tisdag 12 oktober 2010

Livet

Tisdag 12 oktober 2010. Att bara finnas är ett under i sig. Sen vad det blir avgör vi själva i hög grad. Med allt vad vi lär oss ska vi forma ett liv som är vårt eget. Vi kan inte kräva att någon annan ska leva det åt oss. Många gånger skyller vi på andra att våra liv blivit som det är. Vi vill försöka slippa stå för att det blivit som det blev. P.g.a olika levnadssätt blir ju livet olika för alla och det gör ju att det finns den variationen som är bland oss. Hela levnaden kommer att finnas med oss hela tiden och vi kommer att minnas de olika tiderna med både behag och obehag. Natten har varit lugn. Carpe diem            Klockan är 04.12

5 kommentarer:

  1. God morgon på dig Gösta, skönt att natten varit lugn för dig.
    Som vanligt skriver du så kloka ord som manar till eftertanke. Jag tror att vi alla någon gång under livets gång ställer oss frågan: gör jag rätt, kunde jag gjort något annorlunda? Vi ställs hela livet inför många vägval. Ibland tillåts man påverkas av omgivningen och det kan bli fel. Att vara stark, stå för sina åsikter kan ibland vara svårt, man vill inte "sticka ut". I sådana fall kan det bli ett beslut man tar som man senare upptäcker var ett oklokt beslut.
    Precis som du skriver, tänker man tillbaka hur ens liv blivit, vad man gjort för val. Till syvene och sist är det enbart man själv som gör valen. Jag skulle kalla det att man gör sin egen revision, vad blev bra, vad kunde jag gjort annorlunda. Man minns glada stunder, trevliga händelser, men även de mörka och dystra. M a o detta är livet, Gösta.
    -Ja, alla har vi gjort våra vägval till både det bättre och sämre, endast vår livserfarenhet talar om: gjorde vi fel eller rätt?
    Många tunga tankar Gösta, men det är bra, att man då och då ser tillbaka och minns.
    Jag hoppas att du får en bra dag, kanske kan du ta en promenad med Rulle och få litet extra energi och frisk höstluft.
    Skickar med många kramar och ett carpe diem.
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta!
    Dina tankar är så sanna! Att leva i nuet och ta vara på de små händelserna även om livet är jobbigt. Så är det frö mig med!!

    Kram Inga

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta! Ja du har rätt i det du säjer.Jag tänker ofta på, varför gjorde jag inte de.Nu är det försent tycker jag. Fast det är aldrig försent säjer dom.Det var ju lättare förut att gå utbildningar, nu får man ju inte studiobidrag.Man får väl vara nöjd ändå. I dag skiner solen, så jag ska ut o sätta mig. Kramar från Lilian

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta.Vilken underbar filosof som bor i dig...Varma Kramar
    Maggis

    SvaraRadera
  5. Gösta, du är så klok, så klok. Och dina ord berikar oss mer och mer för varje dag och öppnar såväl våra ögon som sinnen!
    Hoppas din dag varit lugn och att du haft det så bra du bara kunnat.
    Önskar dig en god natts lugn sömn så ser jag fram emot morgondagens visdomsord från dig.
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera