tisdag 15 maj 2012

Dagboksbloggen

                                                              Dagboksbloggen 14 maj 2012. Denna dag får sluta i bara ett Carpe diem                          Klockan är 00.37

9 kommentarer:

  1. Moder Teresas dikt
    Människor kan vara oförstående och självupptagna
    Förlåt dem i alla fall
    Om du är snäll kan andra anklaga dig för att vara självisk och ha dolda motiv
    Var snäll i alla fall
    Om du är framgångsrik får du en del falska vänner och riktiga fiender
    Var framgångsrik i alla fall
    Om du är ärlig och uppriktig
    kommer någon att försöka lura dig
    Var ärlig i alla fall
    Det som har tagit många år att bygga upp
    kan förstöras av andra över en enda natt
    Bygg i alla fall
    Finner du frid o lycka kan andra bli avundsjuka
    Var lycklig i alla fall
    De goda gärningar du åstadkommer idag
    blir bortglömda redan i morgon
    Gör goda gärningar i alla fall
    Om du ger världen det bästa du har att ge
    kanske räcker det ändå inte
    Ge världen ditt bästa i alla fall
    När allt kommer omkring
    handlar det om dig och ditt högre jag
    det handlade aldrig om de andra i alla fall

    Tack för att det finns människor med dessa tankar som motvikt till det onda i världen

    Kram Maggis
    Carpe Diem !

    SvaraRadera
  2. Vi säger ofta Carpe Diem till varandra på denna sida.
    Fånga dagen....leva i nuet
    Men i natt kom jag att tänka på att många bland våra medmäänniskor mår så väldigt dåligt "just nu" att de inte alls vill fånga nuet, leva i nuet. De vill slänga detta "nu" så långt bort de kan och istället hoppas på nästa dag, nästa morgon. Det borde således finnas ett "carpe sedan" för alla oss och alla våra medmänniskor som mår så dåligt att detta "nu" med glädje skulle bytas ut mot ett "sedan"

    carpe diem till alla er som mår bra och carpe sedan till er som ställer hoppet till en bättre morgondag..

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  3. God förmiddag Gösta!
    Tack Maggis för de underbara orden - de säger så mycket. De goda, empatiska känniskorna glöms ofta bort i de stora sammanhangn, tyvärr! Att göra något för någon bara i det lilla, kan bli så stort för den som behöver det.

    Sven. där fick du mig att tänka på något - verkligen! Jag har alltid haft carpe diem som motto, utan att egentligen tänka på hur det kan upplevas för dem som mår riktigt dåligt! Vi skulle kanske skriva som du föreslår Sven.

    Hoppas nu att dagen förblir så bra som det går för er alla, det kan dyka upp en solglimt, ett besök eller ett telefonsmtal.
    Ta hand om varandra.
    Idag skriver jag carpe sedan.
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  4. Ja Sven...du har så rätt. Att vi använder Carpe Diem är för att det är Göstas motto när han blev sjuk. Men det är inte alltid man kan leva upp till det, ibland mår man så jättedåligt..det är ju inte så att livet är på topp alltid och det är nog inte meningen att det skall vara heller..så beroende på hur vi mår så kan vi ju skriva Carpe Diem eller Carpe sedan. Det ligger i alla fall något vackert över fånga dagen eller fånga livet kanske. Men det är inte alltid man kan leva upp till mottot, livet är en berg och dalbana. Ibland har man "flow" och ibland är allt åt skogen. Har i alla fall börjat läsa "Hundraåringen som klev ut genom fönstret", hoppas boken får mig på gott humör. Sven & Inga-Lill har gjort så fin reklam för den.
    Önskar ändå att ni alla får må så gott det går och extra kramar till er som mår dåligt
    Kram Maggis

    SvaraRadera
  5. Ja Maggis då har du en rolig bok framför dej. Den famnade mej verkligen och jag mådde bra hela tiden jag höll den i min famn.Den ska ju filmas och jag tror att det är Robert Gustavsson som ska vara 100-åringen. Jag minns att författaren pratade om det i radio.
    Det är en sådan bok som JAG önskar att jag hade skrivit.
    Och en sådan 100-åring jag önskar att jag blir.
    Jag håller med dej i allt du säger om Carpe Diem
    Mina funderingar kom i natten när jag tänkte på alla som JUST NU hade det som allra värst. För alla dem kanske hoppet om att kunna "fånga morgondagen" skulle vara en tröst....

