lördag 9 oktober 2010

Valmöjligheter

Lördag 9 oktober 2010. Varför tar man alltid den lättaste vägen när man möter svårigheter? Om det kunde bli samma resultat genom den svårare vägen? Egentligen skulle kampen ge större tillfredsställelse om man tog den svåra vägen. Att ha fått kämpa sig till resultatet i stället för att få resultat den lätta vägen. När det gäller sjukdom är det inte många möjligheter utan där gäller vad som står till buds i kampen. I sjukdom är det oftast den svåra vägen som gäller för det finns inga genvägar. Men det finns andra situationer i livet som har valmöjligheter och då blir det oftast den lätta vägen man väljer. Natten har varit lugn. Carpe diem        Klockan är 04.14

2 kommentarer:

  1. Morrn Gösta! Så bra, att du har haft en lugn natt. Det du skriver idag är så klokt och manar till eftertanke! Jag fick läsa det flera gånger och verkligen tänka efter. Människan har en förmåga, att i vissa situationer välja den lättaste och enklaste vägen ut ur situationen, men.... När det gäller situationer som man inte kan själv rår på, deå blir läget ett annat. Man ställs plötsligt inför ett annat val. Man upptäcker, att man kan ha haft andra valmöjligheter tidigare i livet, man värdesätter det som man tidigare tagit som naturligt. Man gläds åt händelser man trodde man glömt, uppskattar minsta lilla sak som händer nära en. Jag skriver detta av egen erfarenhet Gösta. Jag är själv inne på den "svåra vägen", uppskattar allt vad min dag kan ge. Man blir ödmjuk och nu när jag lärt "känna" dig via dagboken, ser jag vilken enorm styrka du har Gösta. Du tog tag i den svåra biten, att återuppta kontakten med din dotter, hennes mor. Denna styrka har givit dig så mycken glädje, många upplevelser och möten denna sommar!
    Nu hoppas jag, att dessa minnen hjälper dig när dagen blir lång och höstmörkret faller ute. Kanske någon tittar in för en pratstund. Skickar med många kramar och ett carpe diem!
    Christina

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta!
    Blir så glad varje dag när jag läser att du haft en lugn och bra natt! Det behöver du och jag unnar dig det verkligen.
    Svåra vägen contra lätta vägen skriver du om. Och visst är det så att man oftast väljer den lättaste vägen ut ur saker och ting. Kanske inte alltid då till den nytta man i förlängningen kunde uppnått om man istället valt den svåra vägen. Är man sjuk måste man finna sig i de villkor som står till buds, och man tar tacksamt emot den väg som bjuds, och försöker göra det bästa av situationen. Du om någon har gjort något som vi alla avundas dig i och med att du tog kontakt med Marianne och hennes mor och knöt ihop den säcken igen på ert eget vis. Det om något var säkerligen ingen lätt nöt att knäcka och framför allt att våga välja den vägen. Men du är ju en stark person, så som jag och vi lärt känna dig via etern.
    Jag hoppas du nu får en bra dag idag, att solen skiner även på dig precis som den gör hos oss, här är en underbar höstdag!
    Många varma kramar till dig från Iris

    SvaraRadera