och Sonja allt gott.
    Många solvarma kramar till och till resten av "familjen" från Iris

    SvaraRadera
  14. Tryckfelsnisse igen:
    Ska vara Många solvarma kramar till er och till resten av "familjen" från Iris

    SvaraRadera
  15. Hej Gösta, Sonja och alla andra rara..i vår bloggfamilj..
    Mums med nybakade bullar, när är det fika?..Go-fika..
    Själv har jag bakat en kokkostosca, men ingenting går upp emot bular, säger en med bullig formb, dock inte någon hurtbulle..
    Ja, kommentarer, det är klart att alla ska kunna lämna en synpunkt, men man kna säga det på olika sätt. Behöver ej vara kränkande personligt.
    Ishockey ikväll - känns konstigt när det är försommare ute, idag har vi bara 13 gr, men ack så grönt och fint.
    Sven - du uttrycker dig mycket väl, och bra att du ryter till! Förresten,Du får nog ställa undan cykeln nu, och skotta fram skidorna...Inte roligt när snön vräker ner i maj, jag och mor o moster kanade av vägen i Dalarna den 14 maj för många år sedan, vi hade varit hemma i Jämtland och skulle resa hit, efter Malung började eländet, långtradare och bilar låg lite överallt i dikena, och vips så var det våran tur!! På den tiden hade man inte mobil, så vi satt där en bra stund innan en norsk långtradarchaffis, en riktig gentleman kom och dorg upp oss. Han hade fullt upp med att dra upp både bilar och folk...Så att passera Dlarna kan vara riktigt lurigt, inte bara "luringen Sven Lindh som" som huserar där..
    Ha en trevlig kväll med fredagsmys...
    Kramisar från Ingalill i Trollhättan

    SvaraRadera
  16. Men herregud, hur svårt kan det vara. Bilda en klubb för inbördes beundran, ni i familjen! Ha, ja just ja tänkte inte...Det har ni ju redan. Här... Stå på er bara Helen och Ellen. Snacka om högt i tak går ju, men leva efter den, verkar ju svårt. Efterson ni går igång med pekfingret så fort någon TYCKER annorlunda Hallå, vi bor faktiskt i Sverige! hölsar Lotta i Ystad. Tycka får alla , ordet är fritt. Sedan väljer man själv HUR man vill göra...

    SvaraRadera
  17. Go kväll Gösta..Nu tittar alla kanske på Tv och följer puckens gång och mobilerna används inte så mycke ikväll.
    Därför räcker "nätet" till så att jag kan komma in på datan och bloggen en stund.
    Hoppas Din och Sonjas dag varit bra, men jissus vilket liv de är på bloggen.
    Hänger Du med Gösta...jag gör de inte..
    Högt i tak de e bra...men gropar ska vi inte gräva för eller åt varann.
    De är så mycke bra skrivit idag..men sen finns de saker som skrivits som jag inte vet om de hör hemma här...
    Men de kanske är så att jag inte förstår.
    Jag läser Din blogg Gösta för att följa Dina och Sonjas dagar, i upp och nedgångar, och kommer så att göra alla dagar.
    Men att "snoka" i Era privatliv har jag inte de minsta intresse av.
    JAG HAR INTE MED DE ATT GÖRA.
    Jag hoppas att Du står "pall" för elaka och dumma kommentarer.
    För även om man kan ta bort anonyma och elakriktande kommentarer ...så har man läst dom och de känns ända in i hjärtat.
    Och glöm aldrig Gösta att vi är många många som vill Dig och Sonja allt gott från våra hjärtan.
    Låt vänlighet och omtanke för och till varann få spridas genom Din dagbok och blogg.
    En stor varm hjärtlig kram ...Ulla

    SvaraRadera
  18. Mycket fint skrivet Ulla! Håller helt med dig. Det jag skrev om att ta bort elakartade kommentarer var och är för att man ska slippa se dom för all framtid. Men du har ju helt rätt, Gösta har ju ändå läst dom. Men min förhoppning är att Gösta, med all sin klokhet och vishet, kan kasta dom på sophögen och i bästa fall glömma att dom existerat.
    Och visst är vi hur många som helst som önskar Gösta och Sonja allt gott från våra hjärtan!
    Och jag citerar dig Ulla; Låt vänlighet och omtanke för och till varann få spridas genom Göstas dagbok och blogg.
    God natt alla önskar Iris

    SvaraRadera
  19. God sen kväll på er mina vänner! Ja, jag håller helt med dig Ulla och även dig Iris!
    Jag tror att vi som har följt Göstas och Sonjas kamp, verkligen finns där för dem! Dessutom så är det en så fin känsla att vi tillsammans kan prata om vad vi känner, vår vardag, upplevelser samt även en stor portion humor!
    Gösta betyder så mycket för oss, för Sonja, Marianne och är en fantastisk människa!
    Så låt oss hoppas att du Gösta förstår vad jag vill säga - att vi alla är med dig!
    Det finns så mycket elände, oro, orättvisor i världen, så hoppas denna blogg får förbli den härliga blogg den är.
    Nati, natti alla vänner!
    Carpe diem (det som finns kvar av denna dag)
    Christina V-ås

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

      Radera