tisdag 2 november 2010

Pinotid

Tisdag 2 november 2010. Vet ej vilket det är att föredra? All smärta eller all oro som kommer när det är som jobbigast? Det går inte att jämföra för det finns där samtidigt. Nu inser jag vilket helvete ni har med alla smärtor som riktigt gräver sig in i det allra djupaste inom er. Att ni härdar ut är ju en bragd och ni gör det utan att klaga. Om det kommer att fortgå på det här viset vore en medvetslöshet att föredra. Även denna natt har varit hård men det går ju att parera med medicinen men det hinner inte verka alltid när det ska på grund av dålig parering med intaget. Det är mellan dessa avbrott som det blir de största känningarna. Hoppas dagen kan bli lite lugnare. Carpe diem  Klockan är 04.14

9 kommentarer:

  1. Hej Gösta ! Jag hoppades på att din natt skulle varit bättre men jag förstår att det inte varit så att hela tiden måste ta medicin för att hålla smärtorna borta bli jobbigt och du får inte lång stund där du kan sova gott.Även om smärtan och oron är lättare att uthärda på dagen måste det ändå vara jobbigt och fasan för natten ligger kvar och hur den ska bli.Tänk att få lägga sig och sova gott utan smärta det är en önskan att du skulle får känna.Gösta vi är många som följer dig och som har samma önskan att du inte ska behöva ha denna smärta och oro. Om det var möjligt skulle många av oss ta en liten del av ditt onda för att du skulle får nätter utan att har det så jobbigt.Men tankarna är hos dig och hoppet om att de kommande nätterna ska bli så bra att du kan njuta av din dag.Gott att du har din dotter även om hon inte har tillfälle att vara hos dig så ofta så känns det gott att veta att du är inte helt själv.Det är stor glädje för oss som skriver till dig att veta att du har en familj.Kram och hälsningar Doris

    SvaraRadera
  2. Morrn Gösta! Vill tacka Doris för hennes inlägg, det var precis de ord jag tänkte skriva till dig Gösta! Tänker mycket på dig, speciellt om jag själv vaknar på natten. Jag kan bara säga också, att kanske denna period du är i nu med denna värk kanske är övergående. Det vore en lättnad, om du märkte att du kan få sova smärtfri längre stunder. Hur som helst Gösta, du ska veta, att du har oss alla här som är med dig.
    Dagen kanske blir bra för dig och du kan koppla av litet och slippa oroas inför natten.
    Många kramar och carpe diem!
    Christina v-ås

    SvaraRadera
  3. Min vän, tänker på dig och skickar många varma kramar. Skönt att veta att din dotter finns där för dig även om ni inte kan träffas var dag......
    Hjördis // Lillhärdal

    SvaraRadera
  4. God morgon Gösta.För jäkligt att du drabbats av ännu en hård natt,men hoppas dagen blir lugnare,så att du kan få slippa både oro och smärta,och få lite vila från allt som gör ont.- Hoppas att någon som står dig nära,har möjlighet att titta in till dig en stund.-Ser framemot att läsa din dagbok imorgon igen.Hälsningar o Bamsekram från Kristina carpie diem

    SvaraRadera
  5. Godmorgon Gösta,

    Det låter jättejobbigt! Hoppas av hela mitt hjärta att du får en bättre dag och natt detta dygnet. Smärtor är förjävligt och jag håller med dig att man ibland föredrar medvetslösheten. Men nu vill jag att du får en mycket bättre dag!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Gösta, när dina nätter är så jobbiga, tycker du att dagarna går lite bättre ?
    Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  7. Om ändå smärtan kunde ta död på sig själv. Har en vän som har detta bechterews(som jag alltid felstavar) Han har så ont att han rullar sig på golvet och skriker när anfallen kommer som värst. Inget hjälper, det är bara att "ha ont" som han säger och vänta och skrika.....och skrika och ha ont. Det är för djävligt tycker jag att någon ska behöva ha det så.

    Jag har sett och hört så många läkare sitta och säga 2i Sverige behöver ingen ha ont, vi har sådana redskap i form av smärtdämpare att ingen ska behöva ha ont"....MEN....verkligheten är något annat......

    Även då jag var på smärtkliniken Skönvik i Säter sa man att man inte skulle behöva ha ont och så beskrev man olika medel som kunde sättas in där morfin var det som skulle klara det mesta.

    Jag har bara fått det några gånger som när jag bröt av min arm i armbågen så den pekade rätt bakåt och hade en obeskrivbar smärta....då hjälpe morfin.....och efter operationen....då hjälpte morfin..

    Men Gösta har ju ondare än så och han får ju morfinbaserade motmedel vad jag vet så .......

    Vi är så många Gösta som skulle vilja göra allt för dej. Om jag våre en KLOK GUBBE så jag kunde lägga min ahänder på det onda. Finns det inte någon klok gumma där i "lappmarken"

    Läkarråd har du säkert fått då jag vet att du är klok och säkert har påkallat läkarna och rådfrågat.

    Jag ska i alla fall göra allt jag kan med min tro och den kraft jag har för att på mitt sätt och med min kärlek söka dämpa ditt onda.

    Känn att vi är med dej dej Gösta med kälek och värma. Glöm ej att så länge det finns kaffe och mandelkubb så.........

    Kram

    Sven Lindh i Mora

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta!
    Ledsen att höra att natten varit så jobbig. Allt det jag skulle vilja skriva till dig idag har framför allt Doris, Sven men också alla andra redan skrivit. Jag önskar också jag kunde göra något mer för dig som hjälp när värk och oro blir allt för besvärliga.
    Tänker på dig och hoppas din dag varit bättre än natten och naturligtvis också att kommande natt blir drägligare än den förra.
    Förutom tanken skickar jag mina varmaste kramar till dig idag som alla andra dagar! Hälsningar från Iris

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta!

    Hoppas och ber till att natten blir någorlunda lugn och ser fram emot att få läsa Dig dagbok i morgon.
    Många kramar från Elisabeth, en medmänniska från Skåne.

    SvaraRadera