lördag 30 juni 2012

Dagboksbloggen

                                                              Lördag 30 juni 2012 klockan 09.22. Det blir bara. Carpe diem

22 kommentarer:

  1. Gomiddag Gösta....hoppas magen har rättat till sig nu.
    Herregud...detta kan ju hända precis vem som helst när man har en sjukdom. Bra att du är öppenhjärtig och ärlig och berättar precis hur det är. Det är väl inget att himla om, hur naturligt som helst. Det vet alla som jobbar inom sjukvården. Sympati är mer på sin plats här...
    Har det kanske blivit värre sedan du fick diabetes, om det behövs tid för omställning...kolla med hemsjukvården och hoppas de har förslag på åtgärder, kanske något bättre medel mot magen

    Hoppas det blivit bättre nu, när magen är i obalans så mår hela kroppen dåligt. En styrkekram till dig..
    Tänker på dig

    Önskar er alla en så bra dag det går
    Kramar Maggis
    Carpe Diem !

    SvaraRadera
  2. Oj, nu försvann det du skrev först och kommentarerna men du förstår nog...annars kan mitt inlägg se lite mysko ut
    Kram Maggis

    SvaraRadera
  3. Det väl väl alla vuxna människor i Sverige att man i vardagslag inte pratar bajs-kiss. Men nu är ju detta Göstas blogg och må han skriva i den precis vad han känner för. Förstår ni inte heller Svens ironi i det hela....han är en klok man han som försvarar de som angrips. Om ni tycker bloggen spårat ur, för Guds skull, varför fortsätter ni läsa den. Det är ju bara att sluta
    Det handlar inte om bekräftelse, det handlar om hur det är i verkliga livet om man är sjuk. Och det tycker jag man ska tåla. Och fy vad äckligt det är med bebisar som bajsar på sig stup i ett....
    Maggis

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. B.K Halmstad Varför läser du bloggen?
    Skriver du för att göra Gösta och Sonja
    ledsna? Tror du inte att de har nog ändå?
    Visa lite sunt "bonnförstånd" ( Om du kan)

    Försök tänk dej att det kunde vara du.
    Vhg /gulli

    SvaraRadera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  7. Om man retar upp sej på ett inlägg, byt sida eller så finns det ett kryss uppe i högra hörnet, tryck på det och vips är sidan borta. Vill bara berätta att det Gösta går i genom drabbar också många andra cancersjuka. Tror att många som är i Göstas situation får en förklaring på sina krämpor. Har själv följt närstående cancersjuka och första gången stod man rädd och frågande inför alla förändringar som sker med den sjuke. Andra gången var jag mer förberedd, men inte riktigt eftersom förloppet var ett annat.
    Tycker att det är riktigt egoistiska och ondsinta människor som ibland skriver inlägg här, som idag B.K i Halmstad, kan förslagsvis läsa nån annan blogg till frukosten, Stina och Melissa, krysset i högra hörnet finns nog i era webb-läsare också. Man måste inte kommentera om man tycker illa vara om något. Hoppas att ni kan vara till bättre stöd för en egen anhöring, om ni får någon anhörig med cancer som inte går att behandla. Vad har medmänskligheten tagit vägen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Otrolig fegt att angripa folk anonymt.
      Skärpning!

      Melissa

      Radera
  8. Men hallå här allihop...nu börjar de bli sandlådebasis....
    Hoppas Gösta att Du mår bättre nu....
    Och för helsike bry Dig inte om dessa idiotiska kommentarer....ta bort dom...men som sagts tidigare ...har man än gått hört och läst så mycke elakt så sitter de som en tagg i hjärtat....
    Och lägg av och ignorera dessa galningar...de blir bara värre och hårdare ord när man kommenterar idioter...dom ska alltid ha sista ordet....
    Sköt om Dig Gösta..mvh Janne

    SvaraRadera
  9. Hej igen!
    Om man noggrannt läser igenom dagen kommentarer (hittills), så tycker jag att en sådan person som "Maggis" verkar vara särdeles livserfaren och klok person.
    Men för bloggläsarnas skull, borde inläggen vara kortare.
    Beträffande Svens konstiga inlägg, som för bloggläsarna kan kännas jobbiga, tycker jag som "Maggis".
    Att om det är Göstas enträgna önskan att om Sven bidrar med "practical jokes",så är det en sak mellan Gösta och Sven.
    Glöm ALDRIG att bloggen är Göstas.
    Och att Gösta lever på övertid, och behöver allt stöd han kan få.

    Melissa (26, med bruten fot)

    SvaraRadera
  10. Ja, låt Gösta skriva vad han vill, ligger det i hans intresse att låta oss veta att han har byxorna fulla med skit, så go for it!
    Jag har problemet att jag kissar ner mig, flera gånger per dag, har blöjor och äter medicin, men hjälper bara till en viss del. Ni alla här, verkar ta det så naturligt att man pratar om "kiss-och bajs" så därför nämner jag det. Pratar aldrig om detta med nån annars.
    F ö så när min käre son dog i svår cancer blott 19 år ung, var han så förstoppad, trots lavemang, att han kräktes upp ren avföring. Så hemskt, så fruktansvärt hemskt. Har aldrig kunnat prata med någon om detta, det är så hemskt, men sånt som kan hända när man är svårt sjuk i cancer och levern är helt paj. Det går inte i ord att beskriva hur hemskt både han och jag led.
    Gösta får vara "glad" att det är löst, förstå mig rätt.
    Hälsn från en mamma som inte tycker om att vissa gör narr av andra...ex Stina som flina...fult...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vem skrev Detta?

