onsdag 28 mars 2012

Dagboksblogg

                                                                 Dagboksblogg 28 mars 2012. I bloggen noterar man grynnor och skär. Nu i dag kom en stor grynna från Säffle som jag hoppas inte hade den mening som jag uppfattade den. Det vore förargligt om det vore så. Här har det varit mulet och blåsigt .Carpe diem                              Klockan är 23.36

21 kommentarer:

  1. Hej Gösta !
    Kl är 06.00.Tråkigt att konverteringen inte blev av för Sonja.Men hoppas att värdena skall rätta till sig så hon får komma hem till dig till påsk.
    Förstår att det är tyst och ensamt när du inte har Sonja hos dig.
    Tänk man sluta aldrig att förvånar sig över vissa människor,hur tanklösa och sårande dom är.
    I stället för att glädjas med dig och Sonja att ni får vara tillsammans.Men bryr dig inte.
    vi som skriver i din blogg och lärt oss känna dig under skrivandets gång och blivit dina vänner,gläds med dig att du har din dotter med familj och Sonja som kan vara hos dig.
    Jag har passat mitt lilla barnbarnsbarn tretton månader några dagar och det har varit mysigt.
    Men det kändes vemodigt samtidigt när man satt med det lilla charmtrollet, var är det för värld han kommer att möta i vårt Sverige, ett människoliv har inte längre något värde för en del personer,vem kan man lita på då man dagligen läser om mord,oärlighet och hårdhet,avundsjuka hos vissa människor.
    I bland undrar man finns det bara ondska, men så är det inte det finns faktiskt godhet i allt eländet.Den godheten och kärleken skall vi inte spara på utan dela med oss av till andra.
    Nu hoppas jag Gösta att din dag bli så bra som möjligt och att du snart har Sonja hos dig igen.
    Tänker på er båda och även på övriga i vår dagboksfamilj. Saknar Inez här på bloggen. Hoppas att allt är bra med henne.
    Kramar och hälsningar från Doris.

    SvaraRadera
  2. Men oj så tokigt det kan bli. Menade inte alls att vara elak. Menade bara att han ska vara gla som har någon som kommer till han. Ingenting annat. Ber om ursäkt för att det verkade så elakt.
    Erik i S.

    SvaraRadera
  3. Gomorron Gösta och alla andra vänner
    Tänk vad en mening kan missuppfattas, att man egentligen menar något helt annat fast det blir feltolkat. Det kanske är lättare att misstolka på nätet än i det vardagiga samtalet där man har mer nyanser, tonfall m.m. Om inte du Erik hade förklarat dig hade jag nog också tolkat det som lite missunnsamt. Så bra att du talade om vad du menade i stället.

    Igårkväll hade vi världens oväder här i Småland. Störtregn blandat med snö, och stormvindar, saker blåste omkring. Men idag är det lugnt och fridfullt igen, sol och 5 plus än så länge.
    Verkligen aprilväder fast april inte är här riktigt än....

    Ha en underbar dag alla och försök att tänka positiva tankar och Sven, nu börjar vi sakna dig också här...
    Stor Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  4. Morrn Gösta och alla andra kära vänner här! Ja Gösta jag fick en chock när jag läste vad som skrevs i bloggen igår! Många gånger kan ord såra människor mycket djupt, om man inte är säker på att man formulerat sig rätt.
    Jag hoppas, att du hört från Sonja något, tänker så mycket på er båda nu, förstår att du har det jobbigt, men Gösta, Sonja ä snart tillbaka och då blir det glädjefnatt i huset!

    Igår hade vi vårt lilla musik-café igen, det regnade ordentligt, blåste, men det kom trogna besökare och lyssnade till musikanterna. En av dem är 88 år gammal, han berättade historier från Norrland, spelade munspel, även dragspel förstås. Allsången gillades av alla och det var en god stämning. Kaffe med hembakt bröd gjorde kvällen till ett fint minne!

