torsdag 15 mars 2012

Dagboken

                                                     Dagboken 15 mars 2012. Om det skulle hända något märkligt då skulle det säkert omtalas i flera dagar i sträck. Men det märkliga vad skulle det vara? Det tror jag är olika för varje människa det finns nog inte passande som engångssak. Carpe diem                   Klockan är 23.47

11 kommentarer:

  1. ....och det märkliga hände vid den tiden.....att det föddes ett gossebarn...ett sossebarn i den lilla gudsfärgätna byn Bergkarlås i Mora 1950...barnet fick namnet HERBERT efter timmermannen Oskar Herbert...
    Pojken växte upp till en fet rödhårig fuling som just nu skriver dessa rader och har namnsdag i detta nu HERBERT

    Carpe Diem

    sven lindh

    SvaraRadera
  2. Hipp Hipp Hurra
    För Sven Herbert som har namnsdag idag
    Ha en fin dag
    Kram Maggis

    SvaraRadera
  3. Grattis på namnsdagen Sven Herbert - en gosse full med humor!
    Ha en härlig dag i mora!
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!
    Jp, men visst händer det märkliga saker i vår omgivning. Men som du säger, märkligheten är olika för varje människa, något att filosofera över ;-)
    Hoppas nu att du och Sonja får en bra dag! Här skiner solen från en klarblå himmel, det är c:a 5 plus ute och vindstilla. Kanhända blir det en sån där härlig vårdag igen.
    Till Sven ett grattis på namnsdagen och njut av en riktigt god kopp kaffe med kubb till!
    Till er alla - varma kramar från Iris

    SvaraRadera
  5. Glad förmiddag Gösta, Sonja och alla andra vänner här.
    Som vanligt ger du oss en anledning att filosofera litet. Vad som är märkligt är ju så olika för varje person. En bagatell för en, kan vara en stor sak för en annan. Varje dag händer det något, förhoppningsvis något som man kan glädjas åt och minnas.

    Jag hoppas att du och Sonja har det lugnt och fridfullt kan koppla av och njuta av varandras sällskap.

    Idag är det halvmulet, blåsigt och ingen vidare värme alls, bara 5 gr.Man märker dock, att det våras, nu kommer alla motorcyklar fram igen! Det brukar vara ett gott tecken, likaså ser man att båtägarna nu börjar rusta sina båtar för sommarens färder. Gick en liten promenad nere där båtarna ligger, såg några flitiga båtägare i snålblåsten skrapa och dona med sina båtar. Så..... våren kommer var så säkra.

    Ha en bra dag nu alla, ta hand om er, gläds åt vad just denna dag har att erbjuda.
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta och Sonja och alla andra rara goa här..
    Har nu fått bredbandet inkopplat, tog tid, men nu funkar det.
    Härligt att "återse "er alla rara, har läst igenom dagboken och kan glädjande konstatera att ni mår och har det bra.
    Gösta - underbart med din bokutgivning, har rekommendrat den till mina vänner. Skönt också att se att du och Sonja har det gott.
    Jag har alltså nu flyttat in i min nya lägenhet här i Trollhättan, stormtrivs, den är så ljus och fin. Flytten gick bra, men visst är det jobbigt, 6 starka killar bar och kånkade så det slapp jag, men det är mycket med adressändringar o dylikt, att allt klaffar. Nu har jag emellertid fått allt i ordning och kan bara njuta. Det är tur att man är nöjd med tillvaron trots sjukdom, att man kan glädjas åt de små tingen, det vardagliga.
    Jag har bakat rulltårta och tunnbröd idag, och skulle så gärna velat bjuda in er alla på gott fika, Mezzo förstås..Ni får tänka er in i det istället!
    Våren har kommit för att stanna, har varit runt 10 och strålande sol i veckan, tussilago och andra söta vårblommor har ploppat upp lite varstand, imorgon ska jag plantera penseer på balkongen, så fint och mysigt det blir då. Det var väl du Maggis som var/är en tussilago och sjöng den fina visan. jättegulligt.
    Så till våran Sven, eller rättare sagt "Hebbe lelle" grattis på Herbert-dagen!
    Ha nu en härlig dag alla i vår familj, härligt att vara tillbaka och läsa era fina och kloka kommentarer ochtack till dig Gösta, som förenar oss alla..
    Kramisar från Ingalill

    SvaraRadera
  7. Hej IngaLill!
    Välkommen tillbaka till Göstas familjegemenskap efter alla dina flyttbestyr! Härligt att höra att allt gått bra och att du trivs i din nya lägenhet OCH att du äntligen fått ditt bredband.
    Nu tar jag en kopp kaffe och lite "tänke-rulltårta" tillsammans med dig. Och ser fram mot fortsatta konversationer här i dagboken! Ha det riktigt gott och njut av blommorna på balkongen.
    Kram Iris

    SvaraRadera
  8. Hej Inga-lill! Så glad jag blir att se att du nu har fått bredbandet klart och är tillbaka här igen - vi har saknat dig!
    Roligt att du trivs i din nya lägenhet, fått bra hjälp med, du har haft det jobbigt, men nu får du njuta av våren.
    Ta hand om dig nu, så "syns" vi här imorgon igen!
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta och Sonja !
    I dag har jag firat min sambo med att bjuda på middag på ett litet trevligt ställe och så blev det en shoppingrunda. Men det blev inte mycket shoppat.
    Men björkris blev det så nu ska jag pynta på altanen.
    Så får jag gratulera Sven Herbert på namnsdagen och trevligt Inga-Lill att du är tillbaka hos glada dagboksgänget igen.
    Hoppas att du kommer att trivas i ditt nya hem.
    Nu ska vi dricka födelsedagskaffe med goda bakelser som mitt barnbarn bakat,bakelserna var så fint garnerade ett riktigt konsverk. Hon är väldigt duktig på att baka tårtor och garnerar,får ofta beställningar av Släktingar goda vänner.Men med tre barn och ett jobb inom vården,bli det inte mycket tid över för den hobbyn.
    Önskar en fortsatt trevlig kväll var ni nu än kommer att sysselsätta er med.
    För vår del bli det TV är alltid något att titta på,eller korsord för att sätta i gång tanke verksamheten med. Kram Gösta och Sonja samt övriga vänner. Doris

    SvaraRadera
  10. Hej alla goa vänner ,Välkommen tillbaka
    Ingalill, och Doris hoppas att det gick bra
    för din sambo med ögonoperationen.Örebro har bra läkare har själv varit där för op
    Tack vare Gösta så har vi blivit som en
    stor familj,att fundera och ha (omsorg om)
    Ha det gott var ni än bor kära vänner.
    Gösta vi ses till natten.

    SvaraRadera
  11. PS. Maggis läste ditt inlägg om att du fick vara tussilago när ni hade skolpjäs.
    Jag fick vara en videunge och sjunga sov du lilla videung. Därför att jag hade en grå kappa med grått skinn och så hade min moster tillverkat en grå kaninmössa och så hade jag en bukett med videkvistar. Alla dom övriga var vårblommor. Jag tyckte inte om min grå kaninmössa vägrade att ta på mig den efter den gången, så det blev en ny vit pälsmössa i kaninskinn samt en muff i vit skinn till händerna.Kram Maggis från Doris

    SvaraRadera