onsdag 21 mars 2012

Dagboken (blogg)

                                                  Dagboksbloggen 21 mars 2012. Får börja använda rätta benämningen så det inte blir fel. Det är ju en blogg. Dagen har varit lite varierande i vädret så det har gått att vara ute lite. Man får ta det lite pö om pö. Kanske en annan kan titta i rabatten så småningom det vore kul.Carpe diem                                      Klockan är 23.55

5 kommentarer:

  1. En god morgon Gösta, Sonja och alla andra som är med i vår kära familj!
    Det gör mig så gott att läsa Gösta, att du kunnat vara ute litet. Nu hoppas jag att du tar det försiktigt, kanske titta litet i rabatterna! Hoppas även att natten varit skaplig!
    I morse väcktes jag kl 6 av ett underligt ljud vid sovrumsfönstret. Där satt en liten ekorre och tittade på mig med små pigga ögon! Den var inte rädd heller och hur underligt det kan låta fick jag en härlig känsla! Bara detta lilla, att få vakna, se denna lilla skapelse, solen skiner och fåglarna är redan igång. Drack mitt morgonkaffe och tänkte riktigt djupt. Så många människor jagar efter stora pengar, bättre jobb, lyx i överflöd, samtidigt som man läser om allt hemskt som händer ute i världen. Även i Sverige finns så många människor som har det svårt av olika anledningar - det är då jag tänker: hur glad man kan vara för det man har egentligen! Man måste lära sig att uppskatta det som finns omkring en och du Gösta är verkligen en sådan person! Du vet det nog inte själv, men genom din dagbok, dina kloka ord har du givit mig så mycket att tänka på. Du delar med dig så mycket visdom och trots att du själv har det jobbigt nu, så delar du med dig så mycket av din empati!
    Detta blev en lång utläggning, kände bara för det.
    Idag ska jag - om det går - ta med mig några av mina äldre grannar ut på en liten promenad. Kanske går vi till en liten park, dricker litet kaffe och njuter av solen.
    Nu hoppas jag att ni alla får en fin dag, ta hand om varandra och glöm inte det lilla leendet.
    Carpe diem!
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  2. Fint skrivet och filosoferat, Christina. Det är visst de små tingen i tillvaron som gör livet levande. Gräset är inte grönare på andra sidan och man behöver inte jaga efter upplevelser. De finns intill en, gäller bara att se...
    Må så gott alla och fortsätt med Cristinas tänkvärda ord. Och Gösta, tänk att få titta ner i rabatten och se dessa små under som kallas blommor....något att se fram emot
    Stor Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  3. Vilket underbart väder, +15 i skuggan här i Trollhättan, har suttit på balkongen och lapat sol. Mars har ju varit en enda strålande sol, det känns som om vintern hoppade från att vara just vinter till försommar. Från täckjacka i februari till vår/sommarjacka i ett nafs, folk har grejat i sina trädgårdar, alla fina vårblommor, påskliljorna som börjat kika fram, ja det är bara så härligt! Håller med Christina, hennes fina ord om att det lilla i tillvaron kan vara lycka nog.
    Ha en bra dag alla rara, jag hoppas att ni också haft förmånen att njuta av det fina vädret.
    Kramisar från Ingalill

    SvaraRadera
  4. Var skönt att Gösta att du har kunnat vara ute en liten stund.Hoppas att dom värmande solstrålarna har nått upp till dig och Sonja också.
    Här har varit underbart väder i dag och förhoppnings vis kommer det att fortsätta ett tag till.
    Vid vår altan börjar påskliljorna komma upp och vi har en fin park där dom första blåsipporna tittat fram.
    Jag har varit ute och promenerat och njutit av det vackra vädret.Varit på provtagning på morgonen och nu på eftermiddagen läkarbesök. Alla värde var bra,kändes otroligt gott.Kände mig verkligen glad när jag gick hem , efter allt som varit under dom sista tre åren.
    Det är mycket att vara tacksam för,var betyder pengar och prylar mot en god hälsa.
    Nu skall vi njuta av kaffe och våfflor hos vår granne.
    Toppen att avsluta dagen med.
    Till dig Gösta och Sonja fortsatt trevlig kväll och även till övriga här ha det så gott.Soliga och leende kram från Doris

    SvaraRadera
  5. Hej igen allesammans!
    Ja, jag håller med, det har varit strålande vackert väder här med 18 gr soligt och fint. Doris, så glad att höra att alla dina värden på provtagningen var bra, du är värd att få vara glad nu!

    Idag var jag hem till min dotter, tillsammans jobbade vi litet i trädgården, blommorna börjar komma upp, nytt skall planeras för vår och sommar. Skönt att vara ute, men mina knän började kännas litet "trötta", så det blev en kaffepaus till slut ute i solen.

    Jag måste berätta något som hände mig för några år sedan. Ett av mina knän har en förmåga att "hoppa ur" och bli fast i ett låst läge, det gör mycket ont.
    Jag skulle stiga på bussen en dag, tillsammans med en massa skolungdomar. Halvvägs upp hoppade knät ur och där stod jag utan att kunna ta ett steg till. Jag bad en av ungdomarna som stod bakom mig att slå till på insidan av mitt knä så att det hoppade i läge igen. Grabben tvekade först, men slog till ordentligt och knäet fungerade. Jag klev på bussen, tackade honom för hjälpen. Längre bak i bussen satt hans klasskompisar och där hör jag honom säga: "Det är första gången jag har slagit till en kärring och hon tackade för hjälpen!" Kunde inte låta bli att dra på munnen.

    Blev en liten "solskenshistoria" av det hela.
    Hoppas att ni alla får en fortsatt bra dag och Gösta - hoppas att du har kunnat vara ute litet.
    Ta hand om er och carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera