fredag 23 mars 2012

Dagbloggen

                                                                   Dagbloggen 23 mars 2012. Det har varit en dag med de vanliga fredagsbekymren. Vecko och helghandla för Sonja. Nu blev det lite extra för hon åker hem för att få hjälp med konvertering av hjärtat nästa vecka. Det blir ju lite tomt men det kommer nog att gå bra. Carpe diem                                                            Klockan är 23.52

4 kommentarer:

  1. Hej Gösta o Sonja !
    Kl är nu 0.6.20 I dag blev det tidig morgon 0.5.10.Skönt att komma upp och njuta av morgonen. Kl 9.00 ska jag vara i Andra Hands butiken men det bli bara ett pass på två timmar.
    Sedan är det dags för promenad i det fina vår- vädret. I går blev det sex km det kändes i dom gamla skankorna men det var skönt.
    Förstår att det bli tomt nu när Sonja åker hem.Men hon är snart tillbaka.Skönt att hon får den hjälp hon behöver och det skall visst var en lätt behandling.
    Jag fick ett meddelande att jag skulle gå igenom konvertering av hjärtat, men mitt förmaksflimmer är mycket bättre.Äter varan och två andra tabletter som jag skall fortsätta ett tag till med.
    Jag önskar Sonja lycka till och det kommer att gå bra.Känner flera som fått den behandlingen och det har hjälpt.
    Hoppas att du och Sonja får njuta av dagen och vårvädret att du skall kunna vara ute en stund.
    Nu får ni har det så gott tillsammans och även alla ni övriga här i dagboksgänget.
    Kramar och hälsningar från Doris

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta, Sonja och alla andra vänner här!
    Jag förstår så väl, att det kommer att kännas tomt när Sonja åker hem. Jag måste erkänna, att jag inte vet mycket om denna behandling, måste läsa mer om vad det innebär.
    Doris, glad att höra att ditt förmaksflimmer är mycket bättre, du får fortsätta med tabletterna tills du hör något annat.

    Jag önskar Sonja och Doris lycka till med sina behandlingar, och snart Gösta är Sonja tillbaka igen.

    Idag blir det att försöka lösa Melodikrysset igen, undrar om du Gösta löser det tillsammans med Sven och Sonja?
    Ha en riktigt bra dag nu allesammans, ta hand om er!
    Carpe diem!
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  3. Har läst delar av en uppsats om betydelsen av att skriva blogg el dagbok vid sjukdom. En professor i psykologi gjorde upptäckten att de som höll sina upplevelser för sig själva hade ett sämre psykiskt mående än de som delade sina upplevelser med andra. Om man sätter ord på svåra upplevelser blir man mindre orolig över det man bekymras över. Undertryckelse av känslor o tankar kan vara skadligt i detta sammanhang. Skrivandet har bevisad stress & ångertsdämpande effekt. Han anser att man kan påverka sitt tankemönster och hur man ser på sig själv genom att skriva om det som oroar en. Genom terapeutiskt skrivande uppnår många hälsbringande effekter. (forts. följer)

    Så bra Gösta att du började blogga om din sjukdom. Så mycket sympatier och vänner du fått och möjligheten att dela med dig. Är så glad för din men också för vår skull.

    Vårtecken: Varit i stan idag, folk gick i shorts och kortärmat, satt på bänkar och åt glass och på vägen blev vi omkörda av motorcyklister och raggarbilar. +15 gr + sol.
    Må så gott och en trevlig kväll till er alla
    Snart är Sonja tillbaka hos dig igen
    Stor kram
    Maggis

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!
    Håller med Maggis o övriga: Du är otrolig och jag är så glad över att kunna läsa Din dagbok
    varje dag!
    Här i söder har vi haft dimma o grått hela dagen. Solen har vi inte sett till.
    Hoppas Sonja fort blir hjälpt och är hon snart
    är hos Dig igen!
    Kramar till Er alla från Elisabeth, en medmänniska från Skåne

    SvaraRadera