    Idag är det soligt men kallt här, ännu bara 5 gr och tydligen blir det en kylig period nu veckan ut.
    Skall på min årskontroll hos läkaren idag, EKG, blodtryck och sådant, bra att man blir "genomgången".

    Nu ska ni ha en bra dag alla mina vänner. Även om det finns saker att oroas för, så glöm inte det lilla leendet - då kommer solen fram i mångas ansikten!
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!
    Jag brukar "titta till dig" varje morgon och har så gjort i flera år. Du och Sonja är helt enkelt med mig i mina tankar dagligen.

    Därför satt även jag här som en fågelholk när jag lästa orden från Säffle.
    Men tydligen blev det att vi läste fel "mellan raderna". Heder åt honom att han kunde be om ursäkt..

    Hoppas på det bästa för Sonaj och dig.

    Kram från Margareta

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta! Vad jag blev glad när jag såg att ja missuppfattade Erik i Säffle ,Heder åt honom att han berättade vad som var rätt. Ha det bra Erik hoppas du återkommer. Gösta har du kammat( stråna) du hade ju klippt dej igår ,något blev det väl kvar KRAM från Gulli

    SvaraRadera
  7. Till Cristina/ Västerås.
    Tack för din omtanke, jag mår ganska bra just nu
    vissa dagar är jobbiga man vänjer sig ju.KOL är inte KUL
    Ha det bra ska baka äpple kaka .Välkommen om några timmar /Gulli

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta hoppas att natten gett Dig lite styrkesömn som man så väl behöver när man är sjuk.Och hoppas allt ordnar sig för Sonja så hon snart är hos Dig igen.
    Ibland kan ord bli så fel men nu tycker jag att de är färdigtjatat om de.
    Jag saknar så många som skrev förr i tiden på Din blogg då de var lite mer variation på skrivandet.Men kanske de är så att Du har kontakt med dom på annat sätt.Eftersom jag inte har någon mailadress till Gert som skrev för en tid sen så skulle jag bara vilja fråga genom Din blogg hur de är med han.Om Du har kontakt med Gert skulle jag vilja låna Dig och skicka en hälsning till Gert.
    Med hälsning från Lelle i Götet.

    SvaraRadera
  9. Hej Lelle!
    Jag har fått följande adress av Gert för länge sedan:
    gert.ivar@hotmail.com
    Han har svarat några ggr för länge sedan, men nu har jag inte fått några svar.
    Hoppas, att allt är väl med honom.
    Ha det.
    Christina V-ås

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Christina jag tänkte närmast på Gert som skulle få cellgiftsbehandlingen för några veckor sen..om jag minns rätt befann han sig på ett sjukhus i närheten av Stockholm.
      Men tack iallafall.

      Radera
  10. Hej Sven i Mora här
    Allt är okej med mej och jag läser varje dag här i bloggen. Gösta-Gulli och jag har dagliga kontakter och nattmöten via Skype.
    Jag har dessutom satt upp en regel för mej själv: JAG SKA INTE SKRIVA I BLOGGEN FÖRRÄN DET ÄR MINST FEM...5 MÄN TILL SOM VÅGAR SIG FRAM. Nästa inlägg från mej kommer då FEM andra män vågat lämna en kommentar i bloggen. Jag vill således att fler män ska komma in i bloggen.

    Ha det

    Varpe Diem......som käringen vid vävstolen sa

    SvaraRadera
    Svar
    1. God middag Gösta följer dagboken så gott som varje dag i Din kamp mot sjukdomen.
      Och förundras hur man orkar att skriva som Du gör.
      Hej Sven jag ställer upp på de som Du skrev om att flera karlar måste kliva fram och våga göra sin röst hörd.Lite mera karl prat skulle väl göra susen oss karlar emellan.
      Var är Helge och alla andra karlar som skrev förr men de kanske är så att dom bakar muffins och står i nu till påsk.
      Och Gösta är de nån från hemtjänsten som kommer och hjälper till med de vanliga bestyren nu när Sonja inte finns där hos Dig.
      Om jag bodde närmare så skulle jag gärna ställa upp och hjälpa till men de är svårt när man bor långt bort.
      Många hälsningar och tankar går till Dig från Sigge utanför Örebro.

