torsdag 29 mars 2012

Dagboksbloggen

                                                                Dagboksbloggen 29 mars 2012. Dagen har haft några plus dels för beskedet att Sonja kommer hem och blir hemma över påsk. Det och att vissa frågetecken rätades ut. Jag har också hört från Gert. Han drabbades av lunginflammation och fick det väldigt jobbigt men håller på att komma ur  den biten just nu. Cellgiftet var väl inte det optimala.Hoppas att det blir bättre. Detta gör att jag avstår. Ser nu fram mot morgondagen med hopp om en bra dag. Carpe diem                                               Klockan är 23.33

12 kommentarer:

  1. "Erik" från Sääfle(el Götet?!) skrev igårdgens blogg:
    "Tycker du ska va gla om hon kommer upp alls."
    Sen, skriver han att han menar
    "Menade bara att han ska vara gla som har någon som kommer till han" - ?????
    Detta måste väl ändå vara en efterhandskonstruktion, jag tycker du Erik "han", ska skämmas. Brändes det rejält??!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett steg fram och två steg bak...på de viset tar de lång tid att komma framåt.
      Gösta och Erik har vad jag kan förstå efter gårdagen kommentar från Gösta redan "gjort" upp.
      Vi andra har ingen rätt att "grusa" deras kontakt.Och att en ursäkt och tillrättaläggande ska tolkas som en efterkonstruktion ..de tycker jag är väldigt elakt skrivit.Vad har Du för rätt att skriva så.
      Jag hoppas nu att Du Gösta får en så bra dag de går att ha och att Sonja som jag förstår trots sin oro för sig själv och för Dig också kan få ha en bra dag.
      Och jag hoppas att dom som läser Din dagbok vågar skriva kommentarer...både män och kvinnor..att man inte skräms till tystnad ifall att man skulle skriva något fel..
      Stor kram till Dig Gösta och till Sonja från Ulla.
      Ps.En stor krya på Dig hälsning till Dig Gert också.Ds

      Radera
  2. Morrn Gösta, Sonja och alla vänner här!
    Verkligen ett glädjande besked, att Sonja kommer hem igen och snällt av dig att berätta vad som hänt Gert. Nu håller vi tummarna för honom, att han skall ha kraft att orka igenom denna jobbiga period! Jag såg, att jag blandade ihop de båda "Gertén", den första har jag tyvärr inte fått någon kontakt med. Hoppas att han återkommer igen.

    Här är det kallt idag, bara 2 gr, men soligt ännu så länge, det har talats om att vi ev kan få se litet snöflingor också, usch!

    Idag ska jag ha mitt barnbarnsbarn här, det skall bli så kul. Han är bara 1½ år och har så mycket energi att hälften vore nog. Han och jag ska göra något som jag gillar: gunga! Lekparken ligger strax utanför där jag bor och intill den finns en stor kulle, där jag håller ständig kontroll över. Där växer nämligen massor med liljekonvaljer och jag längtar verkligen att de snart skall komma upp. Bara att gå där och se det vita "havet" med dessa blommande liljekonvaljer, dessutom känna doften - det är en höjdare. Men, jag får ge mig till tåls ett tag till tydligen.

    Hoppas att ni alla här får en fin dag, försök att vara ute om vädret tillåter och till dig Gösta: idag blir det en "carpe-diem-dag" för dig. Hälsa så mycket till Sonja, ta hand om varandra nu och ha en fortsatt bra dag!
    Med ett leende skriver jag:
    carpe diem!
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  3. Alla dina kommentarer är exakt lika från dag till dag. Väder, barnbarn och en jobbigt deltagande attityd. Fler män efterlyses med lite mer varierade inslag. Bara det att man kallar sig för "familj" låter ju helst desperat.
    Det är inte att undra på att flera skribenter har lagt av, detta är ju bara så tjatigt.
    Amigo

    SvaraRadera
  4. Hej igen Gösta och alla andra som bryr sej om oss. Det värmer att ni finns. Jag har inte varit i bästa form den senaste tiden, men nu ska vi jobba ihop vi som är drabbade av det här kriget och göra det bästa av den här plågan. Jag har fått cellgifter två gånger och det har varit mycket jobbigt, värre än jag trodde. Även strålning så nu är det bara att vänta och se vad som händer. Två behandlingar till med cellgifter är planerat, hoppas det blir lättare än dom jag fått tidigare. Ha det bra Gösta och alla andra som hjälper oss att se framåt.
    Tack för att ni finns.

    mvh. Gert.

