söndag 10 oktober 2010

10-10-10

Söndag 10 oktober 2010. Observera att i dag är det bara tior. Undrar om det blir en speciell dag? Kanske det går att tro på ödets positiva inverkan? Hur det än blir så kommer dagen att både komma och gå utan att vi kan göra speciellt mycket åt den. Men vi kan ju få inbilla oss att vi har den kraften. Natten har varit lugn. Carpe diem        Klockan är 04.08

6 kommentarer:

  1. Godmorgon Gösta längesen jag skrev nu, men jag läser din blogg när jag får tid över, har haft lite mkt omkring mig ett tag nu, som du säkert läst på nätet så har det hänt väldigt mkt hemskheter i Gbg otroligt med våld på unga människor, så människorna är trötta på att politikerna inte gör något för ungdomarna, för ett tag sen så va det ju fackeltåg 2000 slöt upp för Elin som blev mördad, o nu den 23 okt så blir det stor manifestation på Gustav Adolfs torg för alla som bragts om livet, idag skulle ju det bli skallgång efter en ung grabb, men dom hittade honom i älven igår, Fb har en stor genomslagskraft när det gäller sånt här.
    Sitter o tittar ut o ser sådana fina färger på träden hösten är fin ser även att solen kommer att lysa idag med, kan ju alltid hoppas att det blir lika varmt som igår,om du inte skrivit att det är 10-10-10 idag så hade jag missat det, kanske skall köpa en lott o se om man har tur.
    Ha nu en riktigt bra söndag. Carpe diem
    Kram Barbro Göteborg

    SvaraRadera
  2. God morgon Gösta! Ja du skriver 10-10-10, det tänkte jag på igår. En av mina döttrar har födelsedag idag och för henne har detta datum alltid inneburit att något hänt. Inte bara födelsedagsfirande. Man talar mycket om jämna, lika siffror i tretal....
    Håller med Barbro, att det händer så mycket otäcka saker runt omkring oss. Man ställer sig frågan: varför? Man får nog aldrig ett rätt svar, tyvärr.
    Du har haft en lugn natt och det är skönt att höra. Jag tror, att varje dag blir som man själv gör den, Gösta. Jag hoppas, att din dag blir trevlig, att du imorgon kan skriva - det blev en bra dag igår.
    Det är kyligt ute här, bara 5gr och kanske chans till sol.
    Ha det bra, skickar med många varma kramar och idag verkligen ett carpe diem!
    Christina i Västerås

    SvaraRadera
  3. Svenpa Herbertius Oskarius Lindh10 oktober 2010 kl. 11:56

    Sven Lindh i Mora här
    Apropå 10 10 10

    Vad är 101010?
    1979 gav Douglas Adams ut boken "Liftarens Guide till Galaxen". I denna berättas om en dator som byggs för att räkna ut svaret till den Yttersta Frågan om Livet, Universum och Allting.

    Datorn finner att svaret är 42.

    I och med att datorer räknar med 1:or och 0:or borde talet ses i binär form. 42 blir binärt 101010, och vad är detta annat än ett datum?!

    Datumet 10/10/10 infaller en gång i århundradet, och nästa datum är den 10 oktober 2010!

    Kom ihåg att ta med dig en handduk!

    -------------

    http://kamera.mora.se/skidstadion.php

    På ovanstående länk kommer jag att gå i passgång över planen cirka 12.45-13.15 idag den 101010

    Kom ihåg att livets mening är 42 alltså 101010

    Visst är det märkligt och just idag detta århundrade

    Nu lämnar jag Er att själva tänka och filosofera över detta. Gösta gjorde det redan mitt i natten han...jämtgubben och filosofen...

    Allt gott till Er alla
    måtte inte snön snart falla
    säger svenpa
    till morgonens ensamma frukostfralla

    Tjingelingeling till dej
    och tjingelingeling till dej
    och tjingelingelej
    till väldens allra bästa tjej

    ...som M Viby sjöng i filmen Dolly går köksvägen

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta ! vi får se var dagen bär i sitt sköte.Troligen går denna dag också till ända.I går var jag på dragspelsunderhållning (inte endast dragspel)Det var duktiga spelare av olika instrument men övervägande dragspel. Alltid glatt och trevligt och njutbart.Sång och musik i fyra timmar med avbrott för kaffe.Många mäniskor som samlas från olika delar av landet.Tidigare om åren deltog vi i olika dragspelsstämmor från norr till söder.Jag är allätare när det gäller musik (inte den nya dunkadunka underhållningen) där går gränsen.Här är det en fin oktoberdag med sol och klarblå himmel.
    I dag har jag en riktig slappardag,det är skönt.Hoppas att du kan njuta av dagen och att det bli en bra natt för dig.Natten till lördagen hade jag en dålig natt och då är det bättre att stiga upp och läsa eller lösa korsord tills sömnen behagar återkomma.För dig är det väl många sömnlösa stunder men hoppas att du kan vila på dagen och kanske slumrar till en stund.Du behöver all vila du kan få.Ha det så gott! Kram och hälsningar Doris

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!
    Här en hälsning på 10-ornas dag från ett soligt småland. Men i natt har det varit frost för förta gången hos oss, så nu är verkligen hösten här.
    Den här dagen har kommit och snart gått också utan att något revolutionärt hänt. Lugn och harmoni har präglat dagen hos mig. Hoppas det varit lika hos dig. Nu blir det lite fika och sen en liten rundvandring på tomten innan mörkret börjar falla så sakta.
    Hoppas du får ännu en ganska så lugn natt, så läses vi i morgon.
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!
    Hoppas dagen har varit bra!
    Vädret, här i Skåne, har varit vackert i eftermiddag men kallt! Hoppas Du också har fått se solen i dag.
    Jag önskar Dej i lugn natt och ser fram emot att få läsa Din dagbok i morgon.
    Kram Elisabeth, en medmänniska från Skåne

    SvaraRadera