lördag 17 mars 2012

Dagboken

                                          Dagboken 16 mars 2012. Utan en ny dag så finns det inte mycket att ställa förväntningarna på. Därför bör det vara färdigt i förväg. Har varit ute på altanen och vänt också i dag men det blåste så illa så visiten blev kort.  Carpe diem          Klockan är 01.11

3 kommentarer:

  1. Kaffesnack
    Man ska nog se till att ha kaffe hemma för ett halvår framåt minst. det gäller dock att kolla så att utgångsdatum håller. Om man har ett lager som räcker ett halvår-ett år så kan man var trygg vad gäller "dåliga kaffeskördar", väderproblem i kaffeländerna, diktaturer som ställer till det i olika länder så att exporten rubbas eller stoppas.
    I ett skräckscenario för oss kaffeälskare skulle det ju kunna hända att diktaturer i några av de mest populära kaffeproducerande länderna råkar i luven på varandra och kaffetillgångarna stryps och vi blir utan kaffe helt här i norden. Då gäller det att ha ett förråd där hemma. Jag har i dagsläget kaffe så jag klarar mej ett år och fyller på efterhand.
    Eftersom klimat och så kan variera år från år så kom ihåg att ett zoegas Mezzo kanske inte smakar likadant nästa gång du köper det. Passa således på att köpa flera paket när du hittat en "sändning" som smakar bra.

    Nu ska jag sticka ut hakan och påstå att utifrån mitt testande och min smak så har jag kommit fram till att på en skala 1-5 så varierar smakupplevelsen 3-5 på hela bönor emedan färdigmalet mera ständigt ligger på 4
    Alltså tycker JAG att kvaliteten på hela bönor varierar mera år från år, skörd till skörd än vad man upplever på det färdigmalda som alltså håller en mera jämn kvalitet.
    Kaffestropparna kommer nu att banna mej och predika att hela bönor alltid är bäst men då skyndar jag mej att tillägga ATT DET HELA ÄR EN SMAKSAK. Och att detta var det JAG tyckte.

    En önskan har jag att svenska folket skulle vara mera villiga att testa olika kaffesorter och inte stirra sig blinda på EN sort hela tiden eftersom det varierar och andra märken verkligen kan ha ett godare kaffe.

    Zoega ligger i framkant vilket man märker på deras ständiga vilja att komma med nya och spännande sorter. Det är bra. på så vis får vi konsumenter större chans att hitta en favorit.
    Deras Black Velvet som nyss kom ut är det godaste mörkrostade kaffe jag druckit i hela mitt liv. Där finns inget av det bitska som en mörkrost kan ha utan en STOR fyllighet utan påträngande syra. En fullträff sannerligen och en underbar upplevelse för oss kaffeälskare.
    ..............
    IDAG LÖSTE VI MELODIKRYSSET TILLSAMMANS GÖSTA, SONJA OCH JAG OCH PÅ PLATS FÖR ATT FÖREVIGA DETTA VAR S A N D R A FRÅN LÄNSTIDNINGEN.
    Synd bara att vi idag fich en dålig Skype-uppkoppling men det löste vi med Göstas goda humör och helt fanstastiska prestation att komma på lösningen till vågrätt 1. Men han är ju körsångare och känner väl till dessa udda musikaliska termer...BARCAROLE..
    Ha nu en fin helg
    Njut den pirrande vårens ank-omst...för ankorna kommer väl....

    Och så är det dags att börja lura ut ett APRIL-skämt till första april

    Vi tävlar får vi se vem som lyckas bäst

    För resten... vilka av er ska till blåkulla?
    Jag hörde att Ingalill ska samla ihop er i Trollhättan...ja var skulle troll och häxor samlas

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta, Sonja, Sven och alla er andra vänner här!

    Sven du är otrolig med din kaffe vetenskap! Jag har egentligen ingen aning om hur olika typer smakar, jag brukar köpa Luxus eller Gevalia, kanske skall pröva någon av dina sorter.

    Idag har det varit mulet, och blåsigt och det är inget skönt ute alls. Jag gick en bra promenad, men det var inte utan att man kände sig genomblåst.

    Bra gjort av er att klara Melodikrysset, ibland kan det vara riktigt klurigt. Gösta med sin humor och du med din Sven det blir något alldeles perfekt skulle jag tro. Ni brukar väl skicka in era lösningar? Jag löser mitt på datorn och skickar in den vägen, men inte haft någon tur.

    Ja, nu får man väl vara beredd på ett och annat aprilskämt, antar jag. Jag har en förmåga att alltid "åka dit" på något.
    Ha en fortsatt bra dag nu allesammans, ta hand om varandra och gör det bästa av dagen.
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  3. Hej alla vänner...Tänkte skriva någon rad men jag inte riktigt mig själv. Var på begravning igår och jag visste att det skulle bli känslosamt men inte att det skulle drabba så...ja ni vet som stått någon nära tidigare hur det känns...så mycket minnen som kommer upp och saknad (berättar lite mer senare)
    Några rader. Gösta..jag är jätteglad att du kan ta dig ut på altanen men helst inte när det blåser snålvind, men sedan när det blir varmt, vad skönt. Inga-Lill: Jag är jätteglad att du är tillbaka, nu känns vi som en "komplett" familj igen med omsorg om varann. Roligt du trivs i ditt nya. Doris: Igårkväll när jag kollade bloggen och var riktigt ledsen så blev jag glad och på något sätt lät det trösterikt med Maggis,Kram till dig från Doris, tack...så lite behövs ibland Och visst är det roligt att minnas hur det var när man var liten och framför allt hur det kändes (lilla videung)Ni är alla mina förebilder på olika sätt, underbara människor. Sven: Kan du inte ta jobb i veteranpoolen som kaffesmakare,skulle väl passa dig perfekt och fint att du löste krysset med Gösta....och Gösta, jag förstår att bloggen betyder mycket för dig, så skönt att den finns..ja det var allt...
    Stor Kram till er alla
    Maggis

    SvaraRadera