onsdag 15 september 2010

Mot hösten

Onsdag 15 september 2010. I går regnade det nästan hela dagen och blåste kallt. Det märks att hösten håller på att smyga sig på oss. Förhoppningsvis kan det bli någon solskensdag ännu. Nu när hösten kommer så blir det påverkan på sinnet också det är lättare att deppa till. Då gäller det att kunna plocka fram något av det ljusa som hänt under sommaren. Men tyvär finns det människor som rasar ner och får det jobbigt. Ett tack till Maggan som handlade så rådigt. Det var ett gott initiativ. Vi skulle nog ställa upp lite mer för varandra i vardagen så skulle nog livet bli lite lättare. Carpe diem          Klockan är 04.13                              Ps. Natten har varit lugn. Ds

4 kommentarer:

  1. Morrn på dig Gösta! Vilken fantastisk bild du låter oss få ta del av! Jag fick direkt en tanke när jag såg bilden: två storheter, färjan och den store Gösta! Man brukar säga "den lilla människan", men för så många är du en stor, stark och otrolig människa Gösta!

    Ja du det regnade mycket här i går med, man blir trött och visst är det höst nu. För mig innebär det mera bokläsning, musiklyssning och korsordslösande. Häromdagen fick jag höra från en person som är född långt söderut, att vi har våra årstider! Många förvånas, när man talar om detta. Visserligen har gränserna suddats ut mellan årstiderna, men de finns här och nu är vi inne i hösten.

    Jag hoppas, att det blir uppehåll och kanske litet sol, så du kan komma ut litet. Plockade in de sista vilda blommorna jag hittade i tisdags, de blev en påminnelse om den sommar vi haft.
    Många kramar och carpe diem!
    Christina, V-ås

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta!Jag tycker om hösten när man kan tända ljus och mysa till det.Men varje årstid har sin tjusning. det är väl det som är skönt med vårt Sverige med växlande årstider.Nu får vi ta fram våra bilder från sommaren och minnas tillbaka.Du har väl många trevliga bilder att titta på och tänka tillbaka på allt trevligt du varit med om.I dag hade jag tänkt ta en tur till lingonskogen,men det blev ej så.Regn och blåst hela dagen.Får bli lite läsning och korsord och sitta inne och njuta.Ha det så gott kram och hälsningar Doris

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta!
    Hoppas allt är bra och att vädret är bättre hos Dej än här nere i Skåne. Det har varit ömsom sol o regn i dag. I kväll har vinden tilltagit o det regnar. Riktigt busväder!
    Skönt att vara inomhus -men det är det fler som tycker! Det satt en mus i fällan så jag har satt upp den igen med nytt bete. Möss gillar jag absolut inte!!!
    Ha en skön kväll och natt!
    Kram Elisabeth, en medmänniska från Skåne.

    SvaraRadera
  4. Godkväll Gösta,

    Höstvisa som jag älskar och här lägger ut några av dess rader om så bara påminna oss själva om hur skört livet kan vara:

    Vägen hem var mycket lång och ingen har jag mött, nu blir kvällarna kyliga och sena.
    Kom trösta mej en smula, för nu är jag ganska trött, och med ens så förfärligt allena.

    Jag märkte aldrig förut, att mörkret är så stort, går och tänker på allt det där man borde.
    Det är så mycket saker jag skulle sagt och gjort, och det är så väldigt lite jag gjorde.

    Skynda dej älskade, skynda att älska,
    dagarna mörknar minut för minut.
    Tänd våra ljus, det är nära till natten,
    snart blir den blommande sommaren slut.

    Jag önskar dig en god natt och ännu en dag av glädje. Tack för att du orkar skriva och berätta om dina dagar.

    Kram
    Ramona

    SvaraRadera