    SvaraRadera
  5. Gert, stor kram, att du hörde av dig! Du har verkligen gått igenom en pärs och två cellgiftsbehandlingar till har du framför dig! Du ska veta en sak, att jag själv har 3 personer som just nu befinner sig i en sådan behandling! Den tar på den kraft de har, men att bara finnas där, det hjälper! Man känner sig så liten och obetydlig, men att göra vad man kan för att lätta upp, det ska man göra.
    Du ska veta, att vi är så många i "familjen" som håller alla tummar och tänker på er! Tack Gösta, för vad du gör för oss alla här.
    Nu får vi tillsammans kämpa, ta hand om varandra.
    Carpe diem!
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  6. Hej!

    Heder åt Erik som bad om ursäkt. Ibland kan man uttrycka sig dumt, fast man menar en annan sak. Vad roligt, Gösta att Sonja kommer till dig i påsk. Är det någon som har ätit den finländska efterrätten memma. Den äts till påsk. Memma finns i affärerna i Sverige. Den ska ätas med flytande vispgrädde. Den ska alltså inte vispas. Man kan också ha strösocker om man vill. Min mamma äter den med strösocker och grädde medan jag föredrar endast grädde. Den är en sådan rätt man tycker om eller inte. Man vet inte vad det smakar förrän man har försökt. Hans från ett soligt Tidaholm

    SvaraRadera
    Svar
    1. Intressant Hans..vad är den gjord på..har sett den i affären men har inte vågat köpa ännu.
      Och Gösta hoppas att tiden går fort nu till Sonja är hos dej igen och Ni får rå om varann.
      Våren har tagit en liten paus nu men egentligen så är det inte konstigt..tänk på hur mycke snö vi hade den här tiden förra året.
      Den kommer igen och hoppas Du får ta en kopp kaffe och något gott till på farstutrappen när tid blir.
      Varma hälsningar Greta

      Radera
  7. Memma är huvudsakligen gjord på rågmjöl, rågmalt och sirap. Rätten har en mycket karakteristisk klibbig konsistens och mörkbrun färg med mustig, söt doft av spannmål. Memma äts vanligtvis med mjölk eller kaffegrädde och strösocker. En modern variant är att servera med vaniljglass.

    Memman förvarades förr i näveraskar, rivor, men de har numera ersatts av pappaskar. Den färdiga memman måste förvaras kyld; ofta fryses memman före distribution till butik. En känd tillverkare är Kymppi-Mämmi i Toijala i Birkaland, Finland. I Sverige tillverkar och distribuerar Fazer Bageri stora delar av säsongsproduktionen av memma. Hittade denna text på wikipedia. Hans

    SvaraRadera
  8. En underbar berättelse kan ni läsa här

    http://georgeschottl.wordpress.com/

    George berättar om vad som hände i hans hus en dag...om kärlek...tväsamhet...och två koltrastar

    Varsågoda

    Sven Lindh

    PS/Georges blogg är MYCKET läsvärd och ALLTID full av tänkvärda berättelser

    carpe diem

    SvaraRadera
  9. Hej på er alla....Idag på en promenad genom skogen gick vi förbi en liten tjärn. Vacker med träd runt om, vass vid kanterna och på sommaren näckrosor. Lite trolsk sådär...Där målade jag min första tavla för ett antal år sedan jag och en vän hade hittat hit för att öva oss inför målarkursveckan på Öland lite längre fram.Ja, den blev inte så tokig till slut efter att ha målat över ett antal gånger. När vi kom hem tyckte de därhemma att vattnet såg ut som en asfaltsgata...men till slut fick jag in lite liv och som liknade vatten. Nu hänger den härintill, inramad och ser riktigt bra ut, har t.o.m fått in det lite trolska i den

    Ha en bra kväll alla och hoppas att Sonja har anlänt till Rörön nu. Och Gert, vet att det är jobbigt med cellgift och lunginflammation på det men nu får du se framåt igen och hoppas på bättre dagar. Roligt att du hörde av dig...

    Kram Maggis

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta, Sonja och alla andra rara..
    Va bra att du får hem din Sonja över påsk och slipper sitta ensam.
    Hans - Ja jag har ätit memma, säg vad inte jag ätit...,har en finsk väninna som brukar komma med det till påsk. Jag tycker det smakar mest som plommon, men sådana ingår inte. Det är gott, med grädde till, det är nog så - att antingen älskar man det eller inte. Pröva! Köp en kartong, den räcker till många då det behövs ganska lite av memman på tallriken.

    Idag blåser det nordan, är bara 10 gr, så pannbandet åkte på vid cykelturen, konstigt cykel jag har, den är liksom "radarstyrd" mot ÖB...Flera dagar i veckan...men ibland, då styr den mot alla småbutiker i stan, med läckra inredningsdetaljer..inte undras på att min plånbok snart är ett minne blott...
    Ha de nu gott alla i "familjen", ser att Amigo ondgör sig över detta, men, vi som följer Gösta, följer ju även varandra, och jag är, liksom ni övr, mycket glada över att vara en del i "famljen".
    Kramisar från Ingalill i Trollhättan

    SvaraRadera