      Radera
    2. Jag är en sorgsen mamma, som skrev detta inlägg.Men som sagt, ni alla i bloggen verkar så naturliga och empatiska, och jag kände, att för första gången kunna tala om detta för någon.
      Hälsningar igen

      Radera
    3. Ja, men var inte anonym!
      Ditt problem bör Du tala med din läkare om.
      Beklagar din sons allt för tidiga bortgång.
      Nu är han i alla fall utan smärta.
      Melissa ( läkarestuderande)

      Radera
  11. JAG KAN GLÄDJA ALLA HÄR ATT JAG TAR LÄRDOM AV ALLA ORD

    JAG KOMMER ATT SÅVÄL SLUTA LÄSA DENNA BLOGG SOM ATT SKRIVA I DEN

    MEN TYVÄRR KAN JAG INTE LOVA ATT GÖSTA OCH JAG SLUTAR ATT SAMTALA MED VARANDRA VIA SKYPE OCH TELEFON

    FJANTEN SVEN

    SvaraRadera
  12. Hej Gösta! Jag kan bara skriva, att jag verkligen lider med dig! Förstår vad du går igenom - (har upplevt det själv), man känner sig verkligen liten! Alla dagar är inte de bästa, men det kommer en morgondag och då förhoppningsvis får du en bättre dag! Till er andra som verkligen begriper vad Gösta går igenom, tack!
    Tack Sonja, att du finns där med Gösta och till er båda:
    Tänker på er!
    Kramar!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  13. Här på bloggen verkar råda mer turbulens än i Göstas kallingar..
    Skämt åsido, diarré brukar ju vara en biverkning av allt för starka mediciner. Man kanske får sätta ut nån medicin, pest eller koleraval. Superdiarré har även jag drabbats av, det stod som en stråle ut mot toa-väggen, usch, så förstår att du har det jobbigt, och att städa upp skiten..är inte heller roligt.
    Soliga hälsningar från Göran i Helsingborg, en "skitgubbe"...

    SvaraRadera
  14. Tänk om inte om hade funnits...om jag istället för att försvara Gösta hade struntat i B:K kommentar och ignorerat den istället, så hade inte denna hemska ordväxling utbrutit som är det som Gösta minst av allt behövde just nu...Förlåt mig Gösta, jag skall vakta min tunga när jag vet vilka känslor som sätts i omlopp. Jannes kloka ord, att ignorera=bästa vapnet det vet jag ju. Men min känsla för rättspatos är så stark..ska försöka lära mig
    Kram till dig Gösta & Sonja
    Maggis

    SvaraRadera
  15. Hej Gösta o Sonja !
    Sänder en varm hälsning till er båda och hoppas ni kan njuta av dagen samt alla övriga här ha en bra dag.
    Jag undrar var det är som utlöst allt detta smutstkastande.Mår jag dåligt av en blogg läser jag inte den och ger ingen kommentar.
    Ha det så gott! Kram från Doris.

    SvaraRadera
  16. Hej Gösta!
    Läste din ursprungstext i dagboken i morse, innan några kommentarer skrivits. Kommer nu hem från en dagsutflykt och ser dagens kommentarsresultat.
    Det jag först och främst vill säga, är att jag hoppas att du mår bättre nu och fått/får den hjälp du behöver.
    Jag läser en massa idiotiska, dumma kommentarer som egentligen bara skulle raderas om du orkar, alternativt kanske Marianne kan radera bort dom, för dom är inte värda att finnas på din fina blogg. Jag tycker det är trist att det finns människor som vill andra illa och som inte ser till Gösta och hans i grunden svåra sjukdom. Tycker också att ni som inte gillar Göstas blogg – lämna den och läs/gör något annat. I övrigt tänker jag inte ge mig in i den negativa skriftväxlingen.
    Men det finns också fina, ärliga, empatiska kommentarer skrivna och jag ställer mig helt bakom er och era kommentarer (skriver inga namn med risk för att glömma någon, ni vet själva vilka jag syftar på). Och Sven – sluta inte skriva!
    Gösta - än en gång så hoppas jag att du mår bättre nu och som du vet så vill vi, dina vänner, här idagboken ditt och Sonjas bästa. Krya på dig!
    Varmaste kramarna från Iris

    SvaraRadera
  17. Sven är snart tillbaka, vars så säker, inte kan han hålla sig härifrån :))
    Danne

    SvaraRadera
  18. Timmen är sen och snart randas en ny dag Gösta och jag hoppas dagen har blivit bättre än den började.
    Dagen idag blir vad vi fyller den med sägs de och om de vore så lätt och enkelt så skulle de inte vara svårt.
    Kram till Dig Gösta och Sonja från Maria.

    SvaraRadera