lördag 6 november 2010

Till minnen

Lördag 6 november 2010. Denna helg är ju för att minnas de som gått före. Så sade man förr. Det var meningen att de som dog skulle förbereda ankomsten av de som kom efter. Troligen var det ett sätt att förhålla sig till döden som betraktades med lite rädsla. Den här helgen gäller det att visa att ingen är bortglömd och på så vis få den plats som är beredd tills ens egen ankomst. Det är vackert med alla dessa ljus som likt flämtande strålar lyser upp den mörka natten på kyrkogården och som får en lyster med andakt. Carpe diem             Ps. Nattens värk är fortfarande till besvär Ds               Klockan är 04.18

9 kommentarer:

  1. Morrn Gösta och nu "ses" vi här med en ny dag. Ledsen, att du haft besvärligt i natt med, Gösta! Värken från bältrosen borde ge med sig snart.
    Ja, idag är det en speciell dag, då vi mer än vanligt minns dem som gått före oss.
    Jag och mina 4 barn m familjer och 13 barnbarn brukar samlas vid kyrkogården och besöka våra närmastes gravar. Det är så vackert med alla dessa ljus, som lyser upp kvällen, stämningen är trolsk. Livet liksom stannar upp, man kommer till insikt, att man skall vara tacksam för det man har.
    Efteråt brukar vi åka till ett litet gammaldags cafe och dricka kaffe tillsammans. Själv får jag alltid tanken: en dag kommer jag inte att få vara med dem annat än i deras tankar. Gösta.
    Nu hoppas jag, att du får en så bra dag som möjligt och uppleva denna dag med andakt.
    Många varma kramar och carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  2. Nu sitter vi och laddar inför Melodikrysset
    Lycka till alla lösare

    En god Helg tillönskas er alla

    All värk och smärta
    bort från denna värld

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  3. Hallå Gösta kompis. Förstår att det är riktigt kämpigt nu, av dina inlägg att döma. SKRÄP!!!
    Instämmer i Sven Lindhs kommentar ovan "ALL VÄRK OCH SMÄRTA BORT FRÅN DENNA VÄRLD" .
    ...undrar hur "han däruppe" - vars existens jag mer och mer tvivlar på - kan tillåta allt lidande och mörker i denna hans skapelse? Låter en trädgårdsmästare eller en bonde sin sådd och det han planterat, förfalla och gå till spillo på sånt sätt, om det är i hans makt att vårda denoch få den att må bra...? Svåra frågor jag brottas med en hel del.

    Nog med deppigheter nu - det har du ju så det räcker ändå, med både smärta och ångest.

    Önskar dig en fin helg med minimalt med värk och oro.
    BAMSEKRAM från vännen Anders

    SvaraRadera
  4. Idag lade både jag och Gösta våra pannor i veck..ja vi lade allt vi kunde i veck när vi lyssnade på Melodikrysset....vi gick liksom bet där och skulle fundera ett tag.....På min tur i Hemus kom jag på att det dskulle vara Carl Anton där på+ kompositören lodrätt 1

    Men jag undrar vad det ska vara på vågrätt 9 så damerna som läser och löser kan väl tipsa mej så jag får skicka in det.

    Håller också med dej Anders...."han däruppe" ja...jag har pratat med "Honom" på min tur i Hemus nu. Tog ett allvarligt snack med "honom" så det vore väl tusan om inget hände nu.För den här gången tog jag i på skarpen liksom.

    Jag till och med stampade i marken så några nadra vandrare undrade vad jag gjorde. Jag förklarade varför och det resulterade i att även de stamapade i marken......så nu måtte väl mina ord nå fram till "honom"

    Stampa i marken ni andra också så kanske "han" förstår att det är så många som ropar och tror på hans kärlek, hans bot mot smärtan......så att "han" vaknar..

    Så länge jag kan stampa så ska jag fortsätta göra det och ge bönerna kraft.

    Inatt var i alla falla jag och Gösta ute och stal julgranar så ni får säga till om vi ska komma och tomta för er.....

    Alla behöver en tomte på loftet och jag skulle nog passa till det

    Svejs

    Sven Lindh

    SvaraRadera
  5. Hej igen Gösta och ni andra! Till Sven Lindh vill jag säga: skriv in "nu" på V9. Kommer från "nu går sista visan" av Carl Anton.
    Till dig Gösta vill jag säga, jag skickade in melodikrysset i ditt namn och hoppas att du vinner något.
    Skall snart träffa "släkten" för att åka till kyrkogården!
    Varma kramar och även nu: carpe diem!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta ! Har precis kommit hem från att varit och tänt ljus på nära och käraste gravar.Det var så vackert med alla ljus och så stämningsfullt
    Tråkigt att din värk inte vill ge med sig.Men hoppas att han där uppe ska höra våra önskningar att du ska slippa i från värken och att du ska sova gott och njuta av dagarna.Nu önskar jag dig och alla övriga skrivare en fortsatt trevlig helg.Kram och hälsningar Doris

    SvaraRadera
  7. Jag önskar er alla här en trevlig helg!
    Christina V-ås

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta!
    Här kommer en sen hälsning till dig även denna dag. Ser att din värk funnits kvar natten till idag i alla fall. Jag drabbades igår eftermiddag av ett nytt skov av min ryggvärk, så sängen har sedan dess varit min bästa vän ihop med lite värktabletter. Nu som först har jag lyckats kravla mig upp i sittande ställning för en kort stund och vill då skicka mina varma kramar till dig och du ska veta att jag tänkt på dig under dagen. Hoppas det har varit någorlunda för dig idag. Jag har ju tyvärr inte kunnat vara iväg till kyrkogården, men tyvärr inget att göra åt, men det är ju alltid så vackert och man känner en sådan frid en sån här kväll när man går där.
    Som sagt - varma kramar till dig och hoppas du får lite sömn natten som kommer.

    Till er alla skickar jag också en helghälsning! Och till Sven beträffande kaffet, så får man här ta det som finns, och jag har tyvärr kastat påsen så jag vet inte vad Gevaliasorten hette som jag köpte senast, men mellanrost är det. Jag ska vara mer uppmärksam vid nästa köptllfälle!
    Hälsningar från Iris

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta!
    Jag läser din dagbok litet då och då.
    Du är fantastisk som orkar med detta, dag efter dag.
    Jag undrar - hur länge har du hållt på att förmedla ditt dagliga liv till oss?
    Bästa hälsningar
    Maggan

    SvaraRadera