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta, Sonja och alla andra rara,
    Så många kloka ord..instämmer, versen som Maggis skrev är ju en levnadsregel som alla borde följa.
    Och som Sven skriver, carpe "sedan", ofta är det så, men det är viktigt att man försöker se en ljusglimt även i de mörka stunderna och inte bara ser till "sedan", det kan bli för många av "sedan" och då glömmer man "nu".
    Maggis - du har en underbar tid framför dig med boken om 100-åringen, som jag sagt tidigare - Den bästa bok jag läst! En galen sanslöst rolig bok. Ser också fram emot filmen, Robert Gustafsson är som klippt och skuren att gestalta denne pigge 100-åring.
    Jag har precis läst "Sommarhuset" av Anna Fredriksson, handlar om 3 syskon och deras rätt dåliga relation och arvstvisten som uppstår efter mammans död. Utspelar sig under ett par veckor på en ö i Stockholms skärgård. Jag tycker den var bra, men kanske fattades nåt i det hela, hade väntat mig mera.
    Nåja, har börjat på Wendy Guerras "Alla ger sig av", en flickas uppväxt i Kuba, skriven i dagboksform. Får se vad den ger.
    Ha nu en trevlig kväll alla, jag ska kolla på Outsiders i 5;an, gillar dokumentärer.
    Kramisar från Ingalill

    SvaraRadera
  7. Jag fick nyss klagomål från en represenTANT från Nostalgisterna som sa att vi glömt bort dem. Alla de som tyckte det var bättre förr. Dom tyckte nu att det skulle finnas ett "carpe" för alla de som tyckte gårdagen var bättre....carpe igår......och som vill hålla fast vi det som var...minnet...det ljuva minnet.....
    Carpe igår....carpe diem...carpe imogon.....jag låter nästan som om jag läste ur Bibeln....."Jag är den som var, den som är och den som kommer"......
    Ni känner igen det, ni som läst Bibeln....

    jag fångade en räv idag men räven slant ur näven
    jag är lika glad ändå
    men gladast är nog...........räven

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  8. Härligt Sven & Inga-Lill....Ni är på banan igen, har saknat er här, det var ett tag sedan. Hoppas fler "goa" människor dyker upp här. Och hoppas att du Gösta haft en skaplig dag, det önskar jag verkligen
    Ha en trevlig kväll allihopa
    Maggis

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta och Sonja!
    Jag hoppas verkligen dagen har varit någorlunda bra för er och att smärtor och tankar inte varit allt för svåra!
    Tack Maggis för Moder Teresas dikt. Och tack alla ni andra för kloka ord. Ingalill skriver också så bra ang Svens underfundiga ”Carpe sedan” att det är viktigt att man försöker se en ljusglimt även i de mörka stunderna och inte bara ser till ”sedan”, det kan bli för många ”sedan” och då glömmer man ”nu”! Detta stryker jag verkligen under på! Men därmed menar jag inte att det är fel att ibland få ha ett ”Carpe sedan”. Och du Sven, hur många av oss är det inte som ofta säger att det var bättre förr, men det är våra minnen som vi tar fram emellanåt och oftast de positiva minnena.
    Ja tänk vad ordskapande kan ge till våra hjärnor att syssla med, det tyder i alla fall på att vi har lite kapacitet kvar i hjärnvindlingarna ;-)
    Gösta, Sonja och alla mina vänner – var rädda om varandra, ge varandra ett leende och en varm kram. Hälsningar från Iris

    SvaraRadera