torsdag 21 juni 2012

Dagboksbloggen

                                                             Torsdag 21 juni 2012 klockan 05.50. Är åter på hemmaplan. Blev hemskickade i går för risken med vinterkräksjukan. Har blivit diabetiker så nu är det lite problem med att ställa in insulindoseringarna. Värdena ligger på mellan 12 till 17-22. Det vill till att dosera rätt. Det var sockret som var den största orsaken. Det tillkom andra saker så det blev flyg med helikopter för brådskans skull. En sådan känning som det blev vill jag inte ha igen. Hade det inte upptäckts så hade det inte varit något kvar. Men nu är vi hemma och det är bra det känns bättre på det viset fast det blir svettningar och yrsel mellan varven. Hoppas på en bra dag för alla och med den något som kan ge lite glädje också. Carpe diem

13 kommentarer:

  1. God morgon Gösta! Är så glad att du är hemma igen, så att du slapp drabbas av kräksjukan också! Men nu har du även blivit diabetiker! Har du inte redan nog att kämpa med, det känns så orättvist! Vet inte mycket egentligen om sockervärden, men förstår att det inte skall hoppa upp och ner. Får du hjälp med att dosera? Nu hoppas jag verkligen, att du slipper uppleva något liknande igen Gösta! Vi är så många här som varit oroliga för dig och naturligtvis Sonja och Marianne med!
    Nu ska du vila upp dig hemma, Sonja kanske är hos dig nu också.
    Skickar med massor med krya-på-dig kramar, ha en så fin midsommar som du kan nu tillsammans i hemmet.
    En trevlig midsommar önskar jag er alla här i bloggen!
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta och Sonja!

    Skönt att du får fira midsommar hemma. Du slipper att lägga sju sorters blommor under kudden för du har ju Sonja!

    Hälsningar från Inga i Västerås.

    SvaraRadera
  3. ....när jag stod där på balkongen för att göra röksignaler till Gösta...ja jag hade tagit två gamla trasmattor som precis som jag sett sina bästa dagar.Mattorna såg ut som två skitiga pudlar som rullat sig i en vattenpöl. Jag gjorde en eld i en gammal plåtburk som jag hittat vid pizzeriean. En stor burk som det stod crushed tomatoes på.
    Jo jag fick till rök, det osade som attan men plötsligt falmmade det till och började brinna....förstås..
    Det gick två minuter så kom brandbilen, det kanckade på min dörr, polisen. "Jaha hur var det här då" brummade en myndig stämma och fortsatte.."Jag tror det är bäst du följer med här"
    Nu sitter jag på Mora polisstation i en cell. Man pratar om pyroman och mordbrand...eller försök till..
    Det ska komma en advokat men jag fattar inte vad det är för kuf....
    Han heter något med Sill....och sky.....Är det för att midsommaren hör ihop med sill
    Sill
    Bär
    Sky
    Ja så någonting lät namnet....
    Jag undrar vad det är för figur som ska föra min talan...

    Gösta min vän....diabetes går då att få fason på ska du veta så det fixar sig. Är ju själv diabetiker men vi får väl kanske börja äta bullar som är osötade....inte så gott men.....

    Carpe Diem

    SvaraRadera
    Svar
    1. En härlig midsommarskröna. Typiskt Svenlindsk....
      Kram Maggis

      Radera
  4. Hej Gösta !
    Nu är vi i samma båt när det gäller diabetes men du har så mycket mer utöver ,så det är tillräckligt för dig.Jag ta insulin morgon och kväll låg på väldigt höga värde i början pendlade mellan 22-38.Hade från början 28 enheter på kvällen och 26 på morgonen. Är nu nere på 16 enheter så det har gått bra.Jag tyckte att kolla åtta gånger per dag med att sticka mig i fingret var jobbigt.
    Men nu kolla jag ungefär fyra gånger i veckan.
    I går kväll satt jag på akuten med sambon i fyra tim. Pacemakern hade flyttat på sig c:a fyra cm,efter alla provtagningar och röntgen fick vi åka hem och återkomma i dag kl.åtta ,fem timmar har vi suttit där i dag innan beskedet kom att han skulle till Länssjukhuset. Vilket vi kunde fått besked om i går eller i dag på morgonen. I bland mal kvarnarna sakta.
    Men skönt att du är hemma och kan fira midsommar med Sonja. Inga goda bullar eller kakor och inga sötsaker.
    Det finns en mjölkchoklad som är sockerfri och är väldigt god även lite annat smått och gott finns.
    Ha det nu så gott det går! hälsningar och kramar till alla här. Doris

    SvaraRadera
    Svar
    1. Doris, en extra tanke till dig och din sambo och jag hoppas din sambo fått den hjälp han behöver, även om det var långsamt-malande kvarnar som var i tjänst på akuten när ni kom in.
      Kram Iris

      Radera
  5. Hej Gösta...och ändå skönt att vara hemma i stugan. Ja, diabetes, jag vet att man kan leva att bra liv med diabetes. Egentligen om man följer reglerna så lever man väldigt hälsosamt. Socker är förrädiskt,men varför är det så gott ? Önskar inte du skulle drabbats av det men man får alltid göra det bästa, försöka i alla fall.

