torsdag 16 september 2010

En septembermorgon

Torsdag 16 september 2010. Natten har varit lugn. Torsdag morgon det är mörkt ute och allt verkar så stilla. Men i naturen är det bråttom. Det gäller att hitta ett bra gömställe innan alla hundar och jägare kommer och stör friden i sin jakt på älg. Ungefär så kan det tänkas att det är så här i gryningen. Det är märkligt hur inrutad varje årstid är med sina olika saker som ska ske just vid de olika årstidsväxlingarna. Men det är väl för att vi ska kunna skilja på de olika årstiderna. Många saker kommer nog från bondepraktikans tid med de saker som håller oss daterade på vilken tid det är. Carpe diem             Klockan är 04.32

4 kommentarer:

  1. Visst är det underbart att bo i ett land som faktiskt har 4 årstider :D. Man njuter av varenda en, även om man ibland längtar lite mer efter någon av dem :). Alla 4 har sin charm ! :).
    Ha en fin dag Gösta !

    SvaraRadera
  2. God morgon Gösta! Skönt att läsa att du har haft en lugn natt. Du beskriver på ett så fint sätt hur en septembermorgon i naturen kan vara. Ja, jag håller med dig att i den gamla bondepraktikan fanns det gott om händelser som lärde oss hålla reda på tiderna.
    När man som jag bor i en större stad märker man inte av natur och jakt på samma sätt, man ser att dimmorna som skyar på morgoen, vinden som får gulnande löv att falla till marken. Hösten är en fin tid, Gösta! Jag gillar färgerna och soliga dagar den höga friska luften!
    Idag verkar det bli både blåsigt och regnigt här, blir nog litet innesysslor för min del.
    Hoppas din dag blir lugn och att du kan koppla av och bara ta dagen som den kommer, alltså: carpe diem!
    Varma kramar Christina, Västerås

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta ! Allt gott natten varit lugn för dig. Skönt.Här ömsom regnar det men emellanåt tittar solen fram och då är det gott väder.Har varit ute i lite små ärende och samtidigt druckit kaffe hos min dotter.Annars går det i lugnets tecken.Skulle egentligen varit en bakardag.Men då vill jag komma i gång på morgonen och så blev det inte.Bullarna är helt slut och brödet också.Men får göra ett tappert försök i morgon.Har älgjakten kommit i gång, här är det någon gång i mitten på oktober.Då får man hålla sig borta från skogen. Ha det så gott och hoppas på en lugn natt för dig.Kram och hälsningar Doris.

    SvaraRadera
  4. På ett sätt älskar jag hösten. På något sätt kommer man till ro. När man tittar ut genom fönstret och ser dessa underbara färger i sprakande rött o orange.Och att få tända lite ljus i mörkret inomhus, gör att trivseln sprider sig i kroppen.Hoppas du också kan känna lite så.
    Varma kramar från Maggis

    SvaraRadera