måndag 30 augusti 2010

Ämnesval

Måndag 30 augusti 2010. Natten har varit lugn. Det är skönt att sömnen fungerar fast det varit flera sömnstunder under dagen. Om man går ut och får frisk luft blir tröttheten mycket godare. Nu får det vara nog om tröttheten. Vädret nu under natten har varit halvmulet och svalt bara 4 grader så det är nog hösten som kommit. Tänk att har man ingenting att prata om så är vädret direkt på samtalslistan för det måste sägas någonting. Egentligen finns det så mycket att prata om men det är svårt att ta upp något ämne. Så det får anstå till en annan gång. Carpe diem    Klockan är 04.13

4 kommentarer:

  1. Morrn Gösta. Känns bra, att du haft en lugn natt och jag håller med dig. Vi måste nog acceptera att det har blivit höst. Det är samma sak varje år - svårt att inse att sommaren är över.
    Att hitta samtalsämnen att skriva om, kan vara knepigt ibland. Bland mina vänner talas det bara om två saker: valet och svamp- och bärplockning! I år kommer valet att bli knepigt för många, speciellt för dem som röstar för första gången.

    Idag ska jag i alla fall försöka ta mig ut i skogen och se om jag hittar kantareller. De är de enda svampar jag kan plocka utan att göra misstaget att få med något oätligt!
    Jag hoppas dagen blir lugn och fin för dig, Gösta. Du har gjort en prestation som klarat av den långa resan med din dotter, upplevt och sett så mycket. Du måste vara otroligt stark som gjorde det!
    Skickar med många kramar och ett carpe diem.
    Christina i 9-gradigt Västerås

    SvaraRadera
  2. Christina, plocka brunsopp. Enkel att hitta, finns i massor, enkel att kontrollera, tryck bara med fingret under hatten, blått märke = brunsopp. Den är stor, matig och god. Nästan ingen plockar den. Hitta bild på nätet.
    Kjelle

    SvaraRadera
  3. Tack Kjelle, det ska jag komma ihåg. Ska kiolla på bild också.

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta ! Här skiner solen i dag så det känns lite bättre på det området.Känns annars som att det är förkylning på gång. Hopps att det inte bli långvarigt.Vill ut och plocka lingon och även blåbär.
    Vädret är ett återkommande samtalsämne. Det händer att samtalsämnet tryter i bland och då bli det hälsa och väder man prata om.Nu är Värnamodagarna över och allt rullar på som vanligt och skönt är det.Det bli för mycket av det goda i bland.Särskilt när man bor nära centrum blir musiken från olika pubar och öl-tält ganska så på trängande.Men visst kan det vara ett kul inslag i vardagen.Man har chans att får njuta av olika maträtter och socialt umgänge och när man känner för det så kan man gå hem och njuta av lugnet.
    Ha det nu så gott hoppas att du kan njuta av dagen och alla trevliga minnen från din resa. Kram och hälsningar Doris

    SvaraRadera