onsdag 9 juni 2010

Ett bra läkarbesök

Onsdag 9 juni 2010 kl.04.22 Dagboken min. I går var det läkarbesök och jag hade vissa frågor som jag ville få svar på. För att få hjälp med att stötta upp huvudet skulle jag få ett hakstöd som ska göra det lättare att hålla upp det. Orsak försvagning av muskulaturen kring nacken. Domningarna beror på att det är klämda nerver och blodkärl vid nacke och armbåge. De flesta medicinerna fördubblades doseringarna. Proverna visade en liten förhöjning men inte så allvarlig. Så besöket blev bra och nu är en kontakt gjord med en fast läkare på hemorten. I dag är det droppet som gäller och samtidigt får jag hämta ut en rullator så det blir större möjlighet att komma ut lite. Det blir till att börja försöka röra sig lite i naturen. Carpe diem

8 kommentarer:

  1. Gösta, god morgon på dig! Nu är läkarbesöket avklarat och jag hoppas du fick svar på dina frågor. Nu hoppas jag, att dina problem i hand och arm blir bättre sedan du börjat med hakkragen! Jag får en känsla av, att du ändå känner dig rätt nöjd efter besöket och rullatorn, den har du verkligen nytta av. Ett bra stöd när du är utomhus. Jag hade en själv efter min bukoperation och jag lovar dig, rullatorn var en trygghet.
    Nu håller jag alla tummar för att du skall få känna dig litet bättre.
    Snart kommer midsommar och du får välkommet besök av familjen.
    Skickar med många varma kramar och ett carpe diem.
    Christina, Västerås

    SvaraRadera
  2. God morgon Gösta.Vad bra att du fått en fast läkare på hemorten,och att du har fått svar på dina frågor.Och hoppas nu att du har god hjälp av hakstödet,och att du kan komma ut med hjälp av rullatorn när du fått hem den.Sen har du ju midsommar,att se framemot.Så fortsätt kämpa,ser fram emot att läsa din dagbok imorgon igen.hälsningar o kram Kristina.Carpie Diem

    SvaraRadera
  3. God morgon Gösta
    Vad skönt att du fick hjälp med dina besvär och frågor hos en egen doktor. Blir så glad för din skull.
    Du finns i min varma tanke...
    Kram dalkullan Karita

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!!
    Skönt om du kan komma ut och njuta av naturen. Nu är det så livgivande med fågelsång och blommor.
    Kram från Inga i Västerås

    SvaraRadera
  5. Hejsan!
    Vad skönt att du fick svar och hjälp av din egen doktor på hemmaplan. Nu kommer säkerligen dina besvär att bli lite mindre, dels med hjälp av hakstödet och dels med hjälp av medicinkorrigeringen. Att du sen också får en rullator, så att du på ett säkrare sätt kan vara utomhus lite mer är ju jättebra!
    Hoppas vädret tillåter att du testar rullatorn idag lite och att du får må så bra du bara kan!
    Du är med i tanken härifrån och får en stort fång varma kramar via etern från Iris

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!
    Vad skönt att du lättare ska kunna gå ut nu när de e så fint i naturen, de hoppas jag kommer att göra dig piggare/gladare,fast glad är du ju trotts allt,ha de så bra de går,o jag säger som de andra,se fram emot midsommar, o ditt besök av nära o kära.Ha de nu så gott.Hälsningar Helge från Uppl.Väsby.

    SvaraRadera
  7. Skönt att höra att du hade ett sånt givande läkarbesök där du fick svar på sånt du gått och grunnat på. Låter som att du kommer få det bra mycket lättare med en del praktiska saker framöver, håller tummarna och hejar vidare på dig! /Linn

    SvaraRadera
  8. God kväll Gösta...kvällen har kommit och de börjar skymma på..men uppe hos Dig så är de väl fortfarande ljust..Du har ju lite längre dagar än oss.
    Hoppas nu att Du fått Din rullator och att den kan vara ett stöd för Dig och att Du kan få kunna komma ut lite mer ...denna fantastiska uppfinning som den är..Hoppas att Du sen kan få ett trygghetslarm som jag bara har positiva saker att säga om..Trygghet för den som behöver det och en fantastisk trygghet för anhöriga..
    Hoppas natten får vara lugn för Dig..Stor kram Ulla

    SvaraRadera