fredag 5 november 2010

Motionsrundan

Fredag 5 november 2010. Nattens vandring har begränsat sig till sänggaveln. Att hålla sig i sängen och gå fram och åter är nattlig motion. Det kommer att bli starka benmuskler efter något år. Det är en ny dag och nya prövningar. Carpe diem             Klockan är 04.14

7 kommentarer:

  1. Godmorgon Gösta!
    Jag ser att du har och har haft det väldigt jobbigt. Har du någon som gör dig sällskap eller genomlider du dygnen ensam nu?
    Kan du inte sova längre på nätterna? Det blir väl så att du får sova under hela dygnet de stunder som det går.
    Mina tankar är hos dig, men det känns som om jag bara upprepar mig så därför blir min kommentar inte så lång. Carpe diem
    Skickar många många mjuka kramar till dig.
    Ninni
    P.S. Min underbara katt har gått bort. Hon blev sjuk här för en tid sedan. Det är två veckor sedan det hände. Jag sörjer henne mycket och saknaden är stor. D.S

    SvaraRadera
  2. Morrn Gösta! Kära Gösta det gör mig så ont att läsa hur du kämpar nattetid! Känner din smärta mellan raderna, nätterna blir långa, det är mörkt och där finns värken, tankar och oro. Jag håller med Ninni om att kanske du kunde få någon från hemtjänsten eller liknande som kunde titta till dig och ge dig litet sällskap någon natt? Detta går kanske inte att genomföra, det förstår jag, men bara en tanke.
    Om allas våra tankar kunde höras för dig nattetid, då skulle du inte få mycket sömn.
    Många varma kramar och låt dagen ha med sig några glädjeämnen för dig.
    Carpe diem!
    Christina Västerås

    SvaraRadera
  3. Gösta!
    Du har blivit som en pesonlig vän.Startar alltid dagen med att läsa din blogg.Varje gång jag ser en ljusglimt i dina rader gläds jag med dig, Min make som du ju vet är mycket sjuk har nu dessutom fått en stroke,en del får kanske lite mer än man tål.Men du såväl som han saknar inte humorn,Och det håller en ju trots allt uppe.Ha nu en så bra dag som möjligt,Och glöm inte träningsrundan runt sängen, skall vidarebefordra detta till maken att bra sätt att röra sig på.
    Carpe diem!

    SvaraRadera
  4. Hej alla vänner!

    Först till Ninni som förlorat sin fian katt. Jag har själv tre perserkatter och jhar haft katt sedan 70-talet så jag VET hur det känns. Det är en sorg och en saknad som aldrig går över men det blir lite lättare med tiden. Katter är underbara djur och för mej som inte har några egna barn så är de mina barn. Vill du prata med någon som förstår så har du min mailadress här:

    tajger.puff@telia.com

    Gösta, det var härligt att fi fick igång webkameran och kunde ses och snacka via SKYPE.
    Kanske vi hörs idag med...

    Gösta tränar benmusklerna på natten genom att hålls sig i sängramen och gå. Jag vet inte hur det går till men kan ana .....själv brukar jag öva låga hopp i sömnen från sängen till golvet och vaknar just när jag "hoppat" Ibland slår jag mej ordentligt men ibland känns det inte alls att ramla ur sängen så här.

    Oss emellan...säg inget itll Gösta.....men jag vet att han håller på att träna till Vasaloppet, det är därför han "går" på nätterna.

    Ja jag vet att det är jobbigt men jag föröker att skämta lite....

    Ska själv ta mej till Hemus igen så småningom och sedan åka till min gamla mor i Bergkarlås och sedan ja....det blir väl inte så mycket mera.
    Läsa lite och kanske SKYPA till Gösta och snacka.

    Ikväll lyssnar jag på Fredagskväll...vår eminenta när-radio som sänder hela kvällen med olika musikinriktningar och önskningar. Ni kan lyssna på denna länk:

    http://www.radiosiljan.com/?p=5

    Playback sänder mellan 18.00-20.00 på nedan

    http://playback.blogg.se/
    klicka sedan på webradion

    Nu har jag druckit min blåbärssoppa, tagit mina mackor min medicin och ska förbereda mej att gå på tur.

