måndag 11 juni 2012

Dagboksbloggen

                                                               Måndag 11 juni 2012 klockan 06.49.     Att inte skriva något är inte så trevligt. Men när det finns de som inte tar hänsyn till vad bloggen kan och ska användas till blir man lite betänksam. Att vara ute för att sabotera ger tankar om hur det egentligen ligger till med vad som har lärts ut om god uppfostran och gott uppförande. Jag tror att det fungerat bra från början men att det har spårat ur på vägen och man tror att man är något av en hjälte för att imponera på någon annan. Tyvär finns det de som tar efter för de kan inte ta egna initiativ. Carpe diem

8 kommentarer:

  1. God morgon Gösta!
    Det är så sant det du skriver. Tyvärr så finns det människor som söker uppmärksamhet på andras bekostnad. Det är synd om dessa olyckliga människor!
    Ha en bra dag och kramar till dig och Sonja.
    Kramar även till alla fina omtänksamma bloggläsare!
    Dalkullan Karita

    SvaraRadera
  2. Vi ska nog inte ta så hårt och forutsätta att de kommentarer som inte är muntra tillrop är ute för att vara elaka. Jag tror att vi ibland( har ialla fall kommit på mig själv med att tänka så) förutsätter att man menar det värsta i vad som skrivs, min förhoppning är att det inte är så. Bland det svåraste som finns är att uttycka sig i skrift, då man inte kan förtydliga med gester och tonfall vad man menar. Och ibland läser människor in en massa mellan raderna som kanske inte finns där utan bara i ens eget sinne, för att man bestämt sig för att den som skriver menar illa och elakt. Vi ska kanske inte vara alltför snabba att döma? Och om det nu är så att de är ute efter att vara elaka så är väl det bästa att bara ignorera dem? Då ger man ju inte något bränsle till brasan. Ordet är i vårt land fritt och jag tycker vi ska försöka det vara så även i pappas blogg. Må gott alla ni därute. Kramar till er alla från, Dotra.

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta! Stort tack för dina kloka ord, detsamma till Marianne1 Visst är det så, på något sätt har man alla sinnen öppna och beredd på påhopp. Det var inte så från början, det har kommit in senare i bloggen.

    Hur som helst, alla vill vi ju varandra gott, speciellt till Gösta som vi ju har att tacka för att även vi andra lärt känna varandra.

    Jag tycker som dig Marianne, vi får helt enkelt ignorera dessa inlägg och istället glädjas åt alla andra inlägg som finns och - kommer att finnas - här.

    För min egen del har jag lärt mig så mycket av kloka ord från er här!

    Nu önskar jag er alla kära vänner här en så bra dag det går.
    Carpe diem!
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!
    Inte ofta jag skriver nu för tiden, men du ska veta att jag läser bloggen dagligen. Instämmer till fullo med Marianne. Kommer alltid att finnas människor som vill göra sig roliga på andras bekostnad, trycka ner så många som möjligt i skoskaften, listan kan göras hur lång som helst. Jag kan också i bland vara lite för snabb(inget illa menat) att fundera i felaktiga banor med lite eftertanke kommer jag för det mesta fram till att så inte var fallet. Vi är ju inte mer än människor vi alla som vandrar på denna jord. Har också kommit på för långe sedan att IGNORERA alltid har den bästa effekten. Som sagt jag kommer alltid att följa din blogg dagligen.

    Ha det så bra som ni kan och hälsa Sonja.
    Carpe diem!
    Kram Ingalil

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!

    Jag läser varje dag men inte kommentarerna. I dag kollade jag lite.
    Vad har hänt? En massa griniga människor har dykt upp.
    Varför låta sin egen sorg gå ut över andra??
    Jag har följt en närståendes canersjukdom. Vet att det behövs förståelse. Att man lyssnar!
    Min bror ser ut att klara sig.Det är jag glad över!
    Stå på dig Gösta!!

    Hälsningar från Inga i Västerås.

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta...Hoppas det är bättre idag än i går morse.
    Har haft en del kontakt med en expert på detta med nätmobbare, ett stort problem. Oftast är det människor med mycket dålig självkänsla som har behov av att trycka ner andra, för att må bättre själva. Ofta sprider det sig, när en börjar skriva följer likasinnade efter. Bästa sättet är att Ignorera, inte bry sig om dessa kommentarer som Marianne & Inga-Lill & Christina skriver.
    Polisen ser nätmobbare som ett allvarligt problem, nästan värre på nätet eftersom man är oskyddad där.
    Forskning pågår. Det finns mycket värre typer av mobbning på nätet än dessa.Så Gösta o alla vänner, stunta i vad som skrivs, man får tycka synd om dessa människor istället.

    Ha en bra dag, här regnar det just men med en behaglig temperatur
    Kram Maggis
    Carpe Diem !

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta och Marianne!
    Tack för era fina, kloka ord i förmiddags, och även så till övriga som skrivit här idag innan mig. Ord som jag hoppas alla sparar inom sig och förvaltar på ett bra sätt! Och här ser an också – Dotra är definitivt lika klok som sin far!
    Jag hoppas Gösta att din dag varit ok och jag hoppas också du fått positiva besked från Sonja. Jag tänker så mycket på er och hoppas allt ska vara bra med Sonjas prover så att ni kan ses snart igen.
    Skickar varma tankar och kramar till dig, Sonja och Marianne, men också till övriga goda vänner här i Göstas dagbok, som liksom jag fått ynnesten att ta del av din klohet, empati och ödmjukhet etc Gösta.
    Hälsningar Iris

    SvaraRadera
  8. Tryckfelsnisse: Ska stå ".... ser man också" ....
    //Iris

    SvaraRadera