torsdag 8 mars 2012

Dagboken

                                           Dagboken 07 mars 2012. Tänk när allas tankar samlas för att ge av allt de bär på av både ont och gott vem ska sortera allt? Ibland är vi alltets lösning tror vi men hur vi än gör så är lösningen oftast på något annat ställe. Jag skulle vilja vara ett orakel som hade lösningar på alla bekymmer som ligger kring och på oss. Men om vi alla tillsammans med vår hjärnkraft försöker hjälpas åt att rikta det goda som finns till att fungera till den som begär ett tecken kommer att få hjälp då är vi på god väg. Carpe diem                          Klockan är 00.09

9 kommentarer:

  1. Morrn Gösta, Sonja och alla andra vänner här!
    Ja Gösta det är djupa och viktiga tankar du har. Alla vill ju försöka att ge hjälp och lindring till dem som behöver det. Empati finns hos de flesta av oss, men som du mycket riktigt skriver finns lösningen på något annat ställe. Du kanske är ett orakel Gösta? Du har alltid så många kloka ord att delge oss, men sedan är frågan hur vi var och en klarar att tillgodogöra oss det.
    Om vi med den hjärnkraft vi har kanske vi tillsammans med dig skulle kunna ge många ett handtag. Hmmmmm, svårt för mig att få ner hur jag tänker.
    Hur som helst, hoppas natten har varit bra för både dig och Sonja. Här är det mulet och lätt snöfall väntas inom kort.
    Önskar er alla en bra dag, ta hand om varandra och tillsammans är vi starka!
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. Uppriktigt sagt, jag fattar inte ett smack av vad du menar Gösta. Och inte av vad Christina menar heller...Snälla var lite tydligare.
    Lars-Ove

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta,Sonja och alla kära vänner här...
    Gösta, Idag ger du oss vackra bevingade ord som vi får fundera över. Men jag tror att om någon har det svårt i livet med sjukdom sorg eller andra svårigheter så kan många gemensammas tankar och välvilja göra allt lättare. Man känner att man inte är ensam. Många gånger kan jag känna att vi alla hör ihop, vi alla här i universum....Allt har en mening...

    Hoppas att din och alla andras dag går i lätthetens tecken.
    Idag är det mulet och c:a 4 minusgrader.Tycker mig ana att snön ligger i luften
    Varm Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  4. Lars-Ove...Det är just det, att försöka klura ut vad Gösta menar med sina underfundiga meningar och som är så inspirerande. Att var och en får söka sina egna tolkningar....
    /Maggis

    SvaraRadera
  5. Maggis, du förklarade mycket bättre än vad jag kunde, men vi menar samma sak! Att veta, att man aldrig är ensam, det finns varma, empatiska människor som så gärna vill hjälpa.
    Vi måste vara positiva, fast här flyger det snöflingr och det blåser snålt. Jag måste iväg på ett möte, men går ut med ett leende iaf, det värmer alltid någon.
    Ha en bra dag alla!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!
    Kloka och underfundiga ord du ger oss idag. Vetskapen om att man inte är ensam med sina funderingar, vetskapen om att ha kunna dela med sig till sina nära och kära och över huvud taget till människor som gärna hjälper med värme och empati.
    Du Gösta har inspirerat så många och gett så mycket ömhet och empati, så det är ibland ofattbart att det finns så fina människor som du som orkar ge så mycket av dig själv. Tack Gösta.
    Hoppas nu att du och Sonja får en bra dag och det samma önskar jag alla.
    Varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  7. Så länge det finns kaffe...finns det hopp...eller var det kopp...
    Nej så här...finns det kopp så finns det kaffe...eller bör finnas i alla fall
    Jag tror kaffe är lösningen på allt
    Livets innersta gåta löser man över en kopp kaffe
    Jag tror att allt har blivit sagt och blir sagt nu - igår och imorgon över(just det) en kopp kaffe

    Oraklet heter kaffe
    Svaret är kaffe
    Eller om du vill ta det baklänges effak
    Effak effak effak varde effak
    Carpe Effak

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta och Sonja...hoppas dagen flytit på utan större besvär.Har Ni snö kvar fortfarande här i Roslagen finns de bara snöfläckar kvar där solens strålar inte når.Har Du hört något från Gert..funderar på hur de går för han efter behandlingen. ha de så bra de går Gösta,Sonja,Gert och alla andra.Greta.

    SvaraRadera
  9. En hälsning och en varm kram till dig och de dina från Lillhärdal // Hjördis

    SvaraRadera