    Hej så länge mina vänner

    Ni är i mina tankar och böner.

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!
    Ser att du har motionerat lite i natt, det är bra för musklerna. Jag brukar också göra det ibland, när vadkramperna sätter in som värst. Men starka benmuskler får vi med tiden, även om det tar en evig tid att få till dom som du skriver ;-)
    Trevligt att du och Sven har kontakt via Skype och webbkameran. Jag har inte några sådana finesser, men däremot en kaffekvarn där jag mal mitt kaffe och njuter som attan.
    Hoppas nu Gösta att dagen blir så dräglig den kan bli för dig och mina tankar finns med dig.
    Många varma kramar till dig från Iris.

    PS Skickar också en hälsning till Sven - mitt kaffe är inte Zoegas utan vanligt Gevalia, men det är gott ändå och bättre än fabriksmalet!
    En hälsning också till alla andra som skriver och läser här hos Gösta och till Marianne med resten av familjen.
    // Iris

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta ! Om jag kunde göra något för dig, lindrar din smärta så att du får en god sömn. Men ingetkan jag bidrar med. Endast mina tankar och några rader till dig.Har det blivit värre sedan du fick bältros? Vet att bältros ger outhärdliga smärtor.Tänk var mycket man har att glädjas över när man får vara frisk.Man har mycket att vara tacksam för men ändå gnäller man.Mina tankar går då till dig som ska har det så jobbigt med all din värk och sömnlösa nätter.Tänkte så när jag själv var sjuk att om jag blir återställd ska jag vara mycket tacksam och nöjd med mitt liv.Visserligen tillhör jag väl inte dom gnälliga och otacksamma,även om det kommer någon dag man känner sig nerstämd.
    I går var det fyrtiofem år sedan min lille son ett år gick bort.Åren går och visst bli sorgen allt längre bort men det kommer dagar då det bli väldigt påtagligt.Men jag får vara tacksam för mina två barn med familjer.
    Gösta hoppas att du får en bra dag och att natten ska bli bättre det är var jag önskar dig. Tankarna är hos dig om det är till någon tröst mer kan jag inte göra.En stor kram och hälsning Doris.
    Sven Zoegakaffet var inte så dumt.Har inte tyckt om det tidigare,men fick en paket som jag nu har använt så nu har du en Zoegakompis.Ha det så gott.

    SvaraRadera
  7. Hej svejs mina kaffekompisar!

    Kaffe är mitt elixir....livets dryck...
    Märkligt. När inget annat smakar så är jag ändå sugen på kaffe.

    Iris, du mal bönor själv och jag undrar vilken sort du använder av Gevalias bönor?

    Jag mal också ibland och visst blir det skillnad på kaffet och så luktar det så gott i hela köket när man mal. Jag är sådär att jag testar alla möjliga sorter som kommer. Många är precis som min mamma att man bara vill ha en sort och allt annat smakar illa...men jag vill testa.

    För bara ett halvår sedan ville jag inte ha mörkrost men nu plötsligt är det just mörkrost som jag tycker bäst om. Det kaffe som jag druckit mest av och som jag håller högt är Zoegas Blue Java......men nu som sagt blir det mest mörkrost och där har jag med min smak kommit fram till att Zoega ligger bäst till. Smaken är ju så olika men det är kul att prata kaffe och naturligtvis dricka det.

    Doris har också provat Zoega nu...vilken sort var det?

    Det här med Skype är så enkelt och gratis så vi borde alla vara uppkopplade så kunde vi KAFFEREP på webben och kolla in varandra när vi njuter fast vi satt i våra hem. Det enda man behöver är ju att ladda ner Skype=gratis och en webkamera som kostar 300-400 kr på Onoff eller så.

    Hoppas nu att ni alla får en fin fredag på vad sätt ni tillbringar den. Vi närmar oss första advent och jag förstår att ni damer redan har börjat titta i julkistorna hur dukar och bonader ser ut, ifall ni måste skaffa nya eller så....

    Jag och Gösta ska väl ut och stjäla några julgranar i sömnen som vi sedan far runt och delar ut till alla ensamma och sjuka. Och till alla våra vänner här på weben.

    Hej så länge


    Sven Lindh

    SvaraRadera