söndag 25 mars 2012

Dagboksbloggen

                                                             Dagboksbloggen 25 mars 2012.  Denna dag har det varit förberedelser för Sonjas hemfärd för konverteringen av hjärtat som ska ske nästa vecka. Det är ju lite pirrigt tills det är gjort. För övrigt har det varit soligt väder men väldigt blåsigt. Det är faktiskt skönt ändå att kunna gå ut och njuta av den härliga vårluften. Ni ska se att jag snart har kommit ifatt er och er vår. Carpe diem                                              Klockan är 23.59

10 kommentarer:

  1. Hej Gösta! Ja, jag förstår att det var en hel del att ordna med inför Sonja´s hemresa och för konverteringen av hjärtat. Jag har läst litet om hur detta göres, det är en trygghet för både henne, dig och för alla. Jag skall hålla tummarna för henne. Läkarna är så duktiga.

    Är så glad att du kunnat vara ute litet och njuta av vårluften, du har snart så vårlikt som vi har här nere.

    Hoppas, att du får hjälp med det du behöver från hemtjänsten nu när Sonja inte är hemma hos dig.

    I morse var det verkligen inte skönt ute - bara 3 gr! Jag skall i alla fall ut och försöka få tag på videkvistar att ta in. Det är så mysigt med de små "tassarna" på kvistarna. Tar nog med mig barnbarnets lilla chihuahua, vi behöver motion båda två.

    Ha en bra dag nu alla mina vänner, hoppas ni har soligt och varmare än vi har här.
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta ! Jag trodde att Sonja rest i väg för konverteringen, du får hälsa till henne och önskar lycka till.Jag vet flera som gjort konvertering och det är inte svårt,ta inte lång tid.Men jag vet själv hur jag reagerade när jag fick brevet om att det skulle bli av.Men så kom min diabetes och sedan den inre blödningen efter operationen så det har blivit uppskjutet och nu var mitt förmaksflimmer mycket bättre och övriga prover bra så nu kanske det inte bli av.Håller tummarna för Sonja och att det kommer går bra.
    Maggis jag har följt Gösta länge någon gång under år 2009 började jag skriva i Göstas blogg,det var efter ett Kalavagnens program där Gösta var med.Glömmer aldrig hans trygga och varma röst och det var när jag själv fått så tråkiga besked och skulle in och opereras. Det gav mig styrka.
    Ännu en gång Tack Gösta för var du givit trots din egen svåra sjukdom.
    När jag märkt på ditt skrivande att det varit jobbiga dagar för dig har det påverkat mig och när det varit dagar som varit bättre har jag gläds med dig.
    Nu önskar jag en fortsatt bra dag och snart har du Sonja hos dig igen.
    Kramar och hälsningar till er båda och övriga här i dagboksfamiljen.Doris

    SvaraRadera
  3. Jag kommer tillbaka här igen. Tack Doris för dina värmande och empatiska ord. Ja, jag började också skriva efter att ha hört Gösta i Karlavagnen! Det gick direkt till hjärtat och sedan dess börjar jag alltid varje dag med att läsa Göstas rader.

    Du själv har liksom Gösta gått igenom så mycket, många andra av er också. När människor drabbas så hårt, har man nog lättare att visa omtanke och ta värde på det liv man har. Du Gösta är en otrolig människa, har alltid några stödjande ord och goda råd för oss till hands!
    Nu håller vi tummarna att allt går bra för Sonja, det kommer att gå bra.

    Här är det halvmulet och bara 6 gr, blåser litet. Jag gick en promenad och hittade litet vide, så nu hoppas jag att de små kattfötterna slår ut snart.
    Ha en fortsatt bra dag.
    Gösta: du vet att vi alla tänker på dig och Sonja nu.
    Carpe diem.
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta och övriga vänner här...
    Jag vill puffa på för Göstas bloggbok. Jag vet att många är inne och läser bloggen och jag vill uppmana så många som möjligt att köpa boken. Att göra en god gärning kan kännas så bra och dessutom är boken mycket läsvärd. Den beskriver den första omtumlande tiden efter beskedet, tankar och känslor, en viktig bok för oss alla att läsa. Så snälla ni, kolla på Adlibris, Bokus eller Bokia där man kan köpa den till ett fördelaktigt pris. Tveka inte utan gör slag i saken nu. Jag skall försöka kontakta föreningen för prostatacancer här i länet och se om de kan lansera den. Hoppas på tur....

    Härligt Doris och Christina, ni har betytt mycket för Gösta, så trogna läsare och att vilja väl. Känns så äkta på något sätt...

    Idag är det lite kyligt men sol ändå, Några blåsippor och backsippor har tittat fram i rabatten. Skönt Gösta att du ser med tillförsikt på våren och vad den innebär.Och Sonjas behandling går säkert jättebra, det verkar vara en rutinbehandling på många sjukhus och sedan mår hon ju så mycket bättre så ni kan se sommaren framför er. Kanske ett besök vid fäbodstugan, vem vet...
    Hoppas på en fin dag till er alla.
    Varm kram
    Maggis

    SvaraRadera
  5. Doris!
    Varför har Du inte en egen blogg?
    Jag tycker att Du har så mycket att ge.
    Jag skrattade så hjärtligt av din berättelse om ditt barnbarn (eller var det barnbarnsbarn), William, som var på disco för första gången.
    Du kanske, precis som många andra kan tjäna en slant på en egen blogg.

    SvaraRadera
  6. Hejsan Gösta, Sonja och alla andra rara....
    Håller helt med om både Doris och Christinas fina ord, och vi som följer din blogg delar både glädje och sorg med dig och med varandra. Jag är glad över att få vara en liten kugge i denna "familj".
    Gösta, gott att känna vårluften i Jämtland, den är speciell..säger jag som är jämtländska..men det Doftar på ett alldeles särksilt vis..."den lukten går int beskriv rektut, uttan männ måste oppläva den"...
    Jag räknar mig som jämtländska, är född i Offerdal och bodde mina första 25 år där uppe, sen har jag bott längre i Trollhättan, men hemma, ja det är Jämtland! Har t o m Jämtlandsflaggan på tv-bordet och nu ska den upp även på balkongen! Om jag tror på Storsjöodjuret - ja självklart!! Om jag sett det - nja, det tror jag...i alla fall...eller drömde jag...
    F ö så har vi 13 gr idag, soligt och fint, har varit en makalöst härlig vår i år, hoppas det håller i sig till påsk, då många är lediga och bör få njuta av vårsolen lite granna dom också.
    Nu önskar jag er alla en trevlig kväll, kanske med nägra koppar gott kaffe, i mitt fall Mezzo förstås! Tigerkakan är slut, grr, grr, måste baka ny..grr
    Kramisar från Ingalill

    SvaraRadera
  7. Gokväll Gösta...har läst om en kvinna som är sjuk. Hon skriver: Sommartid nu...jag vet inte varför men det känns som jag väntat på det länge.Vet inte riktigt vad jag väntar på, men får fundera. Tänker på dig då du ofta återkommit med just denna mening, att vänta på något. Det kanske är en känsla man får särskilt om man är sjuk.
    Sist skriver hon: Vad kan göra din dag idag lite bättre än igår. Fint skrivet...

    Idag landade en rödhake framför vårt köksfönster, ytterligare ett vårtecken, de börjar bli många nu....

    Må så gott alla i den stundande våren
    Kram Maggis

    SvaraRadera
  8. Inga-Lill...betr din f.d granne Frank Andersson. Vet du att jag stått precis intill honom på Kastrups flygplats. Vi skulle flyga till Bangkok med Thai-Air(jättestort flygplan, tar c:a 600 passagerare) men naturligtvis satt Frank på VIP-våningen en trappa upp med egen bar, säng och allt. Så kan de vara att vara en kändis
    Kram Maggis

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta hoppas att de går för Dig nu när Du är ensam. Hoppas att de går bra för Din livskamrat och att hon snart är tillbaks så fort de bara går.Läser Din dagbok varje dag och har även inhandlat boken.Du är en fantastisk person,och hoppas att Du får ut något av kommentarerna som skrivs.Att Du känner Dig delaktig i de som skrivs.
    Många varma hälsningar från Norrköping/Roine

    SvaraRadera
  10. Hej Maggis, så typiskt Frank att sitta på en VIP-avd, säkerligen med en massa brudar också..Han "håller gärna hov" den gode Frankie Boy. Var ute på krog här i stan, köket hade stängt, syrran var hungrig, men Frank körde "sitt race" och tror du inte att mat kom in på bordet till min kära syster. Han är mysig Frank på nåt oemotståndligt sätt.
    Sov nu sött alla rara..
    Nattisar från Ingalill

    SvaraRadera