    Midsommar...för mig är midsommarnatten lite magisk och trolsk, älvor som dansar på ängen i dimhöljda slöjor. Och så lupinerna, dessa ljuvliga midsommarblommor som vi plockar på fm och placerar ut i spannar och krukor ute...blåklint inne, midsommarstången(det du, Sven) i keramik och duken med jordgubbar på. Plockar 7 sorters blommor, nypotatis,sill, jordgubbstårta och lite till. Gå en skogstur och titta på den lilla Linnean, vår landskapsblomma som blommar just nu....

    GLAD MIDSOMMAR alla kära vänner
    Kram Maggis
    Carpe Diem !

    SvaraRadera
  6. Medan vi väntar på att stången ska lövas och resas så GÖR DET HÄR TESTET och berätta:

    Det här är sååååå dumt men sant... och det kommer att göra dig
    galen!

    Medan du sitter, lyft din högra fot från golvet och gör cirklar medurs.
    Nu, medan du gör detta, rita siffran "6" i luften med din högra hand.
    Din fot kommer att ändra håll och det finns inget du kan göra åt det!
    Testa nu!!

    carpe diem

    Från sven Lindh en galen diabetiker

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har jag testat och testat och du har rätt. Foten ändrar håll hela tiden, jag fixar inte att göra dessa två saker samtidigt och ändå är jag kvinna!
      Kram på dej från Iris

      Radera
  7. Hej igen!
    Ja du Sven, du får mig att ge upp ett gott skratt, jag prövade testet, det funkade, jag ger mig inte, skall få foten dit jag vill!

    Doris, jag lider verkligen med dig, låter otäckt att pace-makern flyttat på sig hos din sambo! Finns det plats för det? Denna väntan också, ja du ibland mal kvarnarna alltför sakta.

    Nu tänker jag på alla er här i bloggen, alla har vi krämpor, men en så bra midsommar som möjligt det skall vi försöka ha!

    Midsommarkrans och kramar till er!
    Carpe diem!
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta!
    Skönt att du fick åka hem så du slipper kräksjukan. Men det var ju mindre kul det här med diabetessjukan, fast det rättar dom säkert upp ganska fort med inställning av insulinet. Och det var ju tur dom tog helikopterflyg till sjukhuset, så du kom under vård snabbt.
    Nu hoppas jag din dag varit så bra den kan och att du fått lite glädje i tillvaron tillsammans med din Sonja.
    Instämmer med övriga här om en trevlig och skön midsommar till oss alla, med eller utan midsommarkrans. En sillbit ska vi väl ha med sedvanliga tillbehör, eller hur?
    Har dina underfundigheter Sven, du är makalös! Ett gott skratt förlänger ju såväl mungiporna som livet. Har inte gjort testet ännu, men ska ge mig på det om en stund bara rygg och ben vill vara med mig.
    Krya på dig Gösta, trevlig midsommar, varma kramar till dig och de dina och till alla övriga som läser och skriver här i bloggen från Iris!

    SvaraRadera
  9. Doris...ibland blir man förbaskad på sjukvården också, man ser själv hur det skulle kunna organiseras på ett enklare sätt. Jobbigt att sitta och vänta så länge när man inte mår bra. Jag har heller aldrig hört talas om en pacemaker som flyttat på sig. Hoppas att det löst sig på bästa sätt...och bra att du delar med dig med små tips till Gösta, som i det här fallet sockerfri mjölkchoklad, särskilt om man är (som jag t.ex) en gottegris.
    Kram Maggis

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta!
    Skönt att Du är kommen hem igen o förhoppningsvis slipper kräksjukan! Diabetes har även jag. Tar tabletter morgon, middag, kväll och även insulin för natten. Jag tycker
    faktiskt det går ganska bra när man bara får ställt in medicineringen. Men jag håller med övriga att Du har redan tillräckligt med sjukdomar men man väljer ju inget själv utan man
    får göra det bästa av det hela.
    Nu önskar jag Dig, Sonja, Marianne och alla andra en Glad Midsommar!
    Kramar från Elisabeth, en medmänniska från Skåne

    SvaraRadera