      Radera
  11. Tycker generellt sett att alla här på bloggen är snabba på att läsa in allt som elakt om det inte kommer från någon inom blogg-familjen.
    .
    Kanske det är därför som vissa inte skriver längre....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej du anonyme.De är så lätt att bli feltolkad om man sitter och letar fel.
      Jag ser fram emot att Gösta får fler olika kommentarer från flera människor och från flera ställen i Sverige och världen.
      För Du har gjort så mycke för så många Gösta.
      Varm kram till Dig från Greta i Roslagen

      Radera
  12. Hej alla. Kan tala om att Sonja kommer hem i morgon för det måste gå minst tre veckor med godkänt prov innan en konvertering kan göras.Det innebär att det kan bli tidigast 24 april. Det blir ett uppskov på några veckor. Erik tack för tillrättavisningen. KRAM och CARPE DIEM från Gösta

    SvaraRadera
  13. Hej Gösta...så innerligt glad jag blir för Eran skull..Var rädda om varann...Stor bamsekram Ulla

    SvaraRadera
  14. Hej på er alla....bra att det kommer in karlar på bloggen också. Sven har nog känt sig lite ensam även om han är feminist. Jag för min del har alltid trivts bra bland män och jobbat med män och kommit bra överens. Jag ser inte heller så stor skillnad på "karlprat" el "kvinnoprat" för människor är vi alla oavsett kön. Sigge, du tycker nog att det är för mycket "kärringprat" här med muffinsrecept och allt, men något recept om året är väl inte fy skam, det finns män som gillar att baka oxå(skämt åsido)....
    Med lite mer blandning av män/kvinnor blir det mer spännande även här på bloggen, så är det överallt i samhället

    Jag har inte heller uppfattat att vi som är Göstas läsare "letar" efter elaka kommentarer. En helt ny och absurd tanke. Synd om det uppfattas så i så fall....

    Gösta,hoppas att din dag förflutit på bra utan Sonja men med hjälp från hemsjukvården. Hoppas hon snart är tillbaka hos dig igen och att hon då mår bra och fått sina problem åtgärdade

    Kram Maggis

    SvaraRadera
  15. Himmel Gösta...jag läste inte din kommentar förrän jag skickat iväg min. Härligt, då får ni rå om varandra riktigt tills tidigast 24 april Vad MÅNGA kommentarer det blivit idag
    Carpe Diem !
    Kram/ Maggis

    SvaraRadera
  16. Hej Gösta!
    Måste bara skriva och säga hur glad jag är för din och Sonja´s skull! Så härligt, att hon kommer hem imogon! Förstår, att det måste gå viss tid innan man kan göra
    konverteringen. Tack för att du meddelade oss detta, för min del gjorde det min dag!

    Nu tar vi fram det stora leendet, eller hur?
    Ha en fortsatt bra kväll nu alla kära vänner!
    Carpe diem!
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  17. Hej igen!
    VAD härligt att Sonja kommer hem i morgon...

    Jag menade inte att jag letade fel... eller att någon annan gjort det heller. Men det är så lätt att tolka fel och missförstå...

    Kram igen från Margareta

    SvaraRadera
  18. Ewa i Norrtälje29 mars 2012 kl. 22:57

    "Erik" från Sääfle(el Götet?!) skrev igårdgens blogg:
    "Tycker du ska va gla om hon kommer upp alls."
    Sen, skriver han att han menar
    "Menade bara att han ska vara gla som har någon som kommer till han" - ?????
    Detta måste väl ändå vara en efterhandskonstruktion, jag tycker du Erik "han", ska skämmas. Brändes det rejält??!!!

    SvaraRadera