onsdag 2 maj 2012

Dagboksbloggen

                                                        Dagboksbloggen 01 maj 2012. Denna dag har gått i den röda fanans tecken för att fira arbetarnas dag. Har inte deltagit i något tåg utan tittat på då det gick. Här har det varit sol större delen av dagen. Carpe diem                              Klockan är 00.10

10 kommentarer:

  1. Enligt skatteverket ska en person vara skriven där/han eller hon tillbringar dygnsvilan. Sonja har ju bott med dig FLERA år och borde därför vara skriven hos dig vid de här laget om allt skulle gått rätt till!!!
    Kanske är det att ni förlorar bidrag på olika håll som ni inte gör rätt!!!
    Men har Sonja varit skriven i Östersund så har hon fått all hjälp på Östersunds sjukhus i stället för att åka ner.

    Du ska vara folkbokförd där du bor. Du bor där du tillbringar din nattvila eller motsvarande vila (dygnsvilan) minst en sjundedel av tiden, t.ex. en gång i veckan, två gånger varannan vecka, tre månader om året eller motsvarande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej du anonyme. Jag tycker att du kan vara så rak att du sätter ut ditt namn innan du kommer med något som du inte vet något om. Anonyma påhopp tycker jag inte om. Hälsningar Gösta

      Radera
    2. Hejsan Gösta, Sonja och alla andra rara..
      Solen strålar från en klarblå himmel, 19 gr i skuggan, grönska och åter grönska, gräsklippare igång, magnolia börjar blomma, ja det är så fint, så underbart ute nu. Hoppas ni alla får njuta av detta, jag ska nu inmundiga några koppar Mezzo och havrekaka på balkongen.
      Kramisar från Ingalill i Trollhättan

      Radera
  2. Hej Gösta och alla vänner
    Svårt dilemma det där...Kanske vill Sonja behålla sin tidigare bostad i den kommunen, behålla det som var hennes hem tidigare. Ett visst mått av frihetskänsla och självständighet om man ser det ur mänskligt perspektiv. Jag vet inte, är inte insatt i ämnet men bara en tanke från mig... Sedan är det en annan sak om man förlorar på det, då bör det kanske ses över, men pengar kanske inte är det viktigaste just nu, utan annat som prioriteras istället.
    Vad fint Gösta att du kunde se Första Maj-tåget. Även om socialdemokratin inte är som förr så är det oerhört viktigt att stå upp för, rättvisa och människors lika värde.
    Återigen en solig och fin dag men under nollgradigt på natten. Nu ska vi köra igång vår nyinköpta gräsklippare som är framförallt oerhört lättstartad. Ha en underbar dag alla....med sol i sinnet
    Stor kram
    Maggis
    Carpe Diem !

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta, Sonja och alla kära vänner!
    Först vill jag bara säga, att jag ödslar inte energi på att svara på det anonyma inlägget! Det är helt och hållet en fråga som Gösta och Sonja själv avgör.

    Gösta så bra att du kunde se första maj-tåget. Det är ju något som är så starkt förknippat med första maj och rättvisan och människor lika värden, något som verkligen behövs som det ser ut i världen idag.

    Jag har varit iväg till kontoret och gått igenom litet papper, det är varmt och skönt, jag tror att jag ska försöka mig på det som Maggis skriver om - gräsklippning! Tänkte överraska min dotter och hennes familj, de arbetar, men jag har nyckel.... Hörde på Per Byrger idag att man inte skall klippa det första gräset förrän det är 4 cm högt. Jag tar med mig ett måttband för säkerhets skull! (skämt förstås).

    Ja, imorgon kommer Sonja hem Gösta, gläds med er båda två, även om vi vet att hon kommer att få göra om proverna igen, den dagen, den sorgen.
    Önskar er alla en solig, skön dag, försök att vara ute om det går, njut av solen, den kommer att försvinna ett tag i slutet av veckan hörde jag. Men en sak vet vi: solen och värmen kommer tillbaka!
    Carpe diem!
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  4. Det finns alltid någon glappkäft och besserwisser som ska säga saker och ting på ett sätt som bara ska svida och göra ont OCH DÅ ALLTID SOM ANONYM. Plocka bort alla som inte vågar stå för det som de säger och som bara ska skjuta pilar och skapa sår.

    Hur Gösta och Sonja har valt att umgås angår bara dem själva. Och ingen av dem har klagat över detta utan de sprider ljus och värme till alla. Något som denna ANONYME kanske skulle ta lärdom av.

    Jag heter SVEN LINDH och bor i Mora på Hantverkaregatan 7b och vågar stå för vad JAG säger

    CArpe Diem

    SvaraRadera
  5. Hejsan Gösta, Sonja och alla andra rara..

    Solen strålar från en klarblå himmel, 19 gr i skuggan, grönska och åter grönska, gräsklippare igång, magnolia börjar blomma, ja det är så fint, så underbart ute nu. Hoppas ni alla får njuta av detta, jag ska nu inmundiga några koppar Mezzo och havrekaka på balkongen.
    Kramisar från Ingalill i Trollhättan




    Svara

    SvaraRadera
  6. Sänder en liten kvällshälsning och en Välkommen hem-kram till Sonja...Ha de nu gott tillsammans och njut av morgondagen.För imorgon är det sista dagen det är så varmt och fint, åtminstone i Småland. På fredag skall det bli dåligt väder igen. Just nu visar temperaturen i Växjö 21 gr och sol.

    Idag har vi satt 5 (korta) fåror potatis och dill, sallad och morötter. Skönt att ha det gjort och gott att ha på sommaren att plocka direkt från landet.
    Vi har också ätit alla måltider ute idag, så det har varit en härlig SOMMARDAG....
    Ha en fortsatt fin kväll
    Kram/Maggis

    SvaraRadera
  7. Du anonyme! Stanna upp och tänk innan du skriver.

    Kram till Gösta ,Sonja och alla blogg vänner /Gulli

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta, Sonja och alla vänner. Vill bara tala om, att jag var på väg hem och fick se den vackraste solnedgången! Ett stort, runt, orangefärgat klot, med himlen orange/gul färgad omkring, försvann sakta ner bakom horisonten!
    Det har jag med mig på hornhinnan när jag går till kojs sedan.
    Hoppas, att dagen varit bra för er alla!
    Carpe diem!
    Chriatina V-ås

    SvaraRadera