tisdag 1 juni 2010

Humörsvängningar

Tisdag 1 juni 2010 kl.04.28
Under gårdagen upptäckte jag att mitt temperament håller på att tappa hållbarheten. Det har blivit lättare att irriteras av olika saker som sker och brista ut i ord som inte ska användas. Denna lättretlighet kan orsaka problem om det inte går att behärska sig. Vet ej varför det blir så?
Förhoppningsvis kan situationen som den är just nu vara en del av orsaken.
Det får inte gå så långt att det blir ett stadigvarande ilsket humör som påverkar vad man gör. Den person jag varit tidigare får inte övertas av något ilsket lättretligt någonting. Hoppas att det bara är en övergående process. Eller så blir man ett odjur eller en dåre som far fram och är elak mot andra. Det är svårt när ingenting är normalt längre. Nästan allt håller på att rasa till olika bitar som är svåra att samla ihop. Men ingenting är förbi ännu så det kanske finns hopp ändå.
Carpe diem

6 kommentarer:

  1. Morrn på dig Gösta! Att du blir irriterad och frustrerad och arg det är förståeligt. Du känner att du inte kan påverka det som händer och ditt humör påverkas. Kalla det en säkerhetsventil för att lätta på trycket. Jag reagerar själv så i vissa situationer även om både du och jag är vänliga mäniiskor.
    Hoppas, att det du känner idag bara är tillfälligt.
    Önskar jag kunde göra något för att lätta upp för dig, men kan bara skicka med varma kramar och carpe diem!
    Christina, Västerås

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta, läser dig varje dag.
    Skulle så gärna vilja veta (har säkert stått nån gång), om du bor i det underbara huset du har på bilden ?
    ÄÄääälskar äldre hus och nostalgi.

    Hälsn Eva

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta ! Som Christina skriver är det helt förståeligt.Någon gång måste humöret svikta.jag tycker att du varit fantastisk, positiv och alltid haft något gott att skriva om.
    Tror inte att det kommer fortsätta.
    Alla har vi väl våra dåliga dagar då humöret är i botten.Men som väl är går det över och så kommer det att bli för dig också.Ha det nu så gott!Kram och hälsningar Doris

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!
    Det här med att tappa tålamodet och att ha lätt för att bli irriterad är något man har rätt till. Ditt tålamod och all din empati du visat oss visar vilken fantastisk person du är. Men Gösta, även du har rätt att bli irriterad, frustrerad och tappa tålamodet ibland. Det är helt och fullt förståeligt. Hormoninplantatet gör väl också sitt till när det gäller humörsvängningar tror jag. Jag hoppas ändå du haft en förhållandevis bra dag och att du kunnat njuta lite av lite fint väder och en god fika. Här har det bara varit riktigt gråväder med blåst och småregn, så det har inte blivit någon utevistelse alls.
    Jag tänker på dig och skickar mina varmaste kramar till dig. Hälsningar Iris.

    SvaraRadera
  5. Märkte inte av det närjag var där. Tyckte att du bara var trevlig. mvh Anna Carin

    SvaraRadera
  6. God kväll Gösta...Som de föregående skriver ..de är inte konstigt att humöret går upp och ner..för mig är de otroligt att Du överhuvudtagit orkar att förmedla Dina tankar och få ihop allt till ord i Din dagbok..
    Jag hoppas Du får en lugn natt utan för mycke värk..
    I morgon är en ny dag och jag hoppas den kan få innehålla några guldkorn för Dig..Kram Ulla...

    SvaraRadera