lördag 24 mars 2012

Dagbloggen

                                                           Dagbloggen 24 mars 2012. Många har börjat tänka på nästa stora mathelg vilken kommer om en vecka. Naturligtvis är det påsken som är närmast inpå. Det börjar redan bli trångt bland diskarna. Som tur är slipper jag. Här har det varit blåsigt hela dagen med lite solsken. Har ändå varit ute lite utan att blåsa bort. Carpe diem             Klockan är 23.37

4 kommentarer:

  1. God förmiddag Gösta, Sonja och alla andra här i familjen! Tiden går så fort, idag hade ju klockan satts fram en timme - det märktes, man kom liksom litet i obalans.
    Gösta, så glad att läsa att du har kunnat vara ute litet, även om det blåste. Ja påsken stundar ju och människor blir som tokiga att handla mat, godis och annat. Jag var nog sådan när jag var yngre och barnen små, men idag.... nej. Jag köper litet extra gott till påsk, men vet att jag kommer att vara hos barnen de dagarna. Där blir det att smaka av allt gott. Däremot så vill jag ha ett påskris på bordet, det minner om när man var barn och gjorde små saker att hänga däri.

    Igår hade vi fint väder här, även idag, fast litet vind. Min dotter och hennes familj (med chihuahuan) beslöt att åka ut till Björnön. Det är ett stort friluftsområde nere vid Mälaren. Vi grillade, satt nere vid vattnet och det var otroligt skönt. Där brukar alltid finnas gott om Kanada-gäss, stora fåglar ju, med mycket hårda näbbar. Såg inte till dem igår, men de kommer nog snart dit.

    Jag hoppas att det gick bra med Melodikrysset också, det var litet enklare denna gång, jag skickar in, men har aldrig vunnit något.
    Idag blir det säkert att vara ute hos en av barnen och vara behjälplig i trädgården, det finns så mycket att göra nu på våren.

    Jag hoppas att ni alla får ha en bra dag, förstår att du saknar Sonja, Gösta, men tiden går fort och snart är hon tillbaka hemma hos dig igen. Hälsa henne så gott om ni talas vid per telefon.

    Carpe diem alla i den nya sommartiden!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. Hejsan Gösta och alla vänner
    Idag är det 2 händelser. Dels är det sommartiden(vi sov länge idag, inte bra) och så är det våffeldagen. Så i em blir det våffelkalas. Mums..Sedan väntar 14 dgr bantningskur.Skall försöka gå ner de överflödiga 3-4 kg som man lagt på sig över julen. Men det går bra, man får äta mycket, bara inte potatis,ris eller pasta, kakor och godis men allt annat. Räkor, fisk, kött, frukt, massor av sallad. Det kan man stå ut med i 14 dagar.
    Gösta, det är så jättebra att du kan vistas ute lite varje dag och få nytta av solens D-vitaminer och så sover man bättre dessutom

    Önskar er alla en fin o solig dag o må gott
    Kram Maggis

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta ! Har nu ätit våfflor och druckit kaffe tillsammans med våra f.d trevliga grannar.
    Nu får det bli en långpromenad efter allt bakande och ätande. Men gott var det.
    Gösta hoppas att du fått våfflor också eller det bli när Sonja är tillbaka hos dig igen.Förstår att du tycker det är långtråkigt när du inte har Sonja hos dig.Men hon är väl snart tillbaka när konverteringen är gjord och då förhoppningsvis mycket bättre.
    Gott om du kan vara ute en liten stund,men var rädd om dig i fall det är för blåsigt.
    Folk här är som galna när solen tittar fram och det bli lite plusgrader. Egentligen skall man svettas in våren och hösten skall man frysa in.
    Men det är förstårligt att efter hösten och vintern känns det underbart med detta fina väder.Man bli som på nyttfödd. Inget är som den svenska våren och sommaren,då vill jag vara i Sverige och njuta även om det regnar i bland.
    Mitt lilla barnbarn William sex år var på sitt första disco i fredags, ringde och talade om att det var toppenkul.
    Jag och min kompis kände oss som vi var vuxna,vi köpte chips och dricka som vi betalade själva.
    Min fråga var dansade du med någon flicka.Svaret blev men g.mormor det var disco vi var på och inget bröllop.Jag fick mig verkligen ett gott skratt.
    Nu förstår jag att jag är gammal.
    Vårkramar och hälsningar till dig och till Sonja när du pratar med henne.Även övriga här får vår kramar och hälsningar i från Doris

    SvaraRadera
  4. Gokväll alla vänner....har börjat att läsa kommentarerna till bloggen baklänges nu och hunnit till augusti 2009.... riktigt intressant. Många jag inte känner igen, bl.a fru Boström, Hjärtat, Ninni, skollärarn,men så finns det en Doris. Undrar om det är "våran" Doris som följt Gösta så länge? Har inte uppfattat om Sonja redan åkt eller om hon skulle åka till veckan.
    Ha en fortsatt trevlig kväll
    Kram Maggis

    SvaraRadera