lördag 8 januari 2011

En ny prövning

Lördag 08 januari 2011. Ännu några timmar har gått med uthärdlig värk. I dag ska något nytt prövas vid melodikrysslösandet. Vi ska pröva konferensuppkoppling med dotra. Trevligt med fler skypare. Det kanske blir fler som samlas. Carpe diem                 Klockan är 04.31

9 kommentarer:

  1. Morrn Gösta! Jag hoppas, att du kunnat fått litet sömn trots värken och nu börjar en ny dag.
    Detta med konferensuppkoppling och melodikrysslösandet verkar riktigt trevligt. Tyvärr är jag inte så duktig som du, har inte skype, men hoppas att flera som kan, deltar tillsammans med er! Jag önskar lycka till. själv blir det nog sporten istället är man sport-freak så är man!
    Här har vi fått mycket snö, blandat med plusgrader så nu är det mycket, mycket halt för idag är det minusgrader igen! Håller mig nog inne idag.
    Skickar med varma kramar och lycka till med lösandet!
    Carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. God morgon Gösta..Ja en dag är här och ni laddar med kaffekoppar och de å sånt inför kryssandet...Låter jättekul att fler kan samlas på skype och lösa ihop eller bara umgås..mitt 10 åriga barnbarn kommer på söndag och hon ska hjälpa mig att försöka koppla upp..jag har msn som vi ..pratar ...på...bl a med hennes kompisar..de e så kul att ha kontakt med småfolket oxå..och deras funderigar och frågor och lösningar på saker när man har bara en arm..
    Julia 10 år skrev igår kväll att hon tyckte mest synd om mig för att jag inte kan virka nu.För i höstas så lärde jag barnbarnet och hennes kompisar att virka små figurer som dom har som maskotar..Oj vad många roliga timmar vi haft tillsammans..Barn ger en så mycke..dom grubblar inte på hur mycke kan jag göra om 3 månader med den här armen och axeln..dom lever idag och i morgon är framtid för dom..Barn ger positiv energi..som vi alla behöver..
    Ja så blev de som vanligt igår kväll...tittade på Lets Dance..de var en som jag absolut ville se..Björn Ranelid...vad hände ...såg alla andra dansarna...och helt plötsligt så sa man tack och adjö...jag hade somnat från den dans jag ville se...Förbaskat oxå...
    Men de går ju i repris så jag får väl försöka tima in sista 10 minuterna på reprisen..visst jag kan se den på datan men de e inte de samma..
    Men va e de å gnälla om egentligen..
    lycka till idag alla skypeare..vi hörs i morrn..
    Stor kram .med en arm...Ulla

    SvaraRadera
  3. Så superbt bra det gick att lösa Melodikrysset uppkopplade med Skyp vi tre, Marianne, Gösta o jag....
    Jättekul
    Tiden bara rusar iväg när man har trevligt..
    Marianne fixar de moderna inslagen däör Gösta och jag är som ????. Rihanna vem tusan är det????
    Men det fixade marianne....phuuu
    När det gäller dragspel och sånt då är Gösta o jag fenomenala men musik som är yngre än 30 år...ja du går vi bet....
    Jag skämtar ..

    Koppla upp er på skype så får ni se hur kul det är. I de bärbara datorerna finns redan inbyggd kamera annars kostar en sådan bara några hundralappar...och den kan ge sådan glädje...

    Nu promenad innan snön faller i Mora....det skulle komma en decimeter så......

    Ha det gott alla på denna sida


    Sven Lindh i Mora

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!
    Ser att nattens värk i alla fall varit uthärdlig och att ni fixat Melodikrysset i konferensuppkoppling mellan dig, Sven och Marianne! Själv är jag mer eller mindre sängliggande idag igen pga ryggen, kanhända är det väderomslag på gång. Det är ju mildare här och dimmigt som 17.
    Skickar mina varmaste hälsningar och kramar till dig Gösta och alla andra från Iris

    SvaraRadera
  5. Goafton Gösta!
    Gott att du har något att sysselsätta tankarna med. Lycka till med kryssandet!

    SvaraRadera
  6. Hej, jag brukar läsa din blogg då och då. Tycker det låter vldigt intressant att kunna koppla upp sig och samtala med andra. Förstår vad konferensuppkoppling är, men "Konferensuppkomling med dotra" skriver du, vad innebär dotra, är det ngt specialprogram eller vadå.
    undrar jag, Lennie, som bor i Vänersborg och här står regnet som spön i backen, har 1 m snö ungefär.

    SvaraRadera
  7. HejLennie.Dotra är inget program utan dotter på dialekt. Hälsningar Gösta

    SvaraRadera
  8. Lennie i Vänersborg8 januari 2011 kl. 22:43

    Hej Gösta,
    det tänkte jag inte på! Det är så klart jämtländska! Va dum jag känner migl Man ska bevara sin dialekt och anävnda den.
    Kram igen från Lennie

    SvaraRadera
  9. Lennie! Du ska inte känna dig dum alls! Det är inte lätt med dialektala uttryck. Även där jag bor, i Småland, använder vi (åtminstone förr i tiden) uttrycket doter/dotra för dottern!
    Och självklart ska man vara rädd om dialekterna och bevara dom!´
    Nä, nu åter till sängen och hoppas ryggen mår bättre i morgon.
    //Iris

    SvaraRadera