fredag 25 maj 2012

Dagboksbloggen

                                                  Fredaserg 25 maj 2012 klockan 06.15. Om man vill ha uppgifter om olika cancertyper så är cancerfonden ett ypperligt ställe för att inhämta kunskap. Det fanns väldigt mycket om levercancer bl.a som var så mycket på tapeten i går. Prostatacancer och skelettcancer finns minst lika stora gömmor att leta sina svar om symptom och diagnoser.Det kan bli turbulens.Carpe diem

16 kommentarer:

  1. God morgon Gösta
    Nu äntligen börjar bloggen handla om väsentligheter, som Gösta skrivit i bloggen tidigare så vill han att det ska diskuteras om cancer och dess behandlingar.
    Nu slipper vi kanske trimstramset om gulligull.
    Hasse

    SvaraRadera
  2. Bravo Hasse, du är bäst !
    Antonia

    SvaraRadera
  3. Gomorron Gösta...
    Njaaa, jag håller inte med,jag tror Gösta har uttryckt att bloggen bör innehålla både det lite lättare vardagliga OCH frågor ang cancer för personer i samma situation som Gösta. Det måste gå hand i hand, det ljusa och det mörka. Handlar det bara om cancer så är det inte så upplyftande, man måste ha en motvikt också.
    Igår förstod jag inte riktigt vad det handlade om. Att jämföra kämpar med varann ? Det kändes nästan som att Gösta och även Iris satt på de anklagades bänk, helt oförskyllt. Det kunde väl ändå inte vara meningen. Nej, försök att njut av dagen nu som är, strålande sommar och sol...
    Trimstrams och gulligull, det är som så mycket annat en tolkningsfråga.
    Må så gott alla
    Sommarkram
    Maggis
    Carpe Diem !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr är cancer inte upplyftande, och att njura av den fina sommardagen gäller inte alla oss som är dödssjuka i cancer. När man inte har någon famtid är det svårt att njura, och då hjälper inte att komma med "goda råd".
      Tack för ordet, och var snäll och låt Gösta själv skriva de vardagliga händelserna så att vi slipper läsa om andras privata liv och leverne.
      Brita

      Radera
    2. Kära lilla Brita...jag känner varmt för dig ska du veta, även om jag inte känner dig. Du tolkade det som ett hån mot alla sjuka, men det var ett försök till uppmuntran i stället. Att försöka fånga dagen ,ett Carpe Diem den tid man har. Ledsen om jag sårade dig och andra. Det var inte min avsikt...
      Kram på dig

      Radera
    3. Brita: Ovan från Maggis
      Ursäkta jag missade signaturen

      Radera
  4. Hej Gösta och alla i den berusande syrentiden!
    Tyvärr går det inte att bara vara närvarande i denna hänryckningenstid. Jag behöver ett råd av er.
    Min väninna har opererats många gånger för malingt melanom på armen. Tyvärr kommer småknutor tillbaka under huden. I sep gjordes en cytostatikabehand endast i armen.Inre organ är inte angripna visar flera röntgensvar. Jag föreslog Björkaska .Hör o häpna! Efter tre veckor har knutorna förminskats och blivit som gula blåmärken?
    Nu har hon en tid i Göteborg 6 juni att genomgå en ny "rening" Hon får ligga inne i 5 dagar. operationen tar 5 tim. Skall hon avboka denna tid? fortsåtta med björkaskan silver och MSM?
    Tack för att ni finns!
    margaretha i Halmstad. Mirakel har ju hänt..

    SvaraRadera
  5. Hej Margaretha. Avboka aldrig en tid.Om det fungerar använd naturmedlet samtidigt. Det kan ju vara så att de kompleterar varandra det skadar nog inte att försöka.mvh Gösta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Käre Gösta.tacksam för din respons. jag återkommer om några veckor o berättar hur det blir för henne.Jag skrev förut Maggan i Halmstad. Men jag heter Margaretha.

      Radera
  6. God förmiddag Gösta. Ja de drar ihop sig till helg och just nu är de som vackrast i vårat land.
    En del av oss kan njuta av den här tiden medans andra varken vill eller orkar bry sig.
    Vi måste respektera bägge delarna.
    Hoppas Du får en lugn helg Gösta och att Sonja och Du får ha en trevlig stund på farstubron med gott kaffe och nybakade bullar.
    Och framför allt låt inte denna helg bli som dom 2 föregående helgerna på bloggen.
    De känns som de börjar osa vidbränt igen.
    Och de är faktiskt vi som kommenterar som har ansvar för detta.
    Trevlig helg och hälsa Sonja.Mvh Greta

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta och Sonja! Ja, det har blivit litet svårare nu att skriva i bloggen.. Man vet inte vad man "vågar" skriva om och vad som man retar sig på.
    Jag hoppas - och menar det - att det även kommer diskussioner om cancer, behandling m m, vi alla kan lära oss mycket. Gösta har ator erfarenhet och kan och vill säkert bidra med sin kunskap. Jag är väl medveten om att så många har det svårt, tänker ofta på dem som har det jobbigt, men vill ändå försöka lätta upp litet med några rader.

    Utan att vilja irritera så måste jag bara få skriva en sak. Denna tid på året är så vacker, naturen så skir och allt växer. I morse satt jag i ett hav av blommande liljekonvaljer, endast fåglarna störde tystnaden. I ett sådant ögonblick stannar tiden och det är just då jag tänker "fånga dagen".
    Så jag hoppas att du Gösta och Sonja har haft möjlighet att kunna vara ute litet. Ta hand om varandra.
    Trevlig pingst önskar jag med.
    Carpe diem!
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  8. ä o a ä a i å

    På Moramål så är ovan en hel mening men vilken?

    Sven Lindh som inte heller vågar skriva i bloggen

    SvaraRadera
  9. Sven...jag kan inte tyda detta, men här i Småland har vi ö a ä i å a
    Jag önskar härmed Gösta & Sonja och alla vännerna här en glad pingt, denna hänryckningens tid som är så vacker...och visst vågar ni skriva i bloggen, även om allt försöker misstolkas
    Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  10. Ja jag kanske vågar skicka en Pingsthälsning..hänrycklningens tid...men det blir väl fel det med
    Men jag är saligt lycklig i denna sommarljuvliga tid...vågar jag säga att jag är lyklig???

    äoaäaiå

    ääää o a äää a i å

    Det betyder : Det hon har det har jag också
    Jämlikhet verkligen

    Sven i Mora

    SvaraRadera
  11. Ja, du måste kunna säja att du är lycklig, jag tycker vi skall glädja åt oss andras lycka samtidigt som vi visar omtanke om de som inte är lika lyckligt lottade med sjukdomar o motgångar i livet.
    ö a ä i å a
    öa är i åa (ön är i ån, inte lika roligt, gammelsmåländska)
    Maggis

    SvaraRadera
  12. Hej Gösta och Sonja!
    Jag hoppas ni haft en skön dag tillsammans och att solen strålat från himlen, precis som den gjort här hos oss hela dagen. Jag har haft en turbulent dag idag med många olika små händelser, både positiva och negativa, men vill ändå skicka en pingsthälsning till er båda och till alla vänner här i Göstas dagbok. Jag hoppas vi alla får en så bra helg vi bara kan och att det fina vädret står sig över helgen.
    Många varma kramar från Iris

    SvaraRadera