söndag 2 januari 2011

Snabb dag

Söndag 02 januari 2011. Dagen kom så fort så det blev senare än vanligt. Men dagen är ny. Carpe diem                     Klockan är  05.33

7 kommentarer:

  1. God morgon Gösta...antar att ni landat nu hemma vid lilla stugan..och att du har en hel kappsäck med nya upplevelser och minnen att sortera in bland förra årets trevliga upplevelser..
    Hade någon vänlig själ varit och skottat snö fram till din stuga för har du som jag fått massor av tung nysnö över helgen.
    Här har kommit 25 cm snö sen igår så de ser väl ut som jag är bortrest eftersom ingen skottning skedde under gårdagen...Vaknade vid halv två som vanligt och tittade ut i köksfönstret och döm om min förväning ..där står en bil uppkörd utanför som snabbt som attan kör iväg som en galning..hade dom haft ärliga avsikter så skulle dom inte behövt köra iväg så snabbt..
    Usch och fy så väcks de här minnena igen ...de är ju bara 2 år sedan dom plundrade mitt hus..och hur ska jag försvara mig med en bruten axel och arm..Råttor och tjuvar kan vi aldrig stänga ute sa polisen.de stämmer så väl.
    Så idag blir de till att få ut alla att skotta och lampor som tänds när man kommer nära har jag oxå och lampor i fönstren med timer finns oxå..vad mer göra för att få vara ifred med de lilla kära man har kvar..Så bor ni nära någon som är bortrest så gör en välgärning och sopa av yttertrappan och ta bort så mycke snö så de inte ser obebott ut.De gäller att hjälpas åt mot dessa laglösa galningar....
    Stor kram Ulla..

    SvaraRadera
  2. Morrn Gösta! Jag förstår, att du är hemma igen efter en trevlig och minnesrik tid hos dina nära och kära. Det Ulla skriver äs så sant och jag hoppas, att du inte har haft något oväntat besök i ditt hem. Själv går jag hem till min dotters hus dagligen - de är i Göteborg, kommer hem idag. Skottade undan snön, tog in post, tände litet lampor osv. Tänk, att man skall behöva hålla på så här!
    Jag hoppas att du är bättre i dina ben nu Gösta, att du nu får koppla av hemma och vi alla här ser fram emot ett bra 2011.
    Skickar med många kramar och ett carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  3. Ulla! Jag funderar på grannsamverkan är det kanske något som skulle fungera? Det är hemskt att få sitt hem undersökt och vandaliserat, vet hur det är. min syster har fått genomgå denna prövning 3 gånger.Det varskönt att du kommit hem ordentligt Gösta.
    Gunnel i Jönköping

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!
    Denna nya dag, den andra detta nya år, bjuder hos oss på strålande vinterväder! Vacker vintervy utanför våra fönster.
    Hoppas att du och vi alla kan njuta av den var och en på sitt sätt och att du nu med glädje och värme kan se tillbaka på de gångna helgdagarna ihop med familjen.
    Många varma kramar och en god fortsättning på nya året till dig från Iris!

    SvaraRadera
  5. Min väninna Christina Börjesson skrev en så fin dikt som jag vill sätta in här:

    En ny dag (11-01-02)

    Solen delar på molnen
    en ny dag har vaknat
    Dags att omfamna dagen
    för att gå den till mötes

    (Christina Börjesson)

    På dessa fyra rader öppnas så många tankar och i dikten ryms detta carpe diem som vi på denna sida så ofta hälsar till varandra.

    Carpe Diem mina vänner

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  6. Tack Sven för att du förmedlat den fina dikten skriven av din väninna Christina! Den rymmer som många tankar och innefattar ju att vi ska fånga den dag som idag är! Tack Christina för att du skrev så fint.
    Kram Iris

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta!
    God fortsättning på det nya året och välkommen hem! Skoj att få läsa Din dagbok även när Du var bortrest, tack!
    Hoppas bl.a. Din rosfeber i benen har blivit bättre och att det känns bra att få komma hem igen.
    Kram från Elisabeth, en medmänniska från Skåne

    